woensdag 6 januari 2010

Grannies




Een nieuw jaar en dus ook weer een nieuwe map op de computer: Knutsels 2010.
Zo is het iets makkelijker terugzoeken en terugvinden. Ik heb een map vakantie, huis, beren, tuin enz. enz.
Deze plaid heb ik gemaakt voor mijn zus. Zij heeft samen met man en een bevriend stel een appartement in een skigebied in Frankrijk gekocht. Helemaal ingericht in rood/groen/ecru.
In deze post: http://rosabeer.blogspot.com/2008/09/vakantie-voorbij.html kun je nog even terugkijken naar de foto's van het appartement.
Het leek me wel leuk om voor haar een plaid te haken in deze kleuren. Hij is op tijd klaar voor de vakantie want aanstaande vrijdag vertrekken ze voor 2 weken wintersport.
Zus, veel warmte van je dekentje en ik zie je al zitten op je bankje met de sprei over je heen goed boek en warme chocolademelk onder handbereik (een lekker Frans wijntje mag ook hoor).
Fijne vakantie en doe voorzichtig.

Haken is weer helemaal in, er zijn steeds meer blogs welke over haken gaan en geven mij dan ook weer veel inspiratie. Het is 1 van de meest onspannende werkjes. Je hebt er niet veel voor nodig, je kunt er bij televisie kijken en het lukt mij zelfs om, wanneer het patroon niet te ingewikkeld is, er een boek bij te lezen.
Ik noemde het niets voor niets al eerder in een post:
En last but not least: het uiteindelijke resultaat.
Dus ga ik in 2010 zeker nog meer haakwerk laten zien.
De eerste vasten, lossen, stokjes en dubbele stokjes zijn al weer van de haaknaald gegleden.



12 opmerkingen:

 1. Oh wat is hij mooi! Leuk al die verschillende grannies in een deken. Die van mij vordert. Grote punt! Het gaat vooruit maar heel langzaam. Ik had een vliegende start en toen kakte ik een beetje in. Nu ben ik weer ijverig bezig. Mijn doel was om hem voor het voorjaar af te hebben, maar of me dat gaat lukken. ah wel ik doe mijn best.
  Jij hebt er echt tempo in zitten, zeg. Ik kan wel tv kijken bij het haken (al ontgaat me dan wel het een en ander) maar lezen, nee dat zou me niet lukken.
  Groetjes en volgens mij mag het vandaag nog: Gelukkig Nieuw Jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love granny sqaure afghans! the colors you used for yours are beautiful! I would love to make one, I like making the sqaures, just not putting them all together! haha!
  have a great day!
  vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog de beste wensen voor 2010. Een liefdevol jaar gewenst.
  Wat een prachtplaid zeg. Nou zij zit er deze winter in ieder geval warmpjes bij.
  Gemaakt met liefde, dat zie je.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hay meis,

  Wat een mooi plaid zeg..die kleuren zijn erg warm.
  Lekker ontspannend...lekker haken.

  Liefs,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marja,
  wat een mooie granny heb je gehaakt zeg,mooie frisse kleuren ook.Wil jou ook nog een heel fijn en creatief nieuwjaar wensen. Heb trouwens genoten van je mooie collages van 2009.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige plaid Marja,at zal je zus er blij mee zijn,helemaal in haar kleuren :)
  Vind het trouwens reuze knap dat je er ook nog bij kunt lezen haha dat lukt me toch echt niet (alhoewel heb het nog nooit geprobeerd haha)
  Fijn weekend toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Marja,

  Leuk om te lezen dat jullie ook een echte "lekker binnen blijf-weekend" gepland hebben.

  Je granny is erg leuk geworden zeg.

  Jij ook een hele fijne zondag toegewenst.

  groetjes, Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige kleed helemaal in mijn lievelingskleuren! ik heb er ook nog zo een liggen in het wit met mooie blauwe rand, ooit gemaakt voor het baby bedje van mijn eerste kind.... en dan die gordijntjes met punten... ik zie ze heel soms nog wel ens hangen. en toch was t leuk dat haken. als je de site van Heins home bekijkt dan ga je toch helemaal weer breien en haken he ;)
  Ik vind m prachtig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat is deze deken mooi geworden!! En wat een lieve zus ben jij, zo'n mooi kado te geven aan je zus waar je zo veel werk in hebt zitten...lief!
  Laat ik nou ook weer begonnen zijn met het haken van een dekentje (een rippled afghan, de derde, ik had ook een granny gemaakt)in dezelfde kleur rood! Zelf dacht ik eerst dat ik rood-wit wilde 'rippelen' maar nu ik die grijze kleur zie...geweldige combinatie! Ik ga toch eens kijken volgende week of ze die kleur ook verkopen...
  Fijne zondag toegewenst,
  mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marja,

  Wat is dit een prachtig plaid geworden zeg, erg mooie kleuren ook. Het is inderdaad heel rustgevend om er mee bezig te zijn. Het is voor mij al vele jaren geleden dat ik gehaakt heb, maar als ik jou mooie werk zie krijg ik er meteen weer zin in.

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo!
  Leuk dat je op mijn Blog bent geweest!!
  Schattige beren maak je!
  Je tuinblog vind ik ook erg mooi: heerlijk om uit deze witte winter al die mooie groene foto's te zien..van mij mag de lente wel weer komen...ik zie de puntjes van de sneeuwklokjes nu al!
  groetjes van Fleur uit de polder

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Marja,

  Leuk zo'n Granny! Waar kan ik daar meer informatie over vinden? Haken is niet echt mijn hobby, maar misschien wil ik 't wel 's gaan proberen, al is 't voor het poppenbedje...

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails