maandag 19 april 2010

A whole lotta Rosie (part 4).


Rozendozen.
Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer van de afgelopen tijd ? Wij in ieder geval wel. Heerlijk al dat groen dat zich weer laat zien. De vogels fluiten op zijn hardst, het lijkt af en toe wel een wedstrijd van "wie kan het mooist fluiten". Ik kan er in ieder geval heel erg van genieten. We zijn veel buiten, niet alleen omdat Luna er uit moet, maar gewoon ook omdat het buiten goed toeven is. We hebben er al weer wat dagen "tuin opruimen" op zitten. Wat ook weer de nodige spierpijn tot gevolg heeft, maar het geeft wel een goed gevoel wanneer je iedere keer weer een stuk tuin onkruidvrij hebt. En verder ??? duin/strand wandelingen gemaakt, geluncht in het zonnetje op een terras, struinen over de zaterdagmarkt in Leiden verse vis, olijven en bloemen kopen, kopje thee op het balkon (en zelfs een klein dutje), er liggen nog wat opdrachtjes te wachten. En verder ben ik bezig met wat nieuwe dingetjes. Ik vermaak me wel.


Natuurlijk gaan we verder met de rozen verzameling. En deze keer zijn dat rozendozen. Ik heb ze in soorten en maten. En er is een goed excuus om er steed rozendozen bij te kopen want het ruimt zo lekker op. Ik bewaar er van alles in. Klosjes garen, band en kant, projectjes waar ik mee bezig ben, gedroogde bloemen, nepbloemen (de amerikanen hebben er een mooier woord voor, Millinery), knopen, losse frutsels en wat al niet meer? Favoriet zijn de met stof beklede dozen. Hanschoenendozen worden ze ook wel genoemd, of ze hier ook werkelijk voor dienden weet ik niet misschien kan iemand mij dat vertellen.

Ik vind ze soms (heel soms) in de kringloop of rommelmarkt en af en toe koop ik ze op marktplaats. En zo komt er toch af en toe eentje bij. Geduld is een schone zaak bij verzamelen, maar des te blijer ben ik  wanneer ik er weer eens hebben kunnen scoren. De dozen rechts zijn trouwens niet met stof bekleed en zijn gevonden in de kringloopwinkel. Ze hebben een plekje gekregen op de trap. 

Nog meer stoffen dozen en allemaal met een stof met roosjes. Ze staan op de slaapkamer.
Het ladekastje (ook met stof bekleed) staat op mijn werktafel in mijn ateliertje. Hierin bewaar ik de meest gebruikte kleurtjes garen en DMC. Altijd bij de hand. Het andere doosje is een zeepdoos denk ik.

Nog twee stoffen dozen in pastel kleur. de kistjes rechts kocht ik een aantal jaren terug bij onze bloemenzaak.

Links nog wat kleine vierkante stoffen doosjes, met oude zakdoekjes, bijzonder knoopjes en millinery.

Links het naaidoosje welke Karin voor mij maakte n.a.v. een picasaswap. Wanneer je het deksel er af haalt valt het uit elkaar en komt het naaigerei te voorschijn. De onderste doos beplakte is zelf met vintage plakplastic. De dozen rechts zijn weer kringloopvondsten.

En deze doos/ koektrommel is de laatste welke ik jullie wil laten zien van mijn verzameling rozendozen.

Ik wil jullie allemaal een fijne week wensen met naar ik hoop elke dag een beetje zonneschijn. Maar wanneer het zonnetje zich even niet laat zien maak je eigen zonnige wereld.
Ik kom snel weer bij een ieder van jullie langs.

9 opmerkingen:

 1. Hay meis,

  Wat heb je een prachtige rozenspulletjes...zo mooi!!!
  Ik kijk mijn ogen echt bij je uit,
  zo schattig allemaal.

  Liefs,
  Marijkexx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dozen en rozen...allebei favorieten ook van mij. Ooh die handschoenen dozen vind ik hier nou nooit bij de kringloop, misschien moet ik toch eens vaker gaan! Je ladenkastje vind ik ook om te snoepen! Heerlijk hè dit weer? Jullie zijn natuurlijk druk geweest in de tuin. Hier doet B. dat en ik droom er zo'n beetje bij ;-)! Met dit weer ga je sowieso meer naar buiten, weer lekker naar de Rotterdamse markt, in Dordrecht ga ik ook altijd, weer of geen weer, maar de Rotterdamse markt is een goed weer markt. Alleen af en toe gewoon te duur. Jammer. Nu maar hopen dat het mooie weer aanblijft! Genieten we er allemaal van, groetjes L.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik kan de rozen haast ruiken , wat een prachtige verzameling !
  xox RINI

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Marja,

  Werkelijk niet te geloven Marja, wat een geweldige verzameling stoffen rozendozen laat je ons zien. De één nog mooier dan de ander. Je mag wel een administratie bijhouden om te weten wat er precies in al die dozen zit. Maar heel erg handig, het staat prachtig en al je gebruiks spulletjes zijn ordelijk opgeborgen. SUPER post, heb er van genoten...

  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke verzameling heb je daar Marja. Je bent een beertje Roos of niet ;-)

  Fijne dag, groetjes van Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Maija! I love all of your covered boxes! Especially the pink and green ones with the scalloped edges. And, also I love the box with the little drawers! how cute!
  have a great weekend.
  vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hallo Marja

  wat een geweldige verzameling heb je,de een is nog mooier dan de ander,heerlijk he, om je spulletjes in te doen.Je beer is geweldig,zo lief koppie.maar ik ben een poppenmens.groetjes oma nijn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohhhh... en nóg meer rozen!!! Prachtig, wat een verzameling! En nog een handige ook, super zoveel opbergers!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 9. kijk, hier woon ik dus!!!! :))) meid, helemaal een logje naar mijn aard, geweldig, je weet ik zit in de dozen :))) maar zoeits als bij jouw zag ik nog neit eerder, geweldig, ik weet neit welke ik het mooist vind, die eerste is in elk geval een plaatje, ik maak alleen dozen met stof, want dat vind ik net zoals jij, toch het mooist, meid bedankt voor dit logje, speciaal voor mij gemaakt :))) liefs van mij, Janine

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails