dinsdag 26 mei 2009

Verzamelen

PICT0001 PICT0002

Soms begin je met 1 en worden het er al snel veel meer. Dat heet een verzameling, maar dan vertel ik de meeste van jullie niks nieuws. Je koopt op een rommelmarkt je eerste kop- en schotel met roosjes en vervolgens blijkt er een heel servies van te zijn gemaakt. Is dat servies bijna compleet of kun je er gewoon niets meer van bij vinden, dan moeten je kringloop/rommelmarkt bezoekjes ergens anders goed voor zijn. Doelloos rondlopen is ook niet iets om vrolijk van te worden.

PICT0022

Een vriendin van mij is ooit eens begonnen met een puddingvorm te kopen en is nu in het bezit van ongeveer zo'n 1100!!!!!!! verschillende puddingvormen. En wat doe je dan als de huiskamer leeg moet omdat de stucadoor er eens flink zijn best wil gaan doen. Dan ga je haar een paar middagjes helpen om de vormen uit de kast te halen, in te pakken in papier en vervolgens in bananendozen te verpakken. Maar natuurlijk moeten die 1100 vormen weer terug in de kasten en ik kan jullie wel vertellen dat valt niet mee. Steikem hadden, de kabouters vermoed ik, er in iedere doos een paar extra  gedaan. Met als resultaat dat er nu een behoorlijk aantal voorlopig verbannen zijn naar de zolder. Waar zich de rest van de verzameling " alles wat met pudding te maken heeft " bevind. Pakjes pudding, puddingspeldjes, puddingreclame, puddingbordjes enz. enz. En als je dan zo gek bent van alles wat met puddingvormen te maken heeft (niet toevallig dat ze met een kok getrouwd is) dan richt je ook nog een club van puddingvormen verzamelaars (ja er zijn er echt nog veel meer) op en stel je je vormen soms ook beschikbaar voor tentoonstellingen.

Maar al met al waren het gezellige middagen, maar hebben we wel afgesproken dat de puddingvormen alleen nog uit de kast komen wanneer ze naar het bejaardentehuis verhuist!!!!!!!!

En dan denken jullie nu natuurlijk waar zijn nu de foto's van de vormen, die zijn er niet. Misschien dat dit stukje haar over de drempel trekt om mij de volgende keer dat ik bij haar ben foto's te maken en ze op mijn blog te plaatsen. Dus Mar.....ik weet dat je dit leest (wanneer vraag je nu eens een wachtwoord aan, kun je ook eens reageren op mijn blog). Ik weet zeker dat er hier dames zijn die je verzameling graag eens willen zien.

PICT0020

En moeten jullie het voorlopig maar doen met 1 van mijn verzamelingen. Kant en band. Met het excuus dat wanneer je beren maakt er genoeg voorraad moet zijn om het juiste kant bij de beer te vinden blijf ik op zoek naar kant, band en lint. Bovenstaande foto is een laatste aanwinst, een doos vol met borduurgaren allemaal netjes op kaartjes. Gewoon bij de kringloop, net als de kaartjes met PureSilk lintjes (in van die mooie pastelkleurtjes) die ik daar ook vond.

PICT0004 PICT0005

Het ziet er zo gezellig en opgeruimd uit in de , ook bij de kringloop gevonden, potten. Ik kan daar zo heerlijk van genieten. En wanneer er dan weer een beer af is pak ik mijn potten erbij en zoek net zolang totdat ik de beer goed vind.

PICT0007 PICT0009

PICT0010 PICT0017

PICT0008

PICT0011 PICT0012

PICT0018

22 opmerkingen:

 1. Hoi Marja, het is een lust voor het oog je verzameling kant en band en dat allemaal in mooie potten opgeborgen (volgens mij weckflessen) En zo leuk het band om de oude knijpers (als ik het goed gezien heb) is ook een prachtvondst.
  Fijne avond en groetjes, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is altijd wel een oud of antiek kantje of lint, dat om een mollig kopje kan.
  Ik verzamel ook altijd van alles voor mijn beren die ik maak.

  lekkere wetenschap vind ik altijd dat ik genoeg heb.
  Soms vind ik dingen waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had.

  Groeten, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat komt me dat bekend voor :)), bij mij waren het uilen, maar ik ben zelf ook al flink aan het opruimen gegaan. Maare, die verzameling lintjes, die heb ik ook, maar alles in dozen gestopt wat een enig idee die glazen potten, echt toppie, zou graag eens bij je komen neuzen ;))lieve groeten van mie, Jeany

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien zeg, al dat kant enzo in die mooie potten.
  Misschien een ideetje wat ik ga pikken.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaja helemaal mijn cup of tea of moet ik zeggen ook mijn stopfles lol? Heerlijk genieten van wat er allemaal in die flessen zit, sommigen worden zo weer een object op zich, maar het is behalve decoratief ook gewoon erg handig!
  Ja vriendin van Marja, ik wil dolgraag zoveel mogelijk puddingvormen en aanverwante artikelen zien! Ik heb nog een boek 'verzamelen is ook een kunst' waar ook een verzamelaarster van puddingvormen in staat. Ik heb kleine ouderwetse pudding pakjes voor in de oude kinderwinkeltjes, in ieder geval een pakje van custard pudding. Maar ik laat dat natuurlijk niet op mijn blog zien voordat ik een pudding vorm gezien heb!
  Mooie foto's Marja!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een vondst die doos met borduurgaren! En de lintjes op de kaartjes, ook geweldig. Ik ben er nog altijd niet uit of ik nu ook een verzamelaar ben, ik ben nooit naar iets specifieks op zoek, maar mijn lief zegt dat ik een verzamelaar van rotzooi ben. Ha, weet hij veel wat wij allemaal van die 'rotzooi' weten te maken. Jouw collectie potten begint al lekker te groeien, ga zo door want het ziet er erg leuk uit. En ja natuurlijk willen wij die puddingvormen en aanverwante artikelen zien, vooral als er ook chocolade pudding bij is...
  Groetjes. M

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben dól op pudding en heb laatst een soort ijzeren puddingvorm (met deksel dat je er op klemt) gekocht. En ik heb er een echt ouderwetse pudding in gemaakt, heerlijk! Jammer dat we de vormen niet kunnen zien. Misschien moet je vriendin gewoon een puddingvormenblog beginnen?
  Je potten zien er prachtig uit,en dit vind jij gewoon bij de kringloop??? Nou, hier niet zomaar hoor, alleen wat breinaalden of zo maar nooit zo veel echt handigs en moois.. Het is gewoon snoep voor je ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I love your jars full of goodies! you have a lovely home. I love how you display your things!
  thanks for you sweet comments on my last post. I'm feeling better now. These new kittens do a lot of cheering up!
  have a great week!
  hugs
  vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik heb wel wat bandjes,kantjes maar dat kan ik nog in twee mandjes kwijt maar dit in die potten ziet er erg leuk uit!!

  enne....vriendin van marja...KOM MAAR OP MET EEN FOTO!!!!!!!

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik voel me hier helemaal in thuis. Ik ben ook gek op kantjes, bandjes en lintjes. Als ik ook bij de stoffenwinkel ben móet er ook altijd wat kant mee. En het is ook zeer handig als je aan het knutselen bent dat je wat lint voor het uitzoeken hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marja,
  hier wordt ik nou ook helemaal blij van,potten vol met kantjes en bandjes.Helaas ben ik het hier bij de kringloop nog niet tegengekomen.
  Ben ook erg benieuwd naar de puddingvormen,gewoon laten zien hoor.
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha, die foto's van je potten met kantjes en bandjes hadden hier wel genomen kunnen zijn! Ideaal en superdecoratief!
  Wat een mazzel zeg, een mooie bak met garen en al die kaartjes met zijdelint vinden!
  Oh en zeg maar dat we razend nieuwsgierig zijn naar al die puddingvormen!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Maar...dan heb jij dus een eigen atelier, studio, schuurtje ????? Hoef jij niks op te ruimen als de familie weer moet eten....en rommelt er niemand ooit door je spullen....
  En die vriendin moet een bakkersmuseumpje beginnen, dan kan iedereen er van genieten...zoveel moois toch niet voor jezelf houden ?
  Heb een fijne dag.
  Groet
  Godeliva van Ariadone

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hier kan ik me helemaal in vinden. ik ben ook een echte verzamelaar wat stof,kant,lint,en band betreft en papier op rol. ik heb een klepbank en die zit stampvol met rollen papier, stof,kant,lint en band. en dan nog m`n verzamling kettingen. een paneel vol en dan nog servies, zoveel verschillende soorten, ja....ik ben wel een verzamelaar. en zink en groen glas zoals wekflessen en spuitfelssen. o..ja en ook nog oude doosjes met oude prenten en oude kaarten, tja...eigenljjks best veel. ik vind jouwn verzamling prachtig in je glazen potten staan.
  groetjes, jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 15. jaaaa t is tijd dat je vriendin een account aanmaakt, t klinkt leuk deze verzameling ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hi Marja!
  I adore the jars filled with your goodies. Not only are they functional but also very decorative!

  Deanna :D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Verzamelingen... breek me de bek niet open haha... wel mooi uitgestald zo in dat glas!

  Hoe is het trouwens met die prachtige stoeltjes afgelopen? Je was bezeig met bekleden, maar ben wel een beetje benieuwd hoe ze geworden zijn...

  Fijne dag!
  Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hi, I love your blog, I have a blog on tb craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een prachtig gezicht al die kantjes en bandjes in die glazen potten. Zelf bewaar ik oo van alles en dan ook in weckflessen, niet alleen handig maar ook decoratief ! Jij hebt al een hele verzameling :) Ben trouwens ook heel nieuwsgierig naar de puddingvormen-verzameling :)!!!!
  Fijne week nog, Janneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hi Marja,
  I popped over to see what is happening in your life. Looks like you have been busy outdoors and indoors. I love your jars full of goodies, all so well organized (wish I was as organized as you) :-)

  Have a lovely weekend. Here's hoping the weather gets warmer soon!
  Groetjes,
  Katja

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een heerlijke verzameling......dat is genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Marja, wat heb je daar overheerlijke potten gevuld met heel mooi lint staan. Zou bij allemaal het dekseltje eraf willen halen en stuk voor stuk willen bekijken, 1100? hihihih... Probeer m'n neus van het beeldscherm af te krijgen, heel mooi allemaal. Fijn weekend, hartengroet van Cin x

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails