zondag 10 mei 2009

4 t/m 10 mei

De eerste bloem in de Courgette.
De strook langs het pad. Met Buxus, bramen, Afrikaantjes, IJsbloemen en Hosta.

De stokken voor de bonen.


De tuinboontjes staan er een beetje zielig bij maar dat komt wel goed.Bij de rozenboog twee rozen en twee clematissen geplant.
Wat een heerlijke zonnige tuindag hebben we vandaag weer gehad. Het kan niet op met het mooie weer lijkt het wel. Vooral de weekenden zijn al vanaf begin April zonnig. Dus hebben we weer veel kunnen doen en groeit alles gestaag. Ik heb vandaag de gezaaide Afrikaantjes en Balsemien (bloem lijkt veel op het Vlijtig Liesje) een plekje in de tuin gegeven. De gezaaide Lobelia's zijn zo klein dat het een heel gedoe is om ze te verspenen. Ze staan nu in grotere potjes zodat ze de ruimte hebben om te groeien.

We hebben gisteren onze verjaardagen, 50 en 60 jaar en ons 5 jaar samen zijn gevierd met een spetterend feest met familie,vrienden, loopvriendinnen, collega's, sportvrienden en knutselvriendinnen. Het was geweldig. En we zijn heel erg verwend met cadeaubonnen van verschillende tuincentra. Dat komt nu zeer zeker goed van pas.
Van mijn collega's kregen we een hortensia volgehangen met cadeaubonnen. De Hortensia heeft een mooi plekje gekregen in de tuin.
Hans heeft de voorgezaaide tuinbonen uitgeplant en stokken geplaatst voor de spercie- en snijbonen. Net als het groen wat we graag in de tuin zien groeit het onkruid net zo hard mee dus schoffelen was ook weer een nuttige bezigheid.
De meeverhuisde rozen heb ik vandaag maar helemaal kaal geknipt, ze zagen er zo zielig uit met die hangende blaadjes. Nog even afwachten of ze nog iets willen gaan doen, en anders gaan ze eruit en moeten er maar nieuwe komen. Gisteren ook nog een grote bol citroentijm gekocht en rozemarijn. Wanneer je met je handen over de blaadjes strijkt ruiken je handen overdadig naar citroen. Geuren zijn in een tuin ook heel belangrijk.
Tussendoor hebben we natuurlijk ook wel de tijd genomen om even te genieten van de tuin en de zon. Met een kopje koffie, broodje en een appeltje.
Ook nog wat Akelei en Cosmea gezaaid in de kas.
De Begonia knollen komen ook boven de grond. Ik ben zeer benieuwd naar de bloemen van deze knollen want op de verpakking zien ze er geweldig mooi uit.
In de Courgette plant verschijnt de eerste bloem.
De tomaten planten en de komkommerplant moeten nu steeds opgebonden worden want deze groeien nu ook zeer snel.
Deze week gaan we de eerste sla en krulandijvie uit eigen tuin eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails