maandag 29 juni 2009

We gaan verder met wat we hebben !!!!!!!!


Eindelijk was het dan zover. Ik moest er even naar toe groeien maar na lang wikken en wegen hebben we vorig jaar besloten om onze stacaravan te verkopen. Eigenlijk was de caravan aan vervanging toe en buiten moest er ook veel gebeuren. De veranda was verrot en de houten steiger achter de caravan moest ook vernieuwd worden. De caravan stamde nog uit "mijn vorige leven". Het was dus niet iets wat ik samen met Hans heb opgebouwd maar een stuk(je) uit mijn vorige huwelijk. En samen doen we nu andere vakantie's waardoor we er te weinig gebruik van maken. Dus knopen doorhakken en iets anders beginnen. Hard werken was het toen we deze caravan 16 jaar geleden over namen, het was toen al een oud beestje. De vloer was verrot, er was geen schuur, geen douche en eigenlijk ook geen tuin. Stapje voor stapje hebben we het toen opgeknapt. Weekenden timmeren, slepen met kruiwagen vol bomen en struiken, verven, gordijnen naaien enz. enz. Ik ben in die tijd kilo's kwijtgeraakt. De tuin heb ik bedacht naar aanleiding van een programma op de BBC van Geoff Hamilton. Dit was een serie van programma's waarin je op twee verschillende manieren een cottage tuin leerde aanleggen.

De ene van goedkope materialen en allerlei vindsel en de ander aangelegd met producten uit tuincentra. Wat me zo aansprak in de serie was de gepassioneerde manier van presenteren van deze, helaas te vroeg overleden, Geoff Hamilton. Van hem kwam het idee voor de vakjes in mijn tuin. De serie had ik helemaal opgenomen en heb deze nog vaak teruggekeken, maar de banden zijn jammer genoeg achter gebleven in mijn "vorige leven". Mischien vind ik ze ooit nog eens ergens terug, ik ben er nog steeds naar op zoek. De BBC heeft trouwens nog steeds heerlijke tuinprogramma's om naar te kijken. Een beetje anders dan de tuinprogramma's hier waarbij ze aan komen met karren vol planten en andere materialen. Wat voor veel mensen toch niet echt haalbaar is.Gelukkig heeft Hans me alle tijd gegeven om een beslissing te nemen over het wel of niet aanhouden van de caravan/tuin. Die tijd heeft me geholpen om een goede beslissing te nemen en zonder al te veel moeite de sleutel in te leveren. Tuinieren en met mijn handen in de aarde zitten hoort gewoon bij mij het werkt ontspannen en in de tuin vergeet je de even de gewone dingen van de dag. Ik schreef al eens een blog over "waarom tuinieren zo leuk is" hier kun je hem terug vinden: http://rosabeer.blogspot.com/2008/06/waarom-is-tuinieren-zo-leuk-why-do-i.htmlIk wil wel graag met mijn handen in de aarde blijven wroeten, dus besloten we ons vorig jaar in te schrijven voor een plekje op de volkstuin. Hoewel we toen nog niet definitief besloten hadden om de caravan weg te doen lieten we ons wel alvast op de wachtlijst zetten. Ik wilde graag veel planten meenemen. Ik wilde voornamelijk de buxusstruikjes, bijna allemaal zelf gestekt en grootgebracht, meenemen. Hier heb ik ook het vakkenpatroon op bedacht. Met in achterhoofd nog steeds de tuin van Geoff Hamilton. En dat is uiteindelijk gelukt. Nu is het nog een kwestie van zaaien, planten en willen groeien.

Over mijn belevenissen op de volkstuin kun je lezen op mijn tuinblog.

RosesFruitandMore
19 opmerkingen:

 1. Goeie morgen marja, Een weloverwogen beslissing nemen met tijd "om de sleutel in te leveren"... ik snap het zó goed. Wat heerlijk dat je nu lekker verder kunt met tuinieren. Ik blijf je volgen hoor.
  Lieve groet
  Godeliva van Ariadone

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan, die knoop door hakken, soms merk je pas achteraf wat een "verlossing" zulke knopen doorhakken kunnen op leveren, en daarmee gooi je meteen een andere deur weer open, mooi toch ! Geniet maar lekker van de tuin, je zo gegund!

  groetjes, Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. your gardens are gorgeous! love the foxglove. i wish i liked to garden more. have a great week
  vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je had bij je caravan wel een ontzettende mooie grote tuin zeg. Ik kan me voorstellen dat je daar even over moest nadenken. En nu een volkstuin, wat gezellig. Ik wil ook graag een volkstuintje, maar het was nu nog allemaal vol maar misschien dat er volgend jaar een plaatje vrij komt. Lijkt me erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker he zo knopen doorhakken :)
  Ook wij hebben vorig jaar de caravan verkocht (ook uit een vorig leven) maar wij hebben samen een nieuwe uitgezocht.
  Zo ook dit huis het andere was ook uit een vorig leven en dit voelt zooooooo veel fijner zo samen een nieuw begin!
  Geniet er maar lekker samen van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een idyllische plaatjes! ik kan me voorstellen dat je helemaal vergroeid was met dit plekje! Maar gelukkig heb je alweer een ander stekje om je volledig op te storten en waar je weer heerlijk kunt wroeten. Het komt allemaal weer goed! Nu in je "nieuwe" leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, ik ben al groot fan van je nieuwe tuin en je tuinblog. Al was het met enige aarzeling...ik ben nu toch helemaal om! Ik ga snel nog even op je tuinblog kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marja, wat mooi geschreven, ik ken het programma waar je over schrijft, jammer geneog krijgen we hier de BBc niet op de tv, dus voor mij geen leuke tuinprogramma's of veilingen meer ;)), maar ik ben ook graag in de tuin bezig, mijn rozentuintje is mijn trots en met een tuin van 1000m2 kan ik mijn hart ophalen ;)), nouja, meestal dan. Ik gun je nog veel lekker tuinwroetplezier, liefs van mie, Jeany

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ga zo even je tuinblog bekijken. de beslissing om de caravan weg te doen zal niet makkelijk zijn geweest. ik herinner me ook al je foto`s nog die je plaatste op picasa, vooral de tuin om je caravan vond ik zooo mooooo...en ik merk aan je dat de tuin best moeilijk is om afstand van te doen. wat heerlijk dat je dan een volkstuin hebt, kan je hier al je energie kwijt, je ontspanning zoeken en je tuin maken zoals jij het in je hoofd hebt. ik ga je tuinblog volgen.

  lieve groet, jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De beslissing zal niet makkelijk zijn geweest, maar goed dat je zo moedig bent geweest de knoop door te hakken. En je krijgt iets moois nieuws, een schone lei, waar je je heerlijk kan uit leven. Je nieuwe tuinblog stond al in m'n reader, dus ik zal het op de voet volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marja,
  kan me voorstellen dat de beslissing moeilijk was,maar aan iets nieuws beginnen is natuurlijk ook helemaal te gek.Kijk ook altijd graag naar de tuinprogramma's van de BBC maar ook naar springwatch en coast,supermooie programma's.
  Vind je foto's echt geweldig,genieten hoor hier.
  Fijne avond,groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijke plaatjes hier.
  En weer een nieuwe uitdaging die roept....heerlijk.
  Je zult er vast wederom een droomtuin van creeëren.....succes.
  Hé die massage rechts is leuk zeg....doe mij zo'n massage.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I love those pink bell shaped flowers! Your photos are stunning as usual...incredible!

  Deanna :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een prachtige blog heb je, precies de tuindingen waar ik van hou. Maar als ik een reactie wil plaatsen bij jouw tuinblog lukt dat niet. Kun je me wat informatie geven. Ik ben nog maar een leek op dit gebied. Hoop wat van je te horen. groetjes Tons

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Tons, ik probeer het maar op deze manier want ik kan geen blog van je vinden waarop kan reageren. Bedankt voor je compliment over mijn blog. Ik weet niet wat je wilt weten maar als je me mailt krijg je zeker antwoord.
  walrijnsburger@casema.nl is mijn mailadres.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ineens lukte het wel, zoals je ziet.Nog bedankt dat je zo snel reageerde. Ikzelf zit op een Belgische blog en woon in Frankrijk. Ook ik ben een tuinfanaat en vind het heerlijk als ik een soulmate tegenkom (op de blogs) Mijn adres is ,,Tons.skynetblogs.be,, Een prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige tuin, maar die volkstuin is ook niet te versmaden hoor! Het is soms zo moeilijk om knopen door te hakken, maar als je rustig een poosje wacht lukt het ineens wel, en ben je eigenlijk opgelucht..
  Ik ga ook nog even op je andere blog neuzen hoor!
  Groetjes van mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk jouw reactie op mijn blog tegen te komen. Misschien kun jij me helpen met m`n probleempje voor de bessensap. Om die te bewaren, doe je die dan gewoon zonder suiker in flessen met een kurk? Of heb je hier een andere methode voor? Graag zou ik dit willen weten, want de limonade die ik maak is wel heel zoet. Alvast bedankt, Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails