vrijdag 11 april 2008

Natuur dichtbij.

Een van onze gezamelijke hobby's is wandelen, de natuur ingaan. En door af en toe eens mee te gaan met excursie's leer je ook te kijken en waar je op moet letten om planten/dieren, te ontdekken.
Maar soms kan de natuur heel dichtbij zijn, vanaf de bank, 5 hoog en vlak voor ons raam 2 grote bonten spechten gewoon zomaar midden in de woonwijk. Een prachtig gekleurde vogel van ongeveer 25 centimeter groot.
Wij hebben de verrekijker altijd in de buurt klaarstaan dus konden we ze even goed bekijken. Weer zo'n voorbeeld dat elke dag cadeautjes geeft als je ze maar wilt zien.
Vergeet vooral niet naar buiten te gaan want er gebeurd op dit moment zoveel in de natuur (en die is ook in stad en dorp) je ziet het groener worden nu in een paar dagen tijd. We hebben op de kinderboerderij tegenover ons appartementencomplex een explosie van jonge geitjes, lammetjes en die beestjes zijn zo speels .
Er bloeit sleutelbloem, groot hoefblad, allium (hele park ruikt naar ui), lenteklokje, krentenboompje en nog zoveel meer.
Geniet ervan

We like to go outside to take a walk in forrest, dunes or park . But sometimes nature is close by. In the tree before our window we saw two woodpeckers. We live on the fifth floor and in the village so we think this is a present.
Don't forget to go outside these days because nature is beautiful, everything becomes greener in a few days and it smells spring.
Enjoy the day.
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

 1. Prima post Marja, ik vind dat je de mensen niet genoeg kunt wijzen op de mooie natuur, die inderdaad vaker dan je denkt dichtbij is. Geeft soms zulke mooie cadeautjes. Onze padden zijn weer terug in de nieuwe vijver. Mijn (nieuwe) krentenboompje bloeit ook, ik was eigenlijk bang dat-ie te donker zou staan.
  Zo'n verrekijker bij de hand komt me bekend voor; mijn moeder had er altijd 1 in de vensterbank liggen en kon dan zo verontwaardigd zijn als ze toch nèt niet de koolmeesjes had zien uitvliegen...
  Mmm moet ik misschien toch wat minder achter de pc....
  Fijn weekend, geniet van het mooie weer en al het moois om jullie heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook zo dol op de natuur, de kringloop van de seizoenen en dergelijke. Hier achter het huis is een park en ik had dus ook al een specht in de boom achter de tuin.. Overigens zit hier bij een watertje soms een ijsvogeltje, het heeft zelfs in de krant gestaan. Wij hebben geen verrekijker bij de hand (wel een goed idee trouwens..)maar wel allerlei vogelboekjes, zodat ik met de kinderen van alles op kan zoeken over de vogels die hier in de tuin zitten. We hebben sinds maandag een nestkastje bezet met...spreeuwen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We have all sorts of birds in our garden, including woodpeckers, and it is so much fun to watch them. Only birds we try to chase away are the crows, as they tend to snatch away all the food so quickly leaving nothing to other birds. Greedy sorts!

  Groetjes, Katja

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails