donderdag 13 mei 2010

Slaapkamer.Hebben jullie dat ook wel eens ??? Je ziet iets voor je, maar wanneer het idee eindelijk uitgevoerd is blijkt het niet te zijn geworden, met wat je voor ogen had. Twee jaar geleden besloten we dat er een ander bed moest komen. Het oude bed (Nou ja oud ? We hadden het pas 4 jaar geleden nieuw gekocht.) was een waardeloos bed. Omdat ik nogal veel last heb van mijn spieren kwam ik er vaak gekraakt en moe uit.  
Na veel proefliggen en ons voor laten lichten over wat er allemaal te koop is, hakten we de knoop uiteindelijk door en kochten een heerlijk bed. En als er dan toch een nieuw bed komt dan is er meteen een goede reden om de slaapkamer onder handen te nemen.


Dus verfden we de kozijnen, kochten een nieuwe deur, lieten we een grote kledingkast op maat maken,behangde ik alle muren en kwam er een houten vloer. Dat zouden genoeg ingredienten moeten zijn om een slaapkamer te creëren uit een boekje. Maar dan bedenk je nog iets en blijkt het uiteindelijk niet het plaatje te zijn welke je in je hoofd hebt. In onze slaapkamer bevond zich een diepe kast, een onhandig ding want hij was veels te diep. Als je iets achteruit de kast nodig had moest je bijna halsbrekende toeren uithalen om net die ene trui te pakken. Dus kast weg, we maken er een gezellig hoekje van, met boekenplanken een leuk oud tafeltje eronder. Een soort van boudoir maar dan in het klein. 
Het was afschuwelijk en totaal geen geheel. Al die verschillende kleuren boeken, en dan helpt het zelfs niet om ze op kleur te sorteren, bracht teveel onrust. En paste niet in het plaatje. Okee dan zijn er een aantal mogelijkheden, je zet al je boeken op marktplaats, brengt ze naar de kringloop of doet net of ze er niet zijn.


En nu twee jaar verder was ik het zat, ik had al heel wat oplossingen met en in mijn "creatieve" brein bedacht. Maar ik ben niet in het bezit van een heel handige man. Het is echt een schatje hoor, begrijp me vooral niet verkeerd, maar klussen het blijft vaak bij erover praten. Maar een gordijnrail ophangen dat lukt nog wel. En nu vraag ik me af waarom dit twee jaar heeft moeten duren. Het klusje was in nog geen
"10 minuten" geklaard.De boeken zijn verstopt achter de welbekende IKEA gordijnen. Het kastje ervoor komt uit het huis van mijn vader. Veel spulletjes had ie niet toen ie twee jaar geleden onverwacht overleed, maar in dit kastje zag ik de mogelijkheid (dankzij bloggen en picasa) om het parelwit te verven en het hier een plekje te geven. Op het kastje staat een met stof beklede doos, een mandje met gehaakte kleedjes (allemaal van de kringloop) en ernaast ligt een oude sprei van mijn oma. Deze verfde ik in een koffie verkeerd kleur. De onderste sprei komt ook van de kringloop en bovenop ligt ook nog een gehaakt kleedje. Gedroogde roosjes geven wat kleur. En er mag natuurlijk geen RosaBears beer ontbreken.


 

Een hoekje met mooie herinneringen.
En helemaal goed zo.

Je kunt nog mee doen met mijn give-away tot 20 mei.
Zie mijn vorige post.

15 opmerkingen:

 1. nou meid, wat een plaatje, ik vind dat altijd zo mooi hoe anderen kunnen dekoreren, ik kan er werkelijk helemaal niks van, des te leuker om te kijken bij jou en nog een paar, genieten weer. Liefs van mie, Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet te geloven Marja, wat een geweldig eindresultaat, en eigenlijk zo simpel. Tja dat zijn van die dingen, je laat menig uurtje je gedachten over iets gaan en je komt er dan toch niet naar tevredenheid uit. En zie hier.....vind het werkelijk helemaal TOP!!! Prachtig met het mooie oude kastje en dierbare herinneringen, allemaal heel harmonieus en lieflijk. Wat zal jij lekker slapen met dit geweldige resultaat.

  Een heel fijn weekend,
  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee, en wat een geweldig effect! Ik vind het een prachthoekje geworden, mooi met alle assesoires en de lieve beer.
  Weltrusten * marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eine zauberhafte Deco hast Du in Deinem Schlafzimmer liebe Marja und der Teddy paßt wundervoll dazu :O) Herzliche Grüße von Gaby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's zeg...zo genieten die kleuren, die rozen.....
  Oh ik heb bij je genoten.....
  fijn weekend en ik duim natuurlijk stug door voor jouw verrassing;))
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Una gran idea!!!!!
  Y un precioso resultado, el osito hace que sea todavia mas hermosa.
  besitos ascension

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marja,
  wat gezellig om hier weer even bij te lezen en het ikea-gordijn idee is super! ziet er heel mooi uit zo. Las ook dat je één blog hebt gestopt, zal het even veranderen en een Give-away, nou helemaal leuk natuurlijk. Count me in.
  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. sweet pictures!!
  happy weekend
  vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie oplossing zo! En dat stapeltje linnengoed.... prachtig!!! Daar ben ik dol op! En op je beertjes natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. slaap je wel in die mooie kamer op lig je kijken naar al dat moois vanop je bed

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is een prachtig plaatje geworden zo en zo zie je , voor alles is een oplossing te vinden .
  Lieve groet ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Marja
  Eine so nette Ecke der Erinnerung hast Du Dir eingerichtet...
  Wie schön, dass Du die alten Dinge auf diese Weise, so nett in Ehren hälst.
  Herzliche Grüsse
  ♥☼♥Barbara♥☼♥

  BeantwoordenVerwijderen
 13. het ziet er geweldig uit, daar zal je lang plezier van hebben,echt mijn stijl,ik heb ook zo.n rare kast ingebouwd en daar is de deur uitgehaald,want die kon toch niet open,,maar je begrijpt het al,,veel stof in de kast,en echt geen mooi gezicht.maar het moet maar.fijne pinksteren oma nijn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige oplossing voor een onrustige boekenwand!! Super die witte vitrage, mooi met al die tinten en natuurlijk die kleedjes, gedroogde bloemen en de Rosabear maken het helemaal af!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails