vrijdag 10 april 2009

Veel geknutsel.
Woensdagavond was/is de vaste loopavond met het meidengroepje. Maar het clubje is een beetje uit elkaar gevallen. Door blessure, ziekte en twee van de loopmaatjes hebben we de afgelopen jaren verloren door ziekte. En dan valt zo'n groepje een beetje uit elkaar. Maar woensdag had ik met 1 van de meiden afgesproken om een dagje te gaan bloemschikken. En wat een gezellige dag hebben we gehad. Na 's morgens eerst een plan te hebben gemaakt van wat we zouden gaan maken, bij een lekker kopje koffie met iets erbij, togen we naar de bloemenwinkel om onze inkopen te doen. Met armen vol bloemen keerden we huiswaarts.Ideetjes waren er genoeg en aan materiaal geen gebrek. Ik heb mijn soepterrine van mijn servies 't Molentje opgemaakt met een rand met rozen, buxus, appelblad, gipskruid, eucalyptus en wat kievitseitjes. Erica had een prachtige vaas/schaal meegenomen. We vulden ganzeneieren heel eenvoudig met klimopblad en bloemen. Ik vulde nog een pot met dezelfde bloemen en een paar vogeltjes. En tot slot, spullen genoeg, nog een loden drinkbakje voor de vogels met mos, wat groen en een viooltje. Voor we er erg in hadden was het half zes. En waren we zeer tevreden met ons dagje frutselen. Een dag die het zeker voor herhaling vatbaar is.Deze krans maakte ik ook nog deze week. Eucalyptus, stenen eieren, gipskruid, vogeltjes, kievitseitjes en een paashaas. Hij hangt als welkom aan de voordeur.


Deze beer heeft alvast zijn paaspak aangetrokken.

En deze ziet er zeker op haar paasbest uit.Het Tilda paasboek heb ik deze week ook nog even tevoorschijn gehaald om deze haasjes te maken. Ze staan mooi te wezen op het aanrecht. En wachten geduldig op het paasontbijt met gekookt eitje en een vers geperst sapje.

Deze week ook nog een bezoekje gebracht aan de kringloopwinkel, waar ik dit schattige beeldje vond. De kleurtjes waren het waar ik opviel en dat de puntjes van haar kapje zijn afgebroken mag de pret niet drukken.

Ook vond ik nog dit rozenblikje, helemaal mijn kleuren.

En dit rose (kleur is iets anders op de foto) glazen suiker en melksetje met schaaltje. Alles heeft weer een plekje gevonden tussen de servies verzameling.En natuurlijk mogen met het paasontbijt de paashaaseierwarmers niet ontbreken. Zondag wanneer kinderen en kleinkind komen ontbijten staan ze zeker op de gedekte tafel.Rest mij nog om al mijn blogbezoek(ster) fijne paasdagen te wensen met een gezellig paaszonnetje. Geniet ervan.13 opmerkingen:

 1. Jeetje, waar moet ik beginnen???? Wat een supergezellige post! Het voorjaarsgevoel straalt er vanaf! Je eierwarmers vind ik echt ontzettend schattig, net als alle mooie beren die je hebt laten zien. En al het bloemwerk ziet er ook zeer sfeervol uit. Je kringloopvondsten zijn geweldig, dat beeldje is een dotje en dat blik heb ik volgens mij ook! Ik heb een hoge, m'n zusje zo'n zelfde maar dan in een lagere uitvoering.
  Ik wens je hele fijne paasdagen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het helemaal met Elly eens....wat een geweldige overdaad aan mooie plaatjes!
  Mijn favoriet....de roze paasbeer!
  Maar die kunstwerkjes die je gemaakt hebt met de bloemen....ook erg mooi.
  En dan nog die Tilda-haasjes.
  Dat worden gezellige Paasdagen in huize Rosabeer. ;)
  Vrolijk Paasfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, Ik wist helemaal niet dat je een renner was. Ik ben dit seizoen met start to run begonnen. Morgen is al weer de laatste training, maar omdat ik mezelf overmoedig en wel heb opgegeven voor een 5 km half juni, blijf ik voorlopig nog even doortrainen. Ik hoop dat ik ook een loopclubje eraan overhoudt want alleen rennen vind ik maar niets.
  En wat een bonus als je dan met je loopmaatje ook nog zulke geweldig leuke bloemendecoraties kan maken. En die haasjes (vooral de eierkapjes) zijn helemaal geweldig.
  Fijne paasdagen en geniet van de kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zooo.....jij was heel erg ijverig ! het ziet er mooi en gezellig uit !!

  Maar het allerleukst vind ik je paashaaseierwarmers (wat een woord)

  Ik wens jou ook heel er fijen en gezellige Paasdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke creatieve week! Ik vind je bloemstukken geweldig, leuk dat je dat zo samen kunt doen, gezellig en je kunt meer verschillende dingen aanschaffen. Ik vind al je stukken en stukjes mooi, maar de schaal van het molentje is voor mij de topper! O en de krans natuurlijk, eigenlijk mag je bij toppers er toch 3 aanwijzen hè? Alleen met het bloemengebeuren bedoel ik, want dit is weer een post vol toppers! Je kringloopaanwinsten vind ik ook geweldig. Ik denk wel eens dat er hier mensen bij de 'sorteer' zitten die een antiek servies met stukjes eraf weggooien en dat gave van 7 jaar oud van Blokker voor grof geld in de winkel zetten. Het is zo maar een vermoeden hoor. Ik vind juist dat beeldje zo leuk, nou ja het blik natuurlijk ook en dat roze glas ook ( ik ken de kleur).
  Op de afdeling beren en hazen heb je ook weer flink je best gedaan, geen top zoveel hier, want ik vind alles zo mooi! Het paaspak, het veren rokje, de oren diadeem en natuurlijk ook je Tilda haasjes en je eierwarmertjes. Vergeet niet de paastafel te fotograferen. Ik wens je hele fijne dagen met Hans, je kinderen en kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wow!!! everything is beautiful! great little gardens and flowers.. wonderful wreath and sweet bunnies and bears!
  Happy EASTer!!
  hugs
  vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt schitterende stukken gemaakt.
  Creatief weekje voor je.
  Vooral die soepterrine vind ik mooi.
  Fijne dagen
  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een gezelligheid hier.....en zulke mooie bloemstukken, de beren al op paasbest....de tafel is ook al af, het is mooi weer. De familie komt langs....wat wil een mens nog meer.
  Fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hety is hier boven al tig keer gezegd, waar te beginnen, meid wat heb je weer alles mooi gemaakt. Ik ben gewoon paf, het lijkt zo simpel als je het verteld maar wat je neerzet.....MOOI!!!!!!!!!!! En die beren van jou!!!! Plaatjes!!! Fijne paasdagen van jeany

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kleine beer heeft toch maar mooi een ontettend schattig pakje met oren gekregen ;) Je bent echt een creatief mens. Ik wens je een fijn paasweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een heerlijk pasen voor jullie,
  Wat een prachtige dingen maak je.
  Heerlijk om naar te kijken en van te genieten.

  Groetjes, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je schitterende dingen gemaakt en wat laat je ons weer prachtige foto's zien! Ik vind het zo fantastisch als mensen goed kunnen bloemschikken, ik heb dat totaal niet in de vingers. Geniet dus ook heel veel van jullie creaties hier.

  Fijne paasmaandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lovely blog!!! Love the flower arrangements you and your friend made. Your bears are wonderful...that goes without saying.
  Thanks for visiting and joining my followers list. Now I can follow your beautiful blog.
  Carole

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails