zaterdag 11 februari 2017

Elke dag een draadje..........


De zondag begon met een mistige wandeling. Helemaal niet erg, want in de mistige wereld lijkt het allemaal veel stiller. Vogels, heel veel vogels waren er deze morgen. De grote witte zilverreiger is al bijna gewoon. De laatste jaren zie ik ze veel en vaak. Honderden ganzen vliegen over, of bevolken de weilanden net als de vele zwanen. Af en toe hoor je de vogels voorzichtig hun voorjaarslied zingen. Roodborstjes, winterkoning, wulpen, meesjes en puttertjes ik wordt er blij van.

Ik heb mijn hardloopschoenen weer aangetrokken, het blijft aan me trekken, en ga het weer proberen. Geen tijd bijhouden, geen muziek op mijn oren, gewoon wandelen en een stukje hardlopen. En het voelde weer goed en lekker.
Jammer dat ik even geen rekening had gehouden met een kleine ingreep later in de week, het advies is om niet te sporten totdat de hechtingen eruit zijn.
Maar daarna ga ik zeker weer hardlopen.
Dinsdagochtend ging manlief voor het eerst, na zijn nieuwe knie operatie, weer zijn vrijwilligerswerk doen. Hij rijdt met een busje mensen met een beperking van thuis naar hun dagbesteding. We zijn 3 maanden verder, nog steeds aan het revalideren, maar het gaat steeds een stapje beter.
De wekker liep dus weer vroeg af. Nadat de honden en ik onze wandeling hadden gehad zat ik al vroeg met een borduurwerkje aan tafel......wat ben ik toch blij met mijn daglichtlamp.
Ik ben al een poosje in het bezit van het boek Fleur de Digoin.
Een borduurboek met patronen gemaakt naar de motieven die op de Digoin serviezen staan.
Ik ben gek op servies.
Maar het boek stond al heel lang ongebruikt in de kast. Omdat mijn 4e vakje van deze week al af is besloot ik te beginnen met een klein motiefje voor een speldenkussen.
Speldenkussens heb je immers nooit genoeg  !!!Omdat ik zin had in nog iets "snel klaar" maakte ik ook nog deze twee schaapjes.
De lente komt eraan en daar horen ook schapen en lammetjes bij.
Het patroon komt uit een Simply Vintage (lente 2012).
Al moet ik zeggen dat bruine borduurstof niet echt fijn is om op te werken (zelfs met de daglichtlamp viel het niet mee om de draadjes goed te zien), vind ik ze toch wel erg leuk geworden.Waardoor ik het borduren weer heb opgepakt komt eigenlijk door "Vakje per Week". Leuk om te doen, maar ben er best wel snel mee klaar, vandaar de kleine borduurtjes erbij.
Ook vakje 4 is af, de schaartjes.
En werden de afgelopen week ook "gewoon" aardappelen gekookt, de ene dag met spruitjes de andere dag met boontjes. Voor de afwisseling  bakte ik een hartige taart.
Recept: bladerdeeg, een pak Hollandse diepvries groenten, 125 gram geitenkaas, 100 ml. room, een handje geraspte kaas, 4 eieren, uitgebakken spekjes  (hoeft niet, is ook heel lekker zonder), peper en zout  (niet nodig wanneer je spekjes erin doet).
Ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden.

Daarbij kookte ik wortelsoep
Het recept vindt je hieronder.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R660070/kruidige-wortelsoepDan was er woensdag weer een gezellig handwerk/quilt café in Rijpwetering.
Waar we getrakteerd werden door een 60 jaar ! getrouwd echtpaar op koffie met gebak.
60 jaar = diamant.

Donderdag was er een afspraak met de plastisch chirurg, ik had een plekje op mijn neus wat maar niet wilde genezen. Huidkanker bleek het te zijn. Donderdag werd dat weggehaald.
De ingreep viel mee, met 8 hechtingen in mijn neus en een pleister erop mocht ik weer naar huis.
Een beetje rustig aan, niet bukken en niet sporten.
Maar gelukkig zijn er de handwerkjes.
Volgende week gaan de hechtingen er weer uit.

En dan was er vrijdag ook nog een nieuw bee groepje waar ik voor het eerst naar toe ben geweest.
Een groepje van 7, die 1x per maand bij elkaar komen om samen te quilten.
Gezellig was het zeker, altijd leuk om nieuwe quiltsters te ontmoeten.
Veel gedaan hebben we allemaal niet, maar lekker kletsen en mooie werkjes van andere zien inspireert ook zullen we maar denken. En dan was/is het deze week gewoon weer winters buiten. Ik kan er nog steeds van genieten, en zeker vanmorgen toen het ging sneeuwen tijdens mijn wandeling met de honden.
Dat levert altijd weer mooie plaatjes op.
Helaas was ik vergeten om de batterij van mijn fototoestel op te laden.....dom.
De kwaliteit van de foto's die ik maakte is dus niet optimaal.

Een fijn weekend.


13 opmerkingen:

 1. Hahaha, die tekst had ik ook uitgeprint voor op mijn blog ;) Waarheid als een koe.hier eindelijk, eindelijk winter, na al het groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie verstilde foto's van de omgeving op jouw wandelingen! Genieten! En heel leuk jouw speldenkussentje. Zijn de schaapjes ook als speldenkussentje bedoeld? Het zou wel kunnen. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's van winterse landschappen! Mooie borduurtjes, oh wat zien die schaapjes er gezellig uit! Als je het zo allemaal achter elkaar leest was het toch weer een goed gevulde week!
  Groetjes, Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niets gezien aan je neus, goed dat je er naar hebt laten kijken! Die schapen; daarvan wil ik wel een weiland vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je weer een ontzettend leuke dingetjes gemaakt! Genieten hoor! Groetjes, Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een volle week heb je gehad met van alles wat zo te lezen! Fijn dat het plekje is weggehaald, daar kun je niet vroeg genoeg bij zijn! Leuke dingen weer gemaakt en genieten nu natuurlijk met de sneeuw, niet veel maar wie het kleine niet eert.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige zijn de mistige foto's en ook de foto's met al de vogels in de lucht. Wat sportief van je om hard te lopen, nou dat lukt mij niet meer, mijn knie sputtert steeds meer tegen, begin maar niet aan hardlopen.
  Wat gezellig dat je nu bij nog een quilt Bee mee gaat doen, erg gezellig en inspirerend.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie borduurwerkjes heb je gemaakt. Zo fijntjes dat servies borduurpatroontje!
  Foto's in de mist, ze zijn echt prachtig.
  Het mooie van mist vind ik dat je niet ver kunt kijken. Lijkt dan heel spannend om te bedenken wat er verderop te zien zal zijn.
  Batterijen gaan heel snel leeg in de kou buiten. Bij mij was er opeens nog maar 1 vakje, en later binnen in de huiskamer weer 3, was de accu weer opgewarmd.
  Maar het levert mooi plaatjes op en de hondjes genieten ook.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb weer genoten van je blogje, met de prachtige foto's van je winterse wandelingen. Heerlijk, als het zo rustig en stil is 's morgens, en je alleen de vogels hoort. Ook je borduurwerkjes zijn heel mooi, vooral dat roosjes-kussentje! Ik wens je een goed herstel van je ingreep toe, en vooral, dat het niet meer hoeft hierna. Een heerlijke, nieuwe (winter!)week gewenst en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik geniet van je foto's, en wat fijn dat er zoveel vogels zitten bij jullie! Ik kijk hier nog steeds verwonderd op als een reiger overvliegt. Of geniet van het luide geroep van de wilde ganzen, zalig!
  Jouw borduurwerk is zoooooo prachtig! Dat roosje! En die schaapjes zijn ook geweldig!
  Ik wens jou en je man veel beterschap. Hopelijk is met dat vlekje weg, alles terug in orde?
  PS: Wat een schattige hond heb je!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De winter is prachtig ben het helemaal met jou eens maar ik verlang zo naar de Lente en denk dat ik daar niet de enige i ben. Een leuk blogje met heel veel herkennings punten. Zouden die klachten groot en klein aan de leeftijd liggen? De schaapjes zijn zo lief. Borduren is op dit moment ook mijn eerste keus als ik rustig ga zitten. Het randje per weer sla ik dit jaar over heb wel gisteren op de handwerkbeurs het boekje van 2016 gekocht voor ooit want die vind ik wel heel mooi met al die letters. Een hartige taart gaat er altijd in een heerlijk iets om van alles in te verwerken. Wens je een hele fijne week want er is ons Lente belooft.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beautiful embroidery!
  Nice cross-stitch and little sweet sheep!
  Regards.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om je week op deze manier een beetje 'mee te maken'... En de mooie foto's onderstrepen de leuke momenten.
  Ik ben helemaal weg van die leuke schaapjes, die zijn gaaf!
  Fijn dat de kleine ingreep goed is gegaan en ik hoop dat je ook deze week weer geniet van alles om je heen. Wie dat kan is een gelukkig mens!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails