maandag 1 februari 2010

Nice to meet you.


Het was hier een op mijn blog rustig de laatste dagen maar dat had een reden. Dit heerlijke snoepie hield ons de afgelopen week een beetje bezig. Sinds zaterdag 23 januari hebben we er een huisgenoot bij: Luna.
En we zijn allebei helemaal verliefd op haar. Bench training, zindelijk maken, slapeloze nachten, eten vooral veel en vaak.
 Maar nu na ruim een week zijn we aan elkaar gewend, weet ik waar mijn slaapplekje is, waar mijn voerbak staat en gaat het buiten plassen en poepen steeds beter. Eigenlijk vond ik het helemaal niet zo leuk dat ik uit mijn vertrouwde nestje bij mijn moeder, broers en zussen was gehaald. Dat heb ik mijn nieuwe baas en bazinnetje dan ook wel even laten weten. 's Nachts stopten ze me gewoon in zo'n getraliede kooi en gingen zelf lekker in een warm bedje liggen. Maar door heel hard te huilen kreeg ik het toch maar mooi voor elkaar dat ik 3 nachten tussenin heb geslapen. Dat was super gezellig. Maar na 3 nachten was het genoeg toen wilde ik wel naar mijn eigen warme nestje, zeker toen het vrouwtje een oude trui van haarzelf op mijn plekje had gelegd. Ruik ik haar toch altijd bij me. Ik heb ook een nieuw vriendje een rode kater maar wanneer ik met hem wil spelen springt ze ergens op waardoor ik er niet meer bij kan. Of zou ze dit soms expres doen omdat ze me nog een beetje druk vind ?
In ieder geval heb ik het hier heel erg naar mijn zin en wordt ik best wel een beetje verwend. Ik heb ook al allerlei honden speelgoed. Maar het liefst bijt ik toch in de voeten en tenen van mijn baasjes, die daar niet altijd even blij mee zijn. Ik moet ook best wel vaak mee uit, en dan krijg ik zo'n akelig riempje om mijn nek waar ik helemaal niet aan gewend ben. Dan ga ik gewoon op mijn kont zitten en verroer me gewoon niet. Maar die baasjes van mij zijn wel volhouders hoor want ik moet gewoon mee. Ik denk dat ik dat tegenstribbelen maar op ga geven want eigenlijk is het best wel leuk om lekker buiten te zijn. Alleen die sneeuw is zo koud aan mijn voetjes.

14 opmerkingen:

  1. Ohhh Marja, wat een schatje en wat een heerlijk verhaal. Ja dat is in het begin best wel een drukte, maar wel een heerlijke drukte vond ik. Mijn trouwe baasje is al bijna 13 en heeft ook weer even wat meer zorg nodig dan in z'n jongere jaren.
    Veel geluk met jullie lieve Luna.

    Groetjes Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. OOOHHHH IK BEN VERLIEFD!!! Wat een dotje. Dat koppie, veel te lief lol.

    (tis maar goed dat Pinky niet kan lezen lol)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een schatje die Luna! Ik kan me goed voorstellen dat jullie helemaal verrukt zijn over jullie gezinsuitbreiding! Heerlijk mee aan de slag natuurlijk! Ik kan natuurlijk niet laten om de volgende vraag te stellen: blijft ze zo klein, zodat je gezellige hondenjasjes kunt gaan quilten? Ik zie het helemaal voor me! Hans en zij in een zelfde geruit of gebloemd jasje, hihihi! Van harte gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding en heel veel geluk met elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ahhh, wat een dotje is dit. En daar ben je zeker druk mee in het begin. Maar het is een mooi beestje hoor.
    groetjes Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Och marja, wat een schatje is het, heerlijk zo jong spring in het veldje. En wat enig dat dat verhaal erbij, inderdaad in eerste instantie heel hectisch, socialiseren is best een hele klus maar ook erg leuk om te doen. En alles wat ze in die periode leren vergeten ze nooit meer. Maar wat een lief koppie, wat kunnen ze gek doen hé als ze voor de eerste keer een riempje om krijgen, maar ze zijn er erg snel aan gewend. En een bench is een geweldig iets. Vroeger vond ik het altijd zielig, maar dat is het helemaal niet. Die van ons ligt heel vaak in de bench, en als we op vakantie gaan achter in de auto, hij weet niet hoe snel hij erin moet komen en onderweg hoor je hem nooit. Echt super.
    Geniet van jullie lieverd, zo leuk als ze nog zo klein zijn.

    Lieve groet,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een dot zeg, heel veel plezier met jullie nieuwe huisgenoot.
    Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh wat een lieffie! Kan me voorstellen dat die kleine je aardig weet bezig te houden.
    Veel plezier met jullie nieuwe huisgenootje.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Marja,,, wat een liefie,dat snoetje,ik weet nog dat mabel zo ietsie pietsie klein was, nou geniet ervan hoor,het gaat zo snel. ik wist precies wanneer mabel een plasje had gedaan,want dan ging ze op mijn voeten liggen,en dan keek ze me aan met die guitige oogjes.
    ik weet wel zeker dat jullie veel plezier zullen beleven aan de kleine meid.

    o ja je verhaal erbij ,,,enig.
    groetjes oma nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een schatje Marja, maar ik weet van mijn broer en schoonzus (die in september een pup kregen) hoeveel werk het is. Heel veel succes en plezier er mee.

    groetjes
    Brigitta

    BeantwoordenVerwijderen
  10. OOOOHHHHH wat een schatje, wil ik ook........maar heb geen tijd......maar als ik deze snoepige foto's zie dan wil ik ook....maar moet "verstandig" zijn.
    Geniet!!!!
    Groet Arlette

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Och, wat een dotje....
    Het zijn net kleine kinderen hè? Ze heeft een paar heerlijke nachten gehad bij jullie in bed gehad, ik hoor van kennissen dat zij nacht na nacht bij hun pup hebben geslapen, is dit toch knusser.Heel veel plezier en geluk met deze kleine dame.

    Groetjes Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oooooh Marja, wat een lieverdje. Kan me voorstellen dat je helemaal verliefd bent op dit schatje. Kijk nou toch dat lieve snoetje, ik ben ook helemaal verliefd geloof ik.
    veel geluk met Luna, Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ahhhh.... wat een lieverdje!!! Wat een mooi koppie! Tja, dat trainen kost in het begin veel tijd en energie, maar als het goed is krijg je er ook heel veel voor terug. Die van ons waren helaas niet meer op te voeden (ze waren al 4 1/2 toen we ze kregen), maar ondanks dat zijn het toch schatjes! Ik zou ze echt niet meer kunnen missen! Ze worden gewoon een deel van het gezin.
    Veel plezier met jullie nieuwe gezinslid!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ohhhhhhhhhhhhhhhh, dat kan ik me voorstellen dat je hier verleifd op raakt, wat een scheetje, is het een labardor? Enig hoor, en ook nog elkker tussen jullie in geslapen, hahaha, oude tijden herleven,maar dan met hond, geniet er maar van, wij genieten ook nog steeds elke dag van onze sjuul. groetjes van jeany

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails