woensdag 1 september 2010

Keuzes maken.


How often we have to make choises ? Very often I think. What are we eating today ? Wich book am I goïng to read ? Do I buy the red or the blue pullover ? Or do I buy them boith ? Do I go to the right or am I goïng to the left ? Wich movie do we go to ? Where are we goïng for our holiday ? I now this are all luxery choices.
Don't understand me wrong, I have a very good and happy life. I do have a great husband, children, grandchild and one on it's way, friends home and all these things are making my life a good life.
The only thing I haven't enough of is time. 24 hours in a day and so many nice things to do.
I am not complaining but I feel a bit quilty that I haven't visit you lately or when I visit I don't leave a comment.
That's also a choice, I see so many nice things and want to make so many things, but you can do only one thing at a time. Even this woman !!!!!



Hoe vaak per dag maken we keuzes ? Heel vaak denk ik. Wat eten we vandaag, welk boek wil ik lezen, welke film gaan we zien ? Koop ik de blauwe of de rode trui ? Of koop ik ze allebei ? Ga ik linksaf of ga ik rechtsaf ? Waar gaan we heen op vakantie.
Luxe welteverstaan dit soort keuzes maken daar ben ik mij zeer van bewust.
En begrijp me ook niet verkeerd ik ben een heel tevreden en gelukkig mens. Ik ben getrouwd met ontzettend lieve en begripvolle man, heb geweldige kinderen en schoonkinderen, een heerlijk kleinkind en nog één op komst, fijne vrienden en een huis wat als een warme deken om me heen past.
 Ik ben een gelukkig en tevreden mens.
Het enige waar ik niet genoeg van heb is tijd,24 uur in een dag en zoveel leuke dingen om te doen.
Ik klaag niet maar de laatste tijd kom ik er te weinig aan toe om jullie blogs te bezoeken en als ik een bezoekje breng dan laat ik vaak geen reactie achter. Terwijl ik het zelf heel erg
waardeer wanneer er een reactie bij mij achtergelaten wordt.
Dat is natuurlijk heel dubbel.
En dan kan ik hier wel een lijstje maken van al jullie blogs die ik bezoek en waar ik inspiratie vandaag haal maar dan zijn er altijd blogs die ik vergeet.
Wie o wie weet hier een goede middenweg in te vinden, want ik weet zeker dat ik niet de enige ben.
Ook wil ik wanneer ik een reactie plaats wel een gemeende reactie plaatsen, kopiëren en plakken is mij een beetje te simpel.
Al met al is het een heel verhaal geworden. Ik blijf  genieten van al dat moois in al die geweldige blogs. En blijf ik zeker bloggen.


En dan nog een sneak preview van waar ik de laatste 2 weken mee bezig ben geweest.
Borduren, jams maken, haken, naaien. Alvast een beetje herfst en een zeer vroege kerst.









16 opmerkingen:

  1. Tsja, keuzes maken is het het moeilijkste dat er is. Wat ik doe met de lading blogjes die ik wil volgen is het volgende.
    In Google Reader komen ze allemaal voorbij, ook al ben ik geen officiële volger, Google houdt voor mij bij of er een update is. Ik scan heel snel of ik het wil lezen. De Nederlandse lees ik allemaal, de buitenlandse lang niet altijd. En ik plaats een reactie als ik ECHT iets te melden heb, of het verhaal heeft me aangegrepen of geraakt. Ik kopieer geen reactie, geef geen oh, of ah wat mooi als ik dat niet vind. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het niet mooi vind als ik geen reactie geef.
    Belangrijkste regel, ik reageer niet op alle blogjes, dan heb ik een dagtaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moeilijk idd!!

    Ik heb alleen blogs in mijn blogroll staan die ik leuk vind.
    En als ik tijd heb dan reageer ik bij de bovenste 4 of 5 maar alleen als het me aanspreekt. Ik plak en copieer ook niks,en zeg niet verplicht...oh leuk!! Als ik er niks aan vind.
    En volgen daar doe ik helemaal niet aan mee. Ik denk dat je gek word als je zo'n 100 blogs volgt. Is trouwens onzin als de blogs al in je blogroll staan. Dan zie je toch zo wie er wat nieuws heeft!!

    Fijne avond, en sterkte met het kiezen!!

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. What beautiful work.I love the colours.
    I wish I had more hours in the day too!
    Susan x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Tja tijd, waar zouden we daar nog wat meer van kunnen halen. Och doe waar je je goed bij voelt en wat je leven verrijkt en laat de rest voor zichzelf zorgen, meer kan een mens niet doen.
    Mooie projectjes heb je onder handen...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het hartje met paddestoeltje is zooooo lief geworden. Ik ben dol op paddestoelen en herfst.
    Ook ik plaats niet altijd een reactie bij de blogs die ik volg. Er gaat zoveel tijd in het bloggen zitten, en dat ik geen reacties plaats wil niet zeggen dat ik de post niet leuk vind maar gewoon omdat ik anders uren bezig ben. Het geeft mij wel een beetje een schuldgevoel, maar ook dat moet ik gaan afleren. Gelukkig kampen wij bijna allemaal met hetzelfde "probleem" lees ik wel. Daarom hoop ik ook dat we begrip hebben voor elkaar, als we geen reacties bij elke post achterlaten. moet lukken toch? Ik wil in ieder geval wel laten weten dat ik jou blog erg mooi vind, ook al reageer ik niet altijd.
    Liefs Ester

    BeantwoordenVerwijderen
  6. aah heel herkenbaar hoor!!
    ik heb het zelf ook en ga dan eerst de nederlandse sites bekijken en probeer dan een berichtje achter te laten. maar ja dan mis ik weer de buitenlandse en tja er zijn een paar dagen in de week dat ik helemaal niet achter de computer kan zitten en dan het gevoel heb dat ik van alles mis.
    Raar eigenlijk want uiteindelijk verwacht niemand dat je altijd reageert. Fijn om te horen dat we er allemaal wel mee zitten te dubben. Ach weet je het is gewoon leuk en fijn om rond te surfen ik geniet ervan net als jij.
    ooh je borduurwerk helemaal leuk hoor! Krijg gewoon zin aan borduren maar ik ga mij wagen aan een quilt hihih dus wens me maar sterkte want dit is mijn eerste.
    Fijne avond
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ach ja, het is ook overal hetzelfde hè?, zegt zij terwijl ze alweer gelijk wil doorrennen naar een volgend blog, maar toch nog even zeggen: mooie borduursels, kus, we horen wel weer van je, L.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Maar je hebt geweldige dingen gedaan, en daar gaat het om en het ziet er super mooi uit ! Wat een leuke patroontjes heb je geborduurd!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. dat laatste haartje is geweldig!! En ach mied, wat die tijd aangaat, genieten staat voorop en wat vandaag niet gaat komt morgen wel, de enige die belangrijk voor jou is ben jezelf, de rest kan wachten :))

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ja , je kan het geloven of niet maar bij mij is het ook zo .
    Maar wat een mooie werkstukken heb je weer gemaakt , ik vind de geborduurde hartjes PRACHTIG !
    Liefs van ♥RINI♥

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oooh - Dein Herz sieht so wunderschön aus ..
    Der kleine Pilz darauf passt perfekt in die Jahreszeit ~ und in Deine Deko hinein :-)
    Herzlichst
    ♥☼♥Barbara♥☼♥

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik ken het gevoel!
    Ik heb er elke dag opnieuw last van!
    Soms zou ik wensen dat ik in niks geinteresseerd was, dan heb je dat probleem niet denk ik!
    Ik wil nog zoooveeeel doen in mijn leven, ik moet minstens 200 jaar worden.
    Mss heeft het ook iets met onze leeftijd te maken ??

    Vele groetjes uit Belgie!

    Heb je ook soms dat je na een periode van veel werk,soms ineens tijd hebt om iets leuk te maken, en dat er dan zoveel is, wat je wil maken en uiteindelijk niet kan beslissen en niks doet!
    Dat vind ik rot;)

    XX

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Marja, voel je niet schuldig, want ik geloof dat we hier allemaal mee te maken hebben/krijgen! Ook ik kom eigenlijk elke dag tijd tekort (of ik wil gewoon teveel, dat kan ook!). Je hebt gelukkig wel tijd gemaakt om te handwerken, zodat wij nu mee kunnen genieten van je prachtige kunstwerkjes. Ben helemaal verliefd op je paddestoel hartje!!!Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Herrlich, ich liebe diese kleinen Kreuzchen und wenn sie dann noch so liebevoll verarbeitet sind ... ;o)Eine schöne neue Woche und ganz liebe Grüße - Gaby <3

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jemig wat een werk!! Geweldig! Ziet er echt super mooi uit. Dat doe ik je in geen honderd jaar na..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Marja,
    danke für deinen Kommentar auf meinem Blog ....... nun bin ich bei dir zu Besuch und muss sagen:
    Einen superschönen Blog führst du, herrliche Fotos und Ideen, vielen Dank dafür !!!!!
    Liebe Grüße an dich, deine Jutta

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Lente, breien, quilten en nog wat meer...............

Hoe snel de dagen soms voorbij vliegen zag ik nu ik een nieuw blogje schrijf. Ik was er van overtuigd dat ik vorige week nog een blog plaats...