woensdag 29 oktober 2008

Kookboeken


Een van mijn favoriete kookboeken is "Alle smaken van de regenboog" van Tessa Kiros. Het boek alleen al is een plaatje om naar te zien en bovendien staan er heerlijke recepten in. Op kleur wel te verstaan, maar dat zal niet verbazen verwijzend naar de titel van het boek. Een boek voor gezinnen, jonge mensen, senioren, kinderen, het kind in ons.... voor een leven lang.
En vergeet vooral niet al de oppimpende, creatieve altijd met hun huis en interieur bezig zijnde dames (heren mogen natuurlijk ook) onder ons. Het boek staat dan ook op een opvallende plek in mijn keuken. Want ook de buitenkant is het aankijken waard.Tessa Kiros heeft nog een aantal kookboeken op haar naam staan waaronder "De smaak van mijn herinnering" en "Twaalf". Deze beide boeken staan ook nog op mijn verlanglijstje en met de aankomende feestdagen ga ik ze zeker bovenaan mijn lijstje zetten.

Gisteren heb ik uit het boek de Bosbessen-karnemelktaart gemaakt, weliswaar met aardbeien maar deze werden als alternatief gegeven in het recept en de smaak was er niet minder om.

4 opmerkingen:

 1. Hmm ik word nu best nieuwsgierig naar dat boek, eens kijken of ik het ergens vinden kan. Mooie header heb je!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep ik vind je nieuwe banner ook helemaal geweldig! Het is gek maar ik ben, met uitzondering van Bep Vuijks groot indonesisch kookboek en het Margriet Kookboek (hoe lang moet verse rode kool nou ook alweer?), niet zo'n kookboeken mens. Ik kook altijd maar uit mijn hoofd. En als ik ergens uit eten ga dan probeer ik wel wat na te maken, ik kan heel goed ingrediënten destilleren. Maar ik moet zeggen dat je dit boek met verve weet aan te prijzen. Dus wie weet...Ik haal zo 1 keer per jaar wel een kooktijdschrift en doe daar dan veel inspiratie uit op en natuurlijk ook op het internet vind je heerlijke recepten. Ik vind het heerlijk om Marokkaans en Indiaas te koken, met veel verse kruiden. B. mag dan snijden en ik ben de gifmengster. Trouwens bij de kringloop heb ik ook eens een heel mooi high tea boekje gevonden bedenk ik nu opeens. Dat ga ik toch eens opzoeken, want lekkere taart en dan thee in zulk mooi servies mmmmm! Bedankt nog voor je lieve berichtje! Groetjes@

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar met een boek dat stylistisch helemaal verantwoord is kan ik nu toch eigenlijk niet meer achterblijven! Het ziet er in ieder geval mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat boek is echt zo mooi! Ik kocht het alleen al omdat de layout zo mooi is. Ben blij te horen dat de recepten ook goed zijn !

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails