Ik heb nog een hobby.
Lekker koken.......en eten.
Maar meestal vergeet ik een foto te maken.
En bedenk ik me dat na het eten.
Ik ben vaak op zoek naar lekkere recepten.
En wanneer is een recept voor mij het juiste recept ?
De ingrediënten.
Dat is waar ik op selecteer.
Verder vind ik het ook leuk om te koken met wat er in de aanbieding is.
En met de groenten van het seizoen.
Zo maakte ik het afgelopen weekend deze maaltijd salade.
Wat je ervoor nodig hebt:
rucola
1 avocado ( voor 2 personen )
dressing maken van 2 eetlepels olie, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 theelepel mosterd en peper en zout naar smaak.
ontbijtspek uitbakken
geitenkaas erover brokkelen
Ik bakte er een Focaccia brood bij.
Er zijn genoeg recepten te vinden voor het maken van een Focaccia brood te vinden op het WWW.
Daar vindt je de stap voor stap beschrijving.
De hoeveelheden van de ingrediënten die ik gebruikte zijn.
500 gram bloem.
1 zakje gedroogde gist
( gedroogde gist met 2 theelepels suiker en 100 ml. handwarm water 10 minuten laten staan, na de 10 minuten door roeren)
200 ml. handwarm water
1-2 theelepels zout
1 1/2 eetlepel olijfolie
Brood bakken is een kwestie van geduld.
Kneden, rijzen, kneden rijzen enz.
Maar moeilijk is het zeker niet.
Ik bedekte het brood met blauwe kaas, geraspte parmezaan en groene olijven en besprenkelde met olijfolie.
Jammie !
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er verrukkelijk uit.
Groetjes Ans
Mmmm lekker zeg, ik ga t een keer uitproberen! Ik ben gek op geitekaas en salade.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Esther
Dat ziet er erg lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenIk heb de recepten opgeslagen. Van de week komt mijn nieuwe oven en dan is het leuk om dit uit te proberen.
Bedankt voor het delen.
Groetjes,
Evelyne