zondag 7 februari 2010

Kringloop vondsten.


Het was deze week echt weer eens tijd voor de kringloop. Het komt er gewoon af en toe niet van, tot genoegen van Hans want die is bang dat we straks op de eerste verdieping zullen wonen inplaats van op de vierde. Maar zolang de planken in de kasten nog niet doorzakken kan er altijd nog wat bij. En het voordeel van servies is dat je kunt stapelen.
En jullie weten mijn motto: bij twijfel altijd meenemen !!!!!
En het was een goed moment voor mijn kringloopbezoek want ik vond er deze rode serviesonderdelen.
Twee schalen, 1 kop en schotel, 1 juskom, 5 diepe borden en 3 dinerborden.
Verdeeld over de gehele kringloop vond ik deze onderdelen van 1 en hetzelfde servies.


Op mijn verdere rooftocht vond ik ook nog dit schattige blikje. Niet meer helemaal gaaf maar daarom niet minder leuk. De rose/rode afbeelding past ook weer heel mooi bij het rode serviesgoed.


En ik ben bang dat er ook weer een nieuwe verzameling gaat et zo daat groeien. Want ook vond ik nog dit rose glazen bonbonschaaltje. Niet mijn eerste rose glas onderdeel.. En volgens mij is het zo dat een verzameling begint bij twee of meer.


Inmiddels hebben de nieuwe vondsten weer een plekje gevonden, en het mooist van al ik heb er niet eens iets voor weg hoeven zetten of doen. Ik word hier zo blij van. Voor weinig geld weer leuke dingen. Het geeft mij een beter gevoel dan zomaar naar de winkel gaan en iets kopen voor veel geld. Ik was gisteren nog even in Leiden en liep daar binnen bij de Lifestyle winkel en andere woondecoratie winkels maar het lijkt wel of alles steeds duurder wordt. Leuk om inspiratie op te doen, maar er iets kopen doe ik bijna nooit.
 Hebben jullie dat nu ook of raak je gewoon gewend aan de kringloopprijzen ?

20 opmerkingen:

 1. ja, ik vind alles ook prijzig hoor en zelfs hier zijn de prijzen van de kringloop niet leuk meer. Je weet ik ben ook fan van dat rode landschaps servies en laatst stonden er wat kommetjes bij de kringloop, ze vroeger er 7,50 voor ps, ik vind in een kringloop moet dat hooguit 2,- zijn hoor:-)

  Jij bent leuk geslaagd, boffen dat je dat voor een leuke prijs kan krijgen, geniet ervan!

  groetjes, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja.....dat heb ik ook. Wanneer ik iets leuks vind op de rommelmarkt of in de kringloopwinkel, doet mij dat meer plezier als wanneer ik het in de winkel koop!

  Vooral als het zo weinjg geld heeft gekost!!

  Daar kan ik erg van genieten!

  Dat rose schaaltje vind ik ook erg bijzonder Marja!!

  Komt me heel bekend voor, volgens mij zag ik het vroeger bij m'n oma!!

  Leuk!!

  Fijne week, krijgen we weer opnieuw winter??

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En rose glaswerk verzamel ik ook al lol ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OH dat serviesgoed verzamel ik ook ♥ Kan het bij de kringloop zo heel af en toe vinden, een bordje of zo en neem het dan gelijk mee . Je raakt echt gewend aan die kringloop prijzen, vind het in "gewone" winkels ook vaak veel te duur lol

  BeantwoordenVerwijderen
 5. OHHH...word een beetje jaloers;
  ik ben nu op marktplaats naar dat rode servies aan het zoeken...
  bofferd!
  groetjes fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke vondsten heb je gedaan, je hebt gelijk hoor de kringloop vraagt tegenwoordig belachelijk hoge prijzen.
  Tip; omdat ik zag dat je ook in het Haagse snuffelt. De woonstore Leeftrends op industrieterrein Binckhorst; mega groot outlet pand, heel veel kleine winkeltjes.
  Fijne avond, Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo rosabeer! Leuk hoor je blog over de kringloopvondsten, ik heb nu zo'n 7 kringloopadressen in mijn buurt en probeer om ze een keer in de drie weken "af te lopen" nou ja.... mijn man zegt dat ik gewoon verslaafd ben! En dat is eigenlijk wel zo, na twee weken ergens niet geweest te zijn geweest krijg ik het soort van "benauwd" haha.
  Maar goed de Blokker e.d. bezoek ik alleen nog maar voor batterijen stofzuigerzakken e.d. en als ik daar iets zie dan denk ik altijd: even wachten totdat ik langs de kringloop ben geweest. Je bent dan ook veel origineler. Binnenkort zal ik op mijn blog ook nog iets leuks uit de kringloop laten zien wat ik aan het pimpen ben!
  Groetjes Arlette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. bij twijfel altijd meenemen... ahh dat verklaart die 3 lampenkappen in mijn berging!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het ook altijd veel leuker om bij de kringloop of op de rommelmarkt wat te scoren. Bovendien vind ik het in winkels vaak zo'n eenheidsworst. Zo'n winkel als Lifestyle zit notabene door heel Nederland en verkoopt dus massaal hetzelfde produkt dat gewoon uit China komt en vraagt daar prijzen voor... Vaak ben ik dat soort spullen in no time zat omdat je er direct mee overvoerd wordt. Lifestyle heeft het, Riviera Maison, Intratuin, de bloemist op de hoek en dan nog even wachten en dan heeft de Action het ook, maar dan voor een kwart of minder van de prijs, en dan zie je het letterlijk overal; je buurvrouw, je tante. Daarom vind ik oude dingen echt leuker! Jouw 'nieuwe' servies vind ik ook weer prachtig en je kunt dat ook zo leuk mixen en matchen! En je buurvrouw heeft het vast niet! Fijne week Marja!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben het helemaal eens met Lili hoor! Ik heb ook een grote servies kast vól met dit roze landschaps servies, net als mijn moeder, maar we gebruiken het ook gewoon. Tegenwoordig sparen heel veel dames het hoor! Ik ben benieuwd wat je voor de borden betaald hebt. Hier heb ik er, bij de plaatselijke kringloop nota bene, drie jaar geleden nog 50 cent voor neergelegd, maar nu zijn ze al 5 euro! Dat is dus niet leuk meer. Gelukkig is mijn verzameling bijna compleet. Ik zoek alleen nog wat schalen en eierdopjes, het bijzondere spul zeg maar. Maar dat is nou wel moeilijk te vinden..
  Geniet lekker van je prachtige servies, en gewoon gebruiken hoor!
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben het helemaal eens met Lili hoor! Ik heb ook een grote servies kast vól met dit roze landschaps servies, net als mijn moeder, maar we gebruiken het ook gewoon. Tegenwoordig sparen heel veel dames het hoor! Ik ben benieuwd wat je voor de borden betaald hebt. Hier heb ik er, bij de plaatselijke kringloop nota bene, drie jaar geleden nog 50 cent voor neergelegd, maar nu zijn ze al 5 euro! Dat is dus niet leuk meer. Gelukkig is mijn verzameling bijna compleet. Ik zoek alleen nog wat schalen en eierdopjes, het bijzondere spul zeg maar. Maar dat is nou wel moeilijk te vinden..
  Geniet lekker van je prachtige servies, en gewoon gebruiken hoor!
  Groetjes mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig vind ik het om in de kringloopwinkel leuke kopjes, handwerkboekjes, mandjes of kleren te vinden voor maar een paar euro.
  Ik wordt er in iedergeval gelukkig van.
  Fijne dag nog, groet Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je heb leuke dingen verzameld, wat heerlijk dat je er diverse onderdelen van het rode serviesgoed vond en ook het roze glaswerk is prachtig, ik weet dat mijn oma daar vroeger ook spulletjes van had. En alles heeft weer een plekje gekregen en nu genieten maar.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je bent heel goed geslaagd, het past ook zo mooi bij elkaar. Dat blikje is bij mij faforiet, zo schattig dat meisje....Ik wens je fijne genietmomenten toe.

  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat blikje.... zucht... wat een lief koppie!!!! Dat kun je écht niet laten staan! Mooi ook weer je rode serviesgoed.
  Helaas wordt de kringloop hier ook duurder en duurder. Elke keer zeg ik weer tegen mezelf, als het zo doorgaat kom ik niet meer, maar ha, ik kan het toch niet laten!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Marja,
  wat een geweldige vondst heb je gedaan,ik heb ook een aantal bordjes rood servies. De kringloop word hier helaas ook steeds duurder en als ze van dit servies hebben, staat het in een vitrinekast en word er een veiling gehouden. Nou dan hoeft het voor mij niet meer hoor. Maar ik kom er nog wel hoor want andere spulletjes(zoals boekjes) zijn gelukkig nog niet zo duur.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi:)ik ben ook naar de kringwinkel waar veel goedkope en soms mooie decoratie.gisteren kocht een oude gerechten en ook anders dingen.Je hebt een mooie schaal van rood zoals een nieuwe.
  Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 18. volgende week komen de kinderen logeren en dat word dus,,,,,kringloop bezoeken,geniet nu al.want ook ik ga nog wel eens,komen ook wel eens met niets thuis hoor.dat engelse servies is heel gaaf,dat krijg je vaak bij een ontbijtje in een engels hotel.
  groetjes oma nijn

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hee marja, ik ben al zo langgggggggggggg niet meer in een kringloopzaak geweest, ik mot er echt weer eens anar toe. :))dat rose doorschijnende schoteltje hadden wij vroeger ook thuis. ik ken trouwnes nog iemand die 'jouw' servies spaart, msischien kunne jullie ruilen wat overbodig is :))) groejtes van jeany

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat een lekker Blog :-)
  ich werde dich öfter mal besuchen, damit ich dich wieder finde, verlinke ich dich gleich!
  Groetjes Renate

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails