dinsdag 5 mei 2009

18 april t/m 3 mei


Er is weer veel gebeurt de afgelopen twee weken in de tuin. Met het mooie weer van de afgelopen maand April schiet alles de grond uit en kun je het bijna zien groeien. De vorm van de tuin is er nu, de laatste buxusstruikjes zijn uitgeschept en vervolgens hier weer geplant. We hadden gehoopt dat het vorige weekend de laatste keer zou zijn dat we de aanhangwagen nodig zouden hebben maar we zullen toch nog een ritje met aanhangwagen moeten maken. Ik heb rozen uitgeschept en geplant maar ik vraag me af of ze het gaan redden. Eigenlijk is de tijd voor het verplanten van rozen het najaar, dan is de grond al lekker opgewarmd en slaan ze vaak beter aan. Maar wie weet, en anders moeten er gewoon wat nieuwe rozen gekocht worden.


Alle beelden hebben een (voorlopig?) plekje gekregen.


Het terras is klaar, zodat we een lekker plekje hebben waar we kunnen genieten van de tuin. En de rozenboog hebben we in zijn geheel ook mee verhuist en vlakbij het terras weer geplaatst hebben. Aan beide kanten heb ik een roos en een clematis geplant.

En eigenlijk weet ik dat ik het niet moet doen, maar 1 van mijn lievenlingsplanten is de Hosta en daar hebben we er ook een paar van overgeplant. Ik hoor de slakken al tegen elkaar zeggen "mmmmmmm lekkere hapjes". Maar eigenwijs als ik ben, ik ga het toch proberen.

Uit de oude tuin hebben we toch wel het een en ander aan planten meegenomen zoals, Hortensia, Phlox, rozen, daglelie's, pioenen en nog wat ander spul. Het is, op de rozen na daar ben ik nog niet zo zeker van, allemaal aangeslagen.
Bij het terras wat laag kleurig spul (Phlox) geplant.
De abrikozen in de kas willen wel groeien met dit mooie weer.


En ook het zaaigoed tiert welig.
Stokroos, Lupine, Afrikaantje, Balsemien en Lobelia het mag bijna de tuin in.
Nog een paar dagen geduld en we eten sla en krulandijvie uit eigen tuin.
Verder nog rucola, aardbeienplanten, komkommerplant en meloen gezet en prei gezaaid.
(zondag 26 april)

De courgette planten groeien als kool.

9 opmerkingen:

 1. Wunderschön ist dein Garten, so viel Platz, da kann man sich so richtig austoben. Es macht natürlich auch viel Arbeit, aber ich glaube, sie macht auch Spass. Man kann nirgendwo so schön das Ergebnis mühevoller Arbeit sehen. Im Sommer wenn alles blüht wird es ein Traum sein.

  Liebe Grüsse Melontha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oohhh Marja,nog een blog!wat zal jij het er druk mee hebben maar ik ga je volgen want het is super om te zien hoe de boel tot stand komt!!zelf ben ik niet zo'n mega tuinvrouw...maar vind het altijd leuk om te zien!dus ik volg je en wie weet leer ik er nog wat van...hahaha...
  heel veel plezier in je tuin.
  groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marja,
  wat een werk hebben jullie al verricht zeg, en het word alsmaar mooier en mooier.
  Super hoor!
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij een super mooie tuin !!!

  Het ziet er al zo mooi uit !!

  Veel plezier er mee...en gefeliciteerd met je nieuwe blog !!Ik zal meteen een linkje plaatsen bij m'n moestuin !!

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marja, wat een leuke tuinblog en wat heb je al veel gepost. Ziet er allemaal heel mooi uit.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk om vanaf de eerste week te zien hoe deze tuin een prachtige plek wordt. Wat hebben jullie hard gewerkt en wat ziet het er geweldig uit. Mooi hoor al die buxus, zo blijft je tuin in de winter ook mooi groen.
  Ik ga je vanaf nu volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wauw, wat een mooie tuin, en prachtig met al die beelden, meid, wat een werk, heb je daar nog de tijd voor? heerlijk wel, dat wel, ben benieuwd, naar je vlg dagboektuinverhalen. liefs van Jeany

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige tuin heb je Marja! Ik kan mij voorstellen dat je die nog op een blog wilt zetten. Maar drie blogs is wel tijdrovend lijkt me... Ik denk dat je rozen het wel redden hoor. Eens heb ik er drie gered van de vuilniswagen, toen er een plantsoen werd weggehaad. De rozen hadden op een bult gelegen (een paar dagen) in de hete zon. Maar ik heb nu prachtige rozen in de tuin! Veel water geven, mesten en gewoon vertroetelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo, leuk dat je op mijn blog was en ik wil je nu alvast heel veel succes wensen met het verbouwen van de badkamer ,hoop ooit foto's te zien op je blog van het resultaat.
  Ik moet ook nog even zeggen dat ik je tuin al prachtig vind ,de basis is heel mooi en zoals je al zei moet je daar op door borduren en is dus heel belangrijk.
  Wat een werk hebben jullie verzet zeg en wat leuk om alles mee te beleven via deze blog.
  Veel plezier nog in je tuin en tot een volgende keer
  groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails