maandag 6 juli 2009

Kijkje in de kast.Door het mooie weer en andere bezigheden heb ik mijn blog en de lezers van mijn blog een beetje verwaarloosd. Ik had door de vakantie al een behoorlijk achterstand opgelopen en door het mooie weer is die achterstand eigenlijk alleen maar groter geworden. Af en toe probeer ik weer een beetje bij te lezen en reactie's te plaatsen. Dus is ben jullie niet vergeten en kom zeker weer wat vaker langs. Natuurlijk hebben jullie ook nog het 1 en ander van mij te goed. De badkamer is bijna af, ik heb zojuist de laatste schilderhand gelegd aan het badkamermeubel zodat ik deze week foto's kan plaatsen van onze nieuwste aanwinst. En verder heb ik nog geen foto laten zien van de vakantie maar dat komt ook nog wel, alhoewel we dit keer niet zoveel foto's gemaakt hebben. Zijn er toch zeker foto's bij die ik jullie niet wil onthouden. We brachten op de laatste dag van onze vakantie nog een bezoekje aan een rommelmarkt en daar vond ik deze deegroller. Helaas niet in mijn favoriete kleur rood maar zoals jullie weten heb ik ook een kleine verzameling blauw servies dus daar gaat ie een mooi plekje krijgen.


En deze roosjes tas is ook een vondst van de vakantie. Ik heb al weken geen kringloopwinkel van binnen gezien dus zijn dit de laatste aanwinsten. Vakantie, een tuin, een baan, een verbouwing en een huishouden, het kost soms meer dan 24 uur per dag. Maar ik heb het verder prima naar mijn zin. Zeker nadat ik besloten heb, in de vakantie, om iets meer rust in mijn leven te krijgen maar 1 ding tegelijk te doen. En het werkt. Al moet ik mezelf, en soms ook Hans, er aan blijven herinneren het lukt en het geeft inderdaad rust. Het enige waar ik niet zo goed in ben wat betreft 1 ding tegelijk is creatief bezig zijn. Er liggen een paar beren bijna af, een sprei die in elkaar gezet moet worden (ja ja de 400 Granny's zijn af!!!), een borduurwerk en een poppenhuis in wording. Maar dat hoort gewoon bij me, ik kan niet alleen maar met een haakwerkje bezig zijn.

Voor foto's van de sprei kijk even op mijn andere blog. Rosabears


En omdat dit soort foto's volgens mij nooit vervelen een kijkje in de rood/rose kast. Dit stippen en streepjes servies is 1 van de laatste aanwinsten. Ik kon het weer niet laten ik heb echt een serviezen tik. Maar echt gevaarlijk is het nog steeds niet, tenminste daar houdt ik mezelf zoet mee. De kastdeuren kunnen nog steeds dicht en blijven stapelen is dus mijn motto.Dit rood kocht ik ooit eens in de opruiming bij V&D. En weer zo leuk te combineren met ander rood.


Dit is het bekende servies van Xenos. Het is er in twee soorten, een witte ondergrond en een ecru kleurige welke ik zelf mooier vind. Ik ben nog steeds op zoek naar onderdelen van dit servies en af en toe komt er nog wel iets bij. Al het servies wat ik spaar gebruik ik ook. Het is heerlijk om de tafel op de kleur te dekken en vaak pak ik servies bij de kleur van het eten. Ook wel een kleine tik volgens mij?????En dan natuurlijk het servies van 't Molentje. De laatste tijd geen uitbreidingen maar nog steeds op zoek naar eierdopjes, een melkkan, melkbekers en een theelicht. Ook kan ik niets vinden over de oorsprong van het servies. Ik zou graag willen door wie het gemaakt en verkocht is. Maar hoeveel ik ook Google veel verder kom ik niet.


En dit zijn gewoon een paar andere verzameldingen. Rose glas, rood/witte theedoeken en tafellaken, blikje en zelfgemaakte hartjes.

11 opmerkingen:

 1. Hoi Marja,
  Wat is het toch ontzettend leuk om bij iemand in de kast te mogen kijken :))
  Wat een prachtige verzameling aardewerk heb jij ! Vorige week heb ik zelf mijn eerste rood/wit gestippelde kom gekocht, ben er helemaal verliefd op :)
  Fijne week nog, Janneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi servies, ik kan me helemaal voorstellen hoe je daar 's avonds in de pan staat te roeren en denkt zou deze pasta beter op het rode of op het blauwe servies tot zijn recht komen. En dat van die pogingen om maar een ding tegelijk te doen ken ik. Dat is verrekte moeilijk (zegt degene die nu op haar werk toch nog snel even een blik op haar reader werpt). En nu ga ik ook nog snel even kijken naar je sprei. Goeie hemel 400!, ik heb er net 4 af en daar kan ik de eerste twee door gebrek aan kwaliteit niet eens van gebruiken. Maar het is wel leuk!
  Groetjes, M

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet het er gezellig uit !
  Die rood met wit gestippelde mokjes , SUPER .
  Ik wil je even wat vragen over je blog , hoe kan ik het ook zo over het gehele beeld krijgen ?
  Vind het echt heel mooi zo !
  Lieve groet Rini

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marja, ik heb geen rode serviezen en toch...iedere keer als ik op de diverse blogs een rood servies zie vind ik het toch wel erg mooi. Prachtig de stippen en bloemen in rood.
  Hopelijk lukt je voornemen om voortaan één ding te gelijk te doen en zo wat meer rust te creëren.
  Fijne avond en een zomergroet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge-jonge, jij bent echt een verzamelbeest, maar allemaal toppie.
  Moeilijk hè om langs een servies op de brocante te lopen, bij mij jeuken m`n vingers ook altijd, maar als het dan in de kast staat, geeft het wel een rijk gevoel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaja, het lukt hoor, om alleen maar jouw blog te lezen hihihi. Wij zitten hier altijd met meer te computeren. Mijn zoon heeft zijn koptelefoon op en mijn dochter die graag op mijn stoel had willen zitten zegt: 'Vince is op zijn 80ste zeker doof.' Nou ja, 80 dat kan nog hè, dan hoef ik niet in te grijpen. Ik vind je serviezen ook prachtig. Mijn serviezen tik heeft al een tijdje rust. Ik zit op dit moment helemaal in de oude boeken om te knippen en te plakken. Meestal vind ik ze dan weer zo leuk dat de schaar er toch maar niet in gaat en zo zoek ik weer verder. Dan vragen mensen wel eens: Wat verzamel jij eigenlijk. Ik zeg dan gewoon: Alles. Alles behalve Militaria en voetbalplaatjes. Heerlijke aanwinsten van de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi Marja, enig hoor die deegroller, wat een koopje, dat iemand zoeits weg doet hé? En die rozentas, enig!!!!!! Ik heb ook dat servies van de xenos, nou ja servies, 2 kopjes met schotle, theepot en suikerpot, meer heb ik niet nodig, hahahaha, liefs van mie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat serviesgoed bij al die dames. Zie bij jouw ook hele lieve bloemetjes op de kopjes. Echt mooi.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nou, ik heb ook een serviezen tik,maar ik kan nog wel wat laten staan,en als ik dan thuis kom heb ik spijt dat ik het niet meegenomen hebt.wat een speciale deegrol heb je daar,ook ik heb kopjes van de xenos,die heeft best leuke dingen op zijn tijd.

  Oma NIjn

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohh bedankt dat ikwij in je kast mochten kijken.
  Wat een mooie deegroller heb je daar, ik als blauwspaarder ben dit nog nooit tegen gekomen.
  Enfin suc6 met alle bezoekjes aan onze bloggers, wat idd af en toe niet is bij te houden.
  Groetjes Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een post om vrolijk van te worden! Natuurlijk ben ik gek van al je rood, maar ook de blauwe deegroller vind ik geweldig leuk. Bedankt voor deze inspirerende post!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails