woensdag 8 april 2009

Outdoor WednesdayIts Outdoor Wednesday again. And althought I have been outdoor a lot this week I haven't taken a lot of pictures. We have been working in our new garden. A lot of work, my back hearts and I have muscles where I never thought I have them. But it feels so good.Het is weer Outdoor Wednesday. En hoewel we de afgelopen week heelveel buiten zijn geweest en prachtig weer hebben gehad zijn er nog niet veel foto's. We hebben heel hard gewerkt in onze nieuwe tuin. Heelveel werk, mijn rug doet zeer en ik heb gemerkt dat ik spieren heb waarvan ik het bestaan niet wist.


Dit is het dan ons nieuwe plekje. Ja ik weet het, krijg je hier nou zo'n goed gevoel van hoor ik jullie denken. Maar voor mij heeft dit stukje (bijna) kale grond de doorslag gegeven om mijn andere tuin op te geven en hier opnieuw te beginnen.


Het geraamte van de tuin is Buxus.Nu lijkt het natuurlijk net alsof H. alleen het werk doet maar dat is echt niet zo. Er moet natuurlijk ook eerst iemand zijn die het plan bedenkt voor je eraan kunt beginnen. (lol) En dat kun je wel aan moi overlaten. Er zijn weer heelwat tuinboeken ingekeken, plattegrondjes getekend en net zo makkelijk weer gewijzigd. Maar de basis is er. Ik denk dat we tot nu toe zo'n 500 buxusstruikjes hebben gerooid en weer geplant. Met als resultaat een vakkentuin a la Versailles.

Deze twee kassen horen ook bij ons nieuwe bezit. De eerste slaplantjes, tomaten, andijvie en courgette zijn geplant. Nu maar wachten op de eerste oogst.
Wordt vervolgt.

13 opmerkingen:

 1. Nou ik zie het potentieel wel hoor, van zo´n lap grond. Als ik niet zo iets had als een betaalde baan, dan had ik ook nog ergens een moestuin. Ik vind niets heerlijkers dan eten van je eigen grond. In onze siertuin staan dan ook heel wat vruchten en kweek ik in ieder geval gemengde salades. Voor meer heb ik helaas geen tijd en ruimte.
  Geniet lekker van je landje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. looks like hard work, but worth it!

  happy outdoor wednesday

  Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dat komt helemaal goed met je tuin. En zelf zie je dingen altijd voor ogen, die een ander pas ziet als het klaar is. En weet hoe je de spieren hebt gevoeld. Dat had ik ook toen ik al mijn buxus verpoot heb.
  Maar straks kun je er lekker van genieten.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ehm tsja, ehm....ik ben toch echt even sprakeloos. Niet dat ik geen vertrouwen in julllie heb hoor, integendeel! Maar je weet dat ik een bewonderaar was van je vorige tuin/campingplek. Natuurlijk heb je er goed over nagedacht. Ik begrijp de uitdaging van je eigen klein Versailles best. Een kale lap grond, die je helemaal zo in kunt richten als je zelf wilt, zonder de belemmeringen van ...vul zelf maar in van je vorige tuin, maar ik moet toch even slikken. Oooh kon ik maar beter liegen!

  Maar ik wens jullie natuurlijk wel heel veel succes en nogmaals, ik heb er echt alle vertrouwen in hoor dat het op termijn helemaal goed komt.

  Haha wedden dat jullie mij al heel snel uit zitten te lachen als jullie aan je eigen geteelde groenten zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het wordt wat......
  Ik wacht vol spanning af.
  Fijne pasen alvast

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The garden will be wonderful. Thanks for sharing. Happy Outdoor Wednesday. Here's mine:
  http://smilingsally.blogspot.com/2009/04/yellow-tabebuia.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tsjonge, wat een grote tuin! Dat wordt heel mooi, dat weet ik echt zeker! Heerlijk he, zo werken in de tuin, ik heb altijd het gevoel dat ik heel gezond bezig ben geweest als alle zo'n pijn doet...
  Die serviesdelen zijn echt super hoor! Wat geweldig dat je het van de kringloop zelf hoorde, echt heel bijzonder..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. It looks like someone has really been busy! Thank you for sharing.
  Sue

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Happy Outdoor Wednesday Marja! Wonderful garden pictures! Thanks for sharing your photos.~ Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I know you feel great with your accomplishment being done....Hard work! Can't wait till it blooms...Happy Outdoor Wednesday..kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I enjoyed seeing your garden preparations. It is hard work now but later you rest and enjoy.

  Kathy b

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Marja,
  wat hebben jullie een werk verzet zeg,al die buxussen.Maar jij kunt straks weer heerlijk oogsten uit eigen tuin.Wij hebben een perenboompje in de tuin (stoofpeertje) en dit jaar zit er weer bloesem in,zo leuk eten uit eigen tuin.
  Fijne paasdagen,groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Boy, that is one huge garden! Hope you share your pics when you harvest. Have a great day!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails