dinsdag 7 oktober 2008

Opruimen

Ik had me al maanden voorgenomen om eens flink opruiming te houden in mijn hobbykamer, nadat mijn kamer af was had ik al mijn boeken, lapjes stof, kantjes, bandjes, en alle andere knutselmaterialen in de kast gezet en nog steeds niet gesorteerd. En dat is zo lastig zoeken wanneer je weet dat je het toch echt ergens moet hebben, het niet kunt vinden, dan maar nieuw gaat kopen met als gevolg dat je er nu meerdere van hebt. Herkenbaar ????


Afther my hobbyroom was ready I put all the stuff I had in it and never organize it. And it cost a lot of time if you are looking for something, you know you do have it somewhere and you can't find it. You go to the shop and buy it, and coming home you come to the conclusion that you have more of it. Do you recognize that ?
Dus heb ik me gisteren opgesloten in mijn kamer, heb alle dozen met zooi uit de kast gehaald en ben ik gaan sorteren. Op kleur op soort materiaal, op jaargetijde en op feestdagen. Het leek op een bepaald moment wel alsof er een bom was ingeslagen (helaas geen foto van gemaakt), maar het resultaat mag er zijn. Alles weer netjes in dozen, potten, manden en mappen.

So yesterday I locked myself in, get all the boxes out of the cupboard and organise the materials. I organise it on colour, season and special holidays. Some moment it looks like a bomb has falling down in my room (forgot to take a picture of it), but with result.


Wanneer je zo'n prachtige grote kast helemaal voor jezelf hebt is het toch ook wel fijn wanneer je daar optimaal gebruik van maakt. Nu is het de kunst om al die materialen ergens voor te gaan gebruiken. Na het opruimen heb mezelf ook meteen maar een aankoopverbod opgelegd om knutselmaterialen aan te schaffen. Kijken hoelang ik dat vol ga houden, want aanstaande vrijdag is er hier in de buurt weer een grote stoffenbeurs en volgende week de grote poppen en berenbeurs in Ahoy. Dat gaat moeilijk worden.


With such a great cabinet all for yourself it is nice when you can find blindly what you are looking for. By the way I promiss myself that I may not buy any materials for some time because there are so many in my cupboard I can make a lot of wreaths, bears and other kind of things. I don't know how long I can resist this because this week there is a large materialfair in the neighbourhood and next week the bear and doll fair in Rotterdam. it is going to be hard.In ieder geval is het genieten nu van zo'n opgeruimde kamer en heb ik tijd over, omdat ik nu niet eerst 10 dozen open moet maken om te vinden wat ik zoek, en dan uiteindelijk toch naar de winkel gaan om het te kopen, en het daarna te vinden in een doos waar ik het toch echt niet gestopt had !!!!!!!

I enjoy my room, knowing it is clean and organized and I have more time to create because I find my materials blindly.


Hadden jullie hem eigenlijk al eens af gezien mijn geborduurde rozen merklap. Volgens mij niet dus bij deze dan nog maar eens een foto van de merklap. Heelwat borduuruurtjes zijn hier in gaan zitten.
I don't know if I have shown you my roses sampler yet. I think not so here a photo of it. Many hours of embrodery are in it.

6 opmerkingen:

 1. Goede actie, dat opruimen. Als ik dat doe kom ik meestal ook heel veel dingen tegen waarvan ik helemaal niet meer wist dat ik het had.
  Je merklap is erg mooi! Mijn complimenten. En succes met dat niet kopen, dat lukt mij bijna ook nooit en ik ben lang niet zo productief als jij dus bij mij stapelt het zich helemaal op.
  Groetjes, M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En of ik dat herken! Maar bij mij is het altijd maar van korte duur. Als ik bezig ben is het een chaos, maar het helpt wel als je inderdaad voor alles een plek hebt, want dan is het vlot weer opgeruimd. Mijn probleem is toch wel dat ik geen maat kan houden, ik heb snel te veel (ook gekocht omdat ik dat wat ik al had 'tijdelijk' even niet kon vinden, maar ook omdat ik overal iets in zie). Je rozenmerklap is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat netjes! En nu volhouden he...Gewoon ééns per maand weer opruimen, dan is het echt minder werk. Ik ben momenteel je gourgettesoepje aan het koken...
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ben ik nog even, Het soepje was heerlijk! Maar de volgende keer doe ik er de helft boursin (ik had het aldi merk genomen, vééél knoflook!) in, dat is denk ik ook wel genoeg. Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet wat ik met al die gourgettes moet doen die ik overal toegestopt krijg! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk hè, zo'n opgeruimde kamer! En telkens dat gevoel van "oh ja, dat had ik ook nog, en oh ja, dit is ook nog zo leuk!, geniet er maar lekker van! Je merklap is ook een plaatje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou....zo'n kast helemaal voor jou alleen is niet gek. Ziet er weer netjes opgeruimd uit.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails