donderdag 16 juli 2009

Live your dreams.

"Live your dreams" schreef Lidwien van de blog Lili M. in een reactie op mijn post van 30 december 2008 A Year in Review. En eigenlijk was ik al een lange tijd aan het nadenken over "iets leuks doen met mijn hobby's". Mijn hobbykamer/atelier was inmiddels klaar en ik beschikte nu dus over een ruimte om mijn plannen tot uitvoer te brengen. Een flinke depressie/burnout gooide echter roet in het eten. Ik was tot niets in staat en leefde op de automatische piloot, er was niet zoveel meer leuk in die periode zelfs van een vakantie kon ik niet echt genieten. Het was net alsof ik twee personen was. Naar buiten toe net doen alsof er niets aan de hand was. Thuis kon ik mezelf zijn en was alleen maar verdrietig en moe, zo verschrikkelijk moe, alsof er een deken over mijn hoofd werd getrokken van moeheid. Maar bij 1 ding voelde ik me wel goed, creatief bezig zijn. De eerste 3 maanden ben ik bijna niet onder de mensen geweest, ik kon met niemand een gesprek aan gaan zonder in huilen uit te barsten, maar ik ben in die tijd veel creatiever bezig geweest dan dat ik altijd al was. Ik denk dat het zo moet zijn. Soms moet je heel diep gaan om er achter te komen wat je nu eigenlijk wilt. En met behulp van mijn allerliefste begripvolle lief, die in deze tijd een enorme steun is geweest en nog is, mijn kinderen en mijn vriendin M. ben ik er weer uitgeklommen. Bijna een jaar later heb ik mijn "dream" omgezet in een daadwerkelijk plan. Ik ga het gewoon doen !!!!! De banners liggen klaar en kunnen uitgedeeld worden en het allerbelangrijkste "ik heb er heelveel zin in".
De flyers zijn gedrukt en vanaf volgende week ga ik ze versturen onder vrienden en bekenden. En ze komen ook te hangen in de sportschool waar ik werk.


Vanaf september 2009 start ik met nieuwe cursussen beren maken.
De cursus kan zowel overdag als ‘s avonds gevolgd worden.
‘s Ochtends van 09.00 - 11.00 uur of 10.00 - 12.00 uur. ‘s Avonds van 20.00 - 22.00 uur.
Voor het maken van een beer zijn 4/5 ochtenden of avonden nodig.
Er wordt les gegeven in groepjes van
4 personen.
Kosten € 7,50 per ochtend/ avond incl. koffie/thee excl. Materiaal.
*
Bij voldoende belangstelling is het ook mogelijk om een workshop van twee dagen te volgen. De workshop start om 10.00 uur, van 12.00 - 13.00 uur een lunch en vervolgens gaan we verder met de beer tot 15.00 uur.
De kosten voor deze workshop zijn € 45,00 (voor beide dagen) incl. lunch, koffie/thee excl. Materiaal.
Dagworkshop: Maandag of Vrijdag *).
*
De beren worden gemaakt van mohair stof, met de hand genaaid, (er zal wat huiswerk meegegeven worden) en eventueel aangekleed worden met strikjes, jurkje, gebreid en/of gehaakt hemdje. Waardoor de beer een lieflijke uitstraling krijgt.
Er bestaat de mogelijkheid om uit verschillende beren te kiezen.
*
Voor meer informatie telefoonnummer: 06-31003573
e-mail: rosabears@live.nl
*
*) Data dagworkshop: Maandag 7- en 21 september. Vrijdag: 4- en 18 september

16 opmerkingen:

 1. Good for you!!! Ik weet precies waar je het over hebt met die depressie, wat kun je je dan eenzaam en afgesloten voelen. En wat super dat je nu weer de zin en energie hebt om workshops te gaan geven. Beetje te ver uit de buurt bij mij, maar weet haast wel zeker dat dit lopen gaat. Heeeeeeel veel succes lieve Marja. Ik ben nog steeds op zoek naar mijn droom, maar die komt vast nog wel.

  Dikke knuffel
  Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marja, Van Harte Gefeliciteerd. Dit is een geweldig initiatief. Hang de banners ook bij het kruisgebouw, zuigelingenzorg, op kinderdagverblijven....woonde ik maar bij jou of jij bij mij, ik kwam onmiddellijk meedoen ! Hoop veel te lezen op je blog over je ervaringen. Heel veel succes.
  En die burn-out ? Waarom heb ik mijn baan neergelegd als schooldirekteur ? Het was welletjes, genoeg is genoeg: vóórdat ik ziek zou worden: eruit, stop ho, houd er mee op: schei er mee uit....je bent als mens en als vrouw goud waard, je bent geen slaaf van werk of wat dan ook. Daarom : wat heerlijk dat je daadkracht terug is. Blijf je energie gunstig verdelen en rust op tijd uit. Proficiat hoor.
  Ariadoneps. weet je welke code ik hier krijg ? trobl = trouble ? ...haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat meid. Echt leuk voor je, en hoop van ganser harte dat het lukt. Het lijkt me erg leuk, helaas door mijn reuma ben ik niet meer in staat om zoiets te doen. Maar vind het geweldig dat je zo goed uit het dal gekomen bent.

  Veel succes en houd ons op de hoogte.
  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dikke pluim voor jou!!!! Dat na al deze narigheid weer een lichtje mag schijnen! Ik duim voor je dat het een enorm succes zal worden, en ach, dat weet ik eigenlijk wel zeker. Iedereen die jou beren heeft gezien is opslag verliefd! Als je dichterbij had gewoond was ik zeker van de partij geweest, je weet het misschien nog wel, maar ik zou dit altijd nog weleens willen leren. En zeker in de stijl zoals jij ze maakt.
  You go girl!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben blij voor je dat je weer uit het diepe dal bent , een depressie is iets heel verschrikkelijks ( ook ik spreek helaas uit ervaring )
  Heel veel succes met je workshops , ik vind je beren echt geweldig schattig en heel mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. GEWELDIG!!!!! Gefelictiteerd met deze grote stap in een nieuw avontuur. Als ik dichterbij woonde......

  Ja meis, een depressie is verschrikkelijk. Zit er zelf middenin nu, wordt langzamerhand wel beter. Werken doet mij nu eindelijk weer goed. Heb heel lang niks kunnen of willen doen , alleen mar huilen en op de bank wegkruipen met een deken en niks of niemand willen en kunnen zien. maar dat gaat een klein beetje beter , elke dag is er een!!

  Liefs en een dikke knuffel van marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig idee! En wat lekker voor je, zo'n uitdaging. Ik hoop voor je dat het storm gaat lopen bij je. Heel veel succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook ik ben blij voor jou en als het in mijn buurt zou zijn zou ik graag komen , want zoals ik al eens schreef op mijn blog heb ik nog heel wat materiaal liggen .
  Je weet nog wel dat het bij mij ook al bijna 2jaar aan de gang is en pas nu kom ik er wat bovenop .
  Maar ik lees dat er genoeg vrouwen zijn die met depressies te maken hebben , is dat nou om dat we overal goed in willen zijn ??
  Wie weet kom ik toch een keertje naar je toe .
  Wil jij mij ook een banner opsturen ??
  En..... ik wil ook wel een beertje van je kopen ;o)
  Heb wel al twee keer gevraagd hoe duur ze zijn , wil jij mij dat a.u.b. een keertje mailen ?
  Lieve groetjes van Rini

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb wel eens gelezen dat je tijdens zo'n periode de moooiste creatieve uitspattingen kunnen ontstaan. Fijn dat je weer zin hebt en heel veel succes met je workshops ;)
  lieve groeten dees

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk zoveel leuke reacties. Ook nog bedankt voor je mail, ik mail je zsm even terug en ik voel me trouwens helemaal vereerd dat je mij 2 keer zo prominent opvoert, al was dat niet nodig! Ben zo blij dat het weer beter/goed met je gaat en dat je uit zo'n periode weer wat moois weet te halen. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh Marja! Wat een super leuk avontuur ga je beginnen! Ik heb wel eens gedacht; ze moet eens boekjes gaan schrijven over het beren maken... Dit gaat zeker lukken hoor! Ik vind het jammer dat ik in Drenthe woon, anders kwam ik ook meedoen, maar helaas... Misschien moet je toch maar eens een boek schrijven!?!
  Veel succes en ik hoop dat je jezelf weer helemaal kunt vinden in dit project.
  Groetjes van mama lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. www.carolinamaraboli.blogspot.com
  visitame!
  me encanta tu blog!!
  desde Chile

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh oh oh, woonde ik maar dichterbij dan zat ik nu al bij je op de stoep. Volgens mij wordt het een succes en ik wens je heel veel voorspoed met het geweldige goeie idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie droom, wordt vast een nog mooiere werkelijkheid, en die beren... die vind ik echt supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb het al meer gezegd: Ken je dat spreekwoord? Uit iets slechts, komt altijd iets goed! Er achteraan refereer ik dan altijd: ik lijk ds. Gremdaad wel. Maar eigenlijk gaat het alltijd op! Dat zie je maar weer. Ik hoop dat je je weggetje weer gaat vinden, en gezien die prachtige beren ben ik daar zelfs van overtuigd! Wauw!!! Aaan de slag dan maar! Zal duimen voor veel cursisten.
  Warme groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk zeg. Heerlijk om met wat nieuws bezig te zijn.

  Kijk nog even of ik kan zien waar je ergens woont. Lijkt me supergezellig...

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails