dinsdag 12 juli 2011

Give-away !!! Of niet ???


Regelmatig zie ik op jullie blogs een give-away langs komen.
En ik heb zelf ook al wel eens een give-away gedaan.
Maar helemaal een goed gevoel heb ik er niet bij.
Hoe dat komt ?
En laat ik nu eens heel eerlijk zijn.....
Vaak krijg je dan heel veel reactie's op je give-away post.
Heel erg leuk natuurlijk maar heel stiekem vraag ik me dan af "gaat het alleen om de give-away".
Ik denk het wel.
En dit bedoel ik dus echt niet onaardig.
Zelf heb ik besloten om niet meer op give-aways in te schrijven.
Hoe leuk, lief en aantrekkelijk ik ze ook vind.
Ik kom er soms al niet eens aan toe om een reactie te plaatsen op al die inspirerende, creatieve, geweldig woonideetjes enz. enz van jullie en dus vind ik het niet fair om dan wel op give-away te reageren.
Maar dat is mijn gevoel.
En om niet al te negatief over te komen heb ik bedacht om het gewoon heel anders te doen.
 Want ik geef toch graag af en toe iets weg.

 


Dit beertje is vandaag op de post gegaan en krijgt een nieuw tehuis.
Rommy van Kleine Huuske
viert deze week haar verjaardag en daar hoort een cadeautje bij.
Dus Rommy ze is onderweg hoor ik hoop dat je er blij mee bent.


Eigenlijk ben ik benieuwd naar jullie reactie om mijn Give-Away wel of niet post.

31 opmerkingen:

 1. wat een lief gebaar van je, erg leuk

  groetjes floortje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je ergens wel gelijk hebt,van sommige zeker niet waar ik al een poosje mee blog,want die zijn er altijd,met of zonder give-away,maar sommige zeker wel,want die reageren nooit op een andere post,maar goed,haha,mij kan het niet schelen en zo soms vind ik het gewoon leuk om te doen,maar ik doe het zeker niet om reacties te krijgen,want als ik 30 berichten heb ik blij en als ik er 5 heb ook.

  Je beer is prachtig en Rommy zal er zekers gelukkig mee zijn,misschien wil je mijn verjaardag weten ;-) is een grapje hoor,want ben zo niet,lieve groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi kom via via op je blog en vind hem prachtig ... ik word zo en zo volger van je laat die give-away maar zitten hahahah ... Ik ga in je mening mee ... vind het namelijk ook als mensen op je blog komen moeten ze dat doen uit hun zelf ...vind dat veel leuke want die mensen blijven namelijk ook op je blog een reactie geven als ze het een leuke post vinden... maar iedereen moet dat voor zich zelf weten iedereen moet doen waar hij zich goed bij voeldt .. wens je voor nu vast een fijne week toe ... lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap wat je bedoelt maar zelf vind ik het wel spannend om mee te doen. Stel dat jij dit beertje wilde weggeven.......ik vind hem zo lief, dan zou ik heel graag meedoen om een kans te wagen. En veel blogs hebben ook een GiveAway omdat ze een bepaald volgensaantal hebben of zo. Maar gewoon weggeven is ook leuk zoals jij hebt gedaan.
  groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief beertje weer, ze zal er hardstikke blij mee zijn!

  Over de giveaway, ja, ik snap wat je bedoelt, ik doe ook niet vaak mee, n enkele keer, als ik vaker op dat blog kijk en reageer laat ik me wel eens verleiden. Laat ik nou net n keertje gewonnen hebben en ook nog n heel mooie. Zelf heb ik het nog nooit gedaan omdat ik denk dat mijn minies niet goed genoeg zijn....... n beetje onzeker. Ik doe ook wel eens n swapje, maar vind het zo moeilijk om iets te maken voor iemand die je niet kent. Nu heb ik wel een giveaway voorbereid, ik heb bijna 500 volgers.
  Jij brengt me nu weer aan t twijfelen, maar jou mening deel ik wel en zoals je het nu gedaan hebt vind ik ook heel leuk!
  groetjes marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat lief dat je op zo'n manier iets weg geeft! Proficiat Rommy!

  Ik ben nog maar sinds maart aan het bloggen en dacht eerst wat is een give away hoe werkt dat etc. Snel achter gekomen met hulp van andere blogger vaak.
  Als ik een blog volg probeer ik ook steeds bij een nieuw bericht te reageren (soms heb je minder tijd dan lukt het niet) meestal lukt dit tot nu toe toch wel aardig.
  Ik zie vaak give aways op andere blogs maar zet in mijn zijbalk eigenlijk alleen maar give aways waarvan ik het blog ook echt leuk vind.
  Zo heb ik al diverse leuke contacten gekregen ook nog vaak via mail erbij.
  Ik vind dat je gelijk hebt hoor als je alleen dat blog gaat volgen om de give away zegt mij dat ook niet veel.
  Fijne week nog,
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi met rommy ik heb het berichtje wel drie keer gelezen maar ik krijg zo maar een beertje van iemand die ik alleen maar van het blog kan ik dacht lees ik dit nou goed ik weet niet wat ik moet zegen met even een traantje weg pinken ik vind dit zo lief gebaar ik weet even niet zo goed wat ik moet zegen maar heel erg bedankt voor je schatje van een beer ik zal haar met open handen ontvangen liefs rommy ik ben morgen helemaal jarig super lief van

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik denk dat je wel gelijk hebt, ik heb geen blog maar lees wel veel andere. misschien is het een idee om een cadeautje door te geven. ik bedoel dus: je maakt er een en vervolgens stuur je die door en de ontvanger stuurt er dan ook week 1 door.
  Ik reageer wel regelmatig maar krijg nooit respons, wrs omdat ik geen blog heb? maar vind het wel leuk om een e-mail bericht te krijgen want dan weet je ook dat het bericht gelezen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superrrrrrr dat je het op die manier doet zeg, ik heb ook wel eens het idee dat ze het doen om meer volgers te krijgen , ik heb ook niet altijd tijd om op berichtjes te reageren en om daar nou een give away voor op je blog te zetten voor meer reacties , nee laat maar , bloggen moet wel gezellig blijven toch !!
  Groetjes Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi,

  Ik snap je gedachte wel, maar ik doe vaker een give-away (op dit moment loopt er zelfs eentje) en ik vind het toch wel leuk als mensen mee doen, ook al reageren ze verder nooit op mijn blog. Ik doe het ook echt als bedankje voor de mensen die mijn blog lezen, of ze nu ook op andere berichten reageren of niet.
  Het nadeel van een cadeautje voor één iemand vind ik dat je dan de rest van je trouwe lezers geen mogelijkheid geeft om mee te doen en dat is dan wel weer jammer. Maar voor iedereen ligt dit natuurlijk anders....

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is ze lief,Heel mooi gemaakt.
  Ik deel het helemaal met je,ik geef zelf ook nooit een reactie,het lijk mij ook,dat het daar meer om is,als wat je maak.
  Je heb groot gelijk.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat lief dat je Rommy het lieve beertje voor haar verjaardag geeft!!
  ik heb zelf nu mijn eerste give away, een handgemaakte tas uit Suriname, ik ben daar zelf geweest en kreeg veel leuke reacties op mijn posten daarover, daarom wil ik graag iets weggeven vanuit dat land.
  maar ik begrijp jouw standpunt wel hoor!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, wat een superlief gebaar van je om Rommy dit mooie beertje te schenken, ze is prachtig hoor!
  Ik begrijp je redenatie wel een beetje, zo beloon je de mensen die er altijd zijn maar uit ervaring weet ik dat op een give-away soms mensen reageren die wél altijd meelezen maar niet altijd reageren en die mogen er van mij ook best zijn!
  Ik had het goed geregeld hè, met de Tour, ik laat er alles voor vallen hoor, leuk dat ik niet de enige ben :)))
  Lieve groet, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik snap hoe je het bedoelt en ik blijf mij altijd verbazen over het aantal reacties bij een give away. Ik doe soms mee, heb er zelf ook eens 1 gedaan, ik weet niet, volg mijn gevoel altijd maar bij een give away, denk er niet zoveel meer over na.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik geloof dat je hiermee wel gelijk hebt,ik reageer ook niet vaak op een give away en zal het zeker niet doen op een blog waar ik weinig reacties plaats.
  Ik lees elke dag alle door mij gevolgde Blogs maar kan ze niet allemaal een reactie geven,dan zit ik de hele dag achter de pc en daar hebt ik gewoonweg geen tijd voor.
  Zelf heb ik nog nooit een give away gedaan en ik zou dan denkt ik ook liever zo aan een leive Blogster iets geven die b.v een moeilijke tijd doormaakt.

  groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ben het helemaal met je eens, en ik doe ook niet zovbeel mee, een heel enkele keer, omdat ik er dan toevallig toch voorbij kom.
  Maar ik zal nooit aan een give-away meedoen en dan volger worden, en dan nooit meer kijken.

  Ik doe alleen maar reageren als ik tijd heb, en zin heb, en dat merk ik wel aan mijn blog, want ik heb niet zoveel volgers, maar vind dit niet zo erg.

  Iemand heeft blogland wel eens omschreven als theekransje, en dat is het eigenlijk ook...
  Ik wil gewoon informatief zijn voor mensen die het interesseert, en that's it, en niet van : ik laat een berichtje bij jou acher, laat jij er dan ook een bij mij achter...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nou het zij je van harte gegund rommy.

  Denk dat je wel gelijk hebt . Soms doe ik mee , maar ook heel vaak niet.

  Het is leuk wat te winnen, maar dat vindt ik niet de hoofdzaak.

  Maar gewoon weggeven is ook erg leuk
  Dat moet een ieder voor zichzelf bepalen.

  Groetjes
  en een fijne dag

  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wat leuk dat je me blog hebt bezocht marja en wat toevallig je man heet ook hans net als mijn man en ik marja!

  complimenten voor je prachtige blog ook hoor marja!

  zelf heb ik ook nog nooit een give away gedaan al hoewel ik er wel eens aan heb zitten denken..........


  lieve gr. marja

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een lief idee en ik heb inmiddels op de blog van Rommy gelezen dat ze er erg blij mee is!

  Fijne dag,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit is nu de eerste keer dat ik een eerlijke mening lees over give-aways. Ik heb er zelf nog geen gedaan, wel met enkele meegedaan en ook al enkele keren gewonnen.
  De laatste tijd pas ik, hier wel, daar niet, ik wil ook niemand voor het hoofd stoten, dat vind ik soms moeilijk, want met vele bloggers heb ik al fijne contacten.
  En zoals ik al lees in je reacties, de tijd ontbreekt soms, er zijn nog andere dingen te doen, mijn man zegt wel eens : als je Sylvia zoekt, ga maar achter de computer kijken :-)
  Je idee is wel origineel, Rommy zal in de wolken zijn met zo'n schattig beertje !
  Ik merkte net dat mijn blog bij 'inspirerende foto's' staat,
  lief van je en bedankt voor je fijne reactie !
  Groetjes,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hi Marja,om eerst volger te worden om mee te kunnen doen, zou ik niet doen, want als ik het blog interessant zou vinden was ik al volger geweest!Een PIF is leuker,jij maakt iets voor iemand en degene die het ontvangt maakt ook weer iets voor iemand.
  Maar het neemt niet weg dat ik je beertje geweldig mooi vind en het best in mijn brievenbus had willen vinden!
  Groetjes,Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een enorm mooi beertje is het!

  Ik geef je groot gelijk om zelf goed tehuis te kiezen.

  Ik vind het leuk om af en toe wat weg te geven maar zou dat liever doen onder mijn trouwe lezers. Maar ja, hoe selecteer je die? ( op dit moment kan ik zelf niet reageren op de meeste blogs als het commentaar onder het bericht ingevoegd moet worden)

  Het bloggen doe ik vooral voor mezelf, een soort logboek. Reacties zijn leuk maar niet zaligmakend. Zou ook wel eens advies wilen ontvangen hoe iets beter kan;-)

  Groetjes, Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijk zoals je je mening geeft, ik kom via Rommy binnen en vond het zo leuk dat ze dat beertje kreeg van je dat ik gelijk even wilde kijken hoe je blog eruit zag.
  Je hebt denk ik wel gelijk, ik heb pas een miniweggevertje gedaan voor mijn lieve volgers, ik noemde het bewust geen give-away en het leuke is dan dat je een paar mensen gelukkig maakt met je eigen gemaakte spullen, het waren trouwe volgers en dan ben je dubbel blij.
  Ik heb er ook bewust geen voorwaarden aan verbonden, zoals je moet volger zijn of worden enz. Maar het blijft wel leuk om iets weg te geven, dat doe ik dan oook op mijn eigen manier, zonder veel bombarie.
  Ik word gelijk volger, ga nog even naar je bloemetje kijken!! Kom gerust eens bij me langs als je tijd hebt.

  Een lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik kom via Rommy even kijken ,wat een leuk kado' en leuk te lezen hoe blij Rommy is.Een heel eerlijke mening heb je en ik denk er ook zo over .Ik doe zelf nooit mee aan Give Away's en doe er zelf ook geen .Ik vind het leuk om te reageren bij de blogs die ik volg en vind het leuk om zelf reactie's te krijgen en that's it ,niet meer en niet minder .Je hebt een prachtig blog en ik kom zeker vaker kijken bij je
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zonet kijk ik bij mijn lieve nicht Rommy op haar blog en lees dat ze iets krijgt ..........ik weet heel zeker dat ze hier super blij mee is !!!
  Ze is een echte beren liefhebber en zij kan zelf ook van alles missen ( ik zeg al niet te vaak meer dat ik iets leuk vind ik haar huis,voor ik het weet stopt ze het al in mij tas hahaha ) Dus ik vind het ontzettend leuk dat zij nu zomaar eens een SUPER kado krijgt.
  SUPER LIEF gebaar van je !!!!!

  Groetjes Romkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. hoi marja ik ben nog steeds onder indruk dat ik zo maar wat krijg van je ze was vanmidag bij me ze wachte bij de buurvrouw ik was druk boodschappen aan het doen voor morgen ik heb al een paar leuke foto`s van minty en snoes gemaakt ik zet het morgen er op met mijn verjaardag post ben er erg blij mee ik zat net nog je blog te bekijken een je berichtjes van mijn volgers een daar ging weer een traan niet van verdriet maar gewoon dat mij dat gebuurt veel liefs rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Marja,

  Je heb wel gelijk, ik reageer ook niet altijd bij iedereen'er zijn zoveel leuke bloggers dus het is onmogelijk om op iedereen te reageren.Ik heb mijzelf nog nooit opgegeven voor een give-away'als ik mee zou doen vind ik ook dat ik zelf een give-away moet doen.Je kan ook een give-away doen met de bloggers die altijd reageren.Maar er zit wel een positief kantje aan dit bericht ik heb weer een mooie blog gevonden bij roomie moosie dank je wel' zijn dus al 2 give away.
  Groetjes en een prettige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Helemaal juist wat je zegt. Ook ik heb er een raar gevoel over om ergens te reageren met een give away en doe het daarom dan ook de laatste jaren niet meer, behalve op blogs waar ik vaak iets neerschrijf! Maar ook dan ... stel je wint, dan moet je wel je adres geven, wil ik dat aan wildvreemden? Daarom alleen bij bekenden:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Volgens mij zijn wij allebei op het moment in een denk-fase beland wat het bloggen betreft! Ik kan je stelling nl helemaal begrijpen. Het liefst geef je iets aan iemand waar je wat meer binding mee hebt (zoals je nu dus gedaan hebt en dat vind ik gewoon geweldig!). Iemand waar je nooit iets van hoort, maar wel opeens als je een give away hebt, tja, wat moet je daar nu van denken. Maarrrr... aan de andere kant is het misschien ook net met wat voor insteek je de give away doet. Je kunt het natuurlijk ook doen om wat meer bekendheid aan je blog te geven, om meer mensen naar je blog "te"lokken", om het zo maar te zeggen. En daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Zo heb ik ooit eens heel onverwachts een give away gewonnen doordat ze die verlootten onder de volgers en die post had ik helemaal gemist, dus de verrassing was des te groter!
  Maar ik begrijp je niet-give-away hoor! Maar ja, ik heb makkelijk praten, ik heb al zo'n prachtige en lieve creatie van jou in huis, hihihi!!!! En daar ben ik nog altijd zo ontzettend blij mee!
  Lieve groetjes Elly
  En bedankt voor je heerlijke reactie op m'n blog, dat heeft me echt goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat zal ze daar blij mee zijn zo onverwachts .
  Wat je schrijft over de give-away daar ben ik het helemaal mee eens .
  Eens heb ik twee boeken in de give -away gadaan en een die het gewonnen heeft is al meer dan een jaar niet op mijn blog geweest , dat heeft mij doen besluiten dit niet meer te doen .
  Ja en ik heb wel meegedaan nu aan wat give-aways maar dar kijk ik ook regelmatig op hun blogs .
  Het is een snoepie van een beertje Marja .
  Liefs van ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Marja
  Ik geef je groot gelijk om niet aan give away mee te doen. Daar komen meestal dezelfde op af die het alleen maar om het krijgen te doen is. Wij hebben een handwerkzaak gehad en hebben het ook ondervonden. Als je wat weggeeft zie je ze,anders niet.
  Ik vind het beertje trouwens super mooi.
  Groetjes van Rens

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails