zondag 23 mei 2010

Eindelijk tuinfoto's.


Eindelijk, eindelijk weer eens wat foto's van de tuin. Vorig jaar was een jaar van scheppen, planten, verplanten, snoeien, sjouwen, gevecht tegen onkruid maar ook een jaar van veel vruchten, sapjes maken, jam maken, taarten bakken enz. enz....... Vooral het verhuizen van de ene tuin naar de ander kostte veel energie en tijd. En dan lijkt het nu wel alsof het een makkie is. Een beetje planten een beetje zaaien en vooral het onkruid in toom houden is nu het belangrijkste werk. Maar zeker geen vergelijk met vorig jaar. We hebben het allemaal aardig op orde en dat geeft rust. We kunnen nu naar de tuin gaan en een beetje tuinieren en dan ook nog genieten van de tuin. We zitten op ons terras en kijken wat we al allemaal bereikt hebben in 1 jaar.
Achter de kas aan het slootje hebben we een klein zitje gemaakt. Waar we genieten van de rust en de vogelgeluiden. Het zwarte plastic hoort bij de tuin van de buurman, niet echt fraai maar wel heel makkelijk in onderhoud. Nee dan toch maar liever op de knietjes het gras knippen met een handschaartje.
Niet iedereen heeft dezelfde ideeën over tuinieren.


Bijna alle buxus is aangeslagen en krijgt mooie fris groene nieuwe takjes.


De bonen staken staan alweer en de bonen zijn gezaaid.

Een kijkje langs het laantje van de volkstuin vereniging.Bij de buurman begint de oranjekoorts al vroeg.


De rozen die langs de rozenboog moeten gaan groeien hebben hun best gedaan, ze raken elkaar al bijna in het midden van de boog.
Vandaag ook nog wat aan het zaaien geweest. Afrikaantjes, Vingerhoedskruid, snijbloemenmengsel en Lathyrus. Gewoon buiten in de volle grond.

5 opmerkingen:

 1. Mooie stek!!! En dat in een jaar.. mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie plek zo bij dat water, vind je beeld ook erg mooi trouwens!
  Groetjes Madelon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een resultaat he van een jaar heel hard werken. Maar nu vooral genieten.
  Mijn buurman had een mollenverjager in zijn moestuin geplaatst, dat ding piepte elke halve minuut. Dan kan je beter anti-worteldoek zien. Maar inmiddels heeft hij het onding weer weggehaald, het werkte namelijk niet.
  Nog een fijne dag vandaag! groetje sJannet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaa wat hebben jullie toch een enorm resultaat bereikt hier. Ik zag dat Elly's zus Antoinette ook een volkstuin heeft en ik heb haar naar jou doorverwezen, wellicht dat jij haar nog wat tips kunt geven: keihard werken misschien ;-)!
  Ja, buren hebben vaak minder goede ideeën, als ze zich nou eens aan zouden wennen om die ideeën buiten je gezichtsveld uit te voeren dan zouden we al een stuk verder zijn! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja zeg, je hebt tuinders en tuinders, niet?? En natuurlijk nog een heleboel daar tussen!

  Grrr...je doet er niks aan, aaleen niet zo leuk als je er steeds tegenaan moet kijken.
  Je tuin ziet er geweldig uit! Je hebt al een aardig resultaat geboekt!!

  Genieten maar!

  Fijn weekend, groetjes van Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails