woensdag 18 mei 2011

I love birds.


Vogels....ik hou van vogels. Ze fascineren mij. Zouden we allemaal niet willen vliegen op de wind. Af en toe is even alles van bovenaf willen bekijken. Hoe klein ze soms zijn ze zingen het hoogste en mooiste liedje met gemak. Daar kan ik van genieten. En hoor ik in  januari/februari het eerste gezang van de merel dan betekend dat voor mij het begin van een nieuw seizoen....de lente.
Mijn vader was een echt buitenmens en ik ben blij en dankbaar dat ik daar net zo van kan genieten.Een nieuw huis heeft tijd nodig om om je heen te gaan passen.
De basis zoals de meubels en de kleuren op de muur zijn er maar dan moet het nog een warm jasje worden. En dat gaat niet in een dag, week of maand tijd.
Dat moet, net zoals een vogel op zijn nest zit om de eitjes uit te broeden, ook een poosje broeden.
Ik miste nog iets.
En besloot om eens naar de Decorette winkel te gaan en daar wat behangboeken te gaan doorspitten. Op zoek naar een mooie rol behang (iets met vogels of rozen dat stond vast) om wat meer sfeer te maken.
Maar ik hoefde niet veel boeken door te spitten want in de winkel stond een paneel met dit geweldige vogeltjes behang. Dit was wat ik zocht, verder zoeken niet nodig.
Voor de vorm liet ik me nog wat andere vogelbehangetjes showen maar deze was het gewoon.
Klaar!!!!En zo is het geworden.
Het vrolijkt de hele kamer op.


Op het tafeltje staat mijn verzameling stolpen en stolpjes. Nu show ik er een gedeelte van mijn verzameling oud kant onder. Deze kanten zakdoekjes liggen ook op het tafeltje.
Ze zijn prachtig om te zien, zo fijntjes met kant, haakwerk en geborduurd. Ieder voor zich kunstwerkjes.Ik ben blij met mijn nieuwe hoekje.
Zo zie je maar weer dat je soms niet te lang moet nadenken over dingen.
Ik kan regelmatig uren, dagen dubben zal ik wel of zal ik niet ?
In dit geval was 5 minuten genoeg.
Hebben jullie dat ook ?
Impuls of lang wikken en wegen, ik ben benieuwd naar jullie impuls aanschaf of verandering.
13 opmerkingen:

 1. he dat was gezellig zo eens rondkijken in je mooie kamer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I love this corner of your room and the way you display your old lace collection is wonderful.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi wat en supper behang echt heel leuk past mooi bij het rustige wite muur mooi plaatje groetjes rommy ja maar ik denk dat we het allemaal wel hebben hier wat neer zeten een dan weer daar zo loop ik geregeld in de kammer rond hoe zal ik un weer even neer zeten ik denk dat veel vrouwen dat hebben liefs rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dat behang! Wat staat dat mooi met al je spulletjes.
  Ik heb toevallig net vogeltjes behang van un bisou de mme pitou gekocht. Lila/taupe achtig.Voor op de slaapkamer. Kan ik ook zo van genieten.
  Liefs, Joni

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marja,
  wat een gezellig hoekje heb je gemaakt, ben ook helemaal weg van je vogeltjes behang, zo vrolijk.
  Ga nog even verder lezen want ik heb een aantal posten gemist zie ik.
  Fijne week nog en geniet maar lekker van je nieuwe hoekje.
  Liefs, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je moet idd in één keer verliefd worden volgens mij....en dat gebeurde bij jou dus ook. Ja dan is het helemaal goed. Ik snap dat je hier bent voor gevallen, wat prachtig behang. Zo fleurig en stijlvol, helemaal top.
  Fijne avond
  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beautiful vignette! Just popped by to say hello ;)
  Monica x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel sfeervol zo dat hoekje en allemaal leuke verzamelspulletjes erbij.
  Heb je nou een stukje behangen of een paneel geplaatst ?
  Ja soms duurt het even voor een idee of gedachte vorm krijgt en soms zie je het gelijk.
  Beide processen zijn goed.
  Het komt er vanzelf wel uit.
  groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooooooooo ik ben er helemaal stil van!
  Zo mooi dat behang!
  Wat mooi met die magnolia takken en leuke stolpjes met oude spullen eronder!
  Echt genieten deze post!
  Ik heb trouwens in mijn post van maandag een leuk filmpje op mijn blog staan.....inderdaad ook met vogeltjes (wel reclame van Disney maar dat mag de pret niet drukken) want ook ik kan heel erg genieten van die vroege vogelgeluiden 's ochtends in de lente!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldig mooi behang. Ik ben ook zo gek op vogeltjes. Dat gestilp maakt mij blij.
  Over dubben gesproken, dat deed ik al heel lang . Of ik mijn grenen kast zou schilderen in duck egg blue. Toevallig heb ik vandaag de knoop door gehakt en de kwast ter hand genomen. Ik ben nu al blij met het resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I love your corner, a wonderful decoration! And your glass is the best, I love it. We was the last 4 days in Hellevoetsluis/Zealand for a shortly holiday and I bought the same glass in a very fine decorating shop, yippieh!! The idea with lace is soo great, thank you dear Marja!!
  hugs
  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oooh jaaaaaaahhhhhh!!! Ik kan me zo goed voorstellen dat je hier als een blok voor viel! Ik zou haast vragen...heb je nog een restje over...want ik heb hier een enorme vogelliefhebber in huis! Ik had er zelf nauwelijks verstand van, maar nu genieten wij allemaal van alle vogels in de tuin, zie je ineens een grote bonte specht...een groenling...een boomklever en weet ik nu eindelijk het verschil tussen een koolmees en een pimpelmees. Ik begrijp heel goed dat jij je vader daar dankbaar voor bent, want je geniet veel meer als je er op let!
  Ik ben ook nogal van het maanden overdenken, maar het nieuwe kantoor had ik zo'n beetje in anderhalve dag 'bedacht'. Sommige dingen zou ik nu toch weer anders doen en sommige dingen zijn toch helemaal goed, in het geheel ben ik erg tevreden en eigenlijk over de snelheid zeer tevreden...vaker doen dus! Alvast een fijn weekend! Het weer wordt weer beter duss....hoewel het in jullie mooie huis natuurlijk ook dik genieten is, want hoeveel prachtige hoekjes heb je wel niet? Deze vind ik ook weer heel geslaagd. Groetjes ook aan Hans!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Thanks for the beautifull Pictures ;O)Kindly regards Gaby

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails