woensdag 29 april 2009

Even bijpraten.

PICT0001-1 PICT0004-1

Er gebeurt op dit moment zoveel in de tuin en er moet ook nog heelveel gebeuren. Een tuin verhuizen is nog niet zo'n eenvoudige opgave. In het weekend rijden we op zaterdag met aanhangwagen richting camping om planten en ander spul op te halen. En zondag's richting nieuwe tuin om alles weer een plekje te geven. Maar het gaat er op lijken. Zondag wilde het weer niet erg meewerken, zodat we het na een paar uur en geheel onder de modder en zeiknat geregent maar voor gezien hielden. De tuin hoorden we zachtjes dankjewel zeggen voor deze regenbuien en verraste ons dankbaar met een nog mooier groen. En ach, na een lekker warm bad met  heerlijk geurende lavendelolie waren wij ook weer opgeknapt.

PICT0008-2 PICT0035

PICT0012-2 PICT0014-2

En dan was het maandag weer oma-oppasdag. De heemtuin geurde naar uien. Een wit tapijt van Alliumbolletjes en het zonnetje piepte er af en toe ook weer doorheen. Water heeft altijd een bepaalde aantrekkingskracht op groot en klein, en wat is er leuker dan steentjes in het water gooien, een blaadje mee laten drijven op het stroompje van het aangelegde beekje en gewoon met een stokje in het water spelen. Stijn kreeg er in ieder geval geen genoeg van.

PICT0021 PICT0030

PICT0027 PICT0033

PICT0039 

Deze kraai was zo brutaal dat hij ons gewoon bij ons kwam zitten om om brood te vragen.

PICT0040 PICT0042

PICT0043 PICT0044

PICT0041

De zakdoekjesboom, Davidia involucrata, wappert in de wind. Een geweldig gezicht al die witte zakdoekjes die met ieder zuchtje wind in beweging komen.

PICT0045  PICT0051

PICT0053  PICT0055PICT0050   PICT0049

 

 

Ik wil jullie allemaal een gezellige en zonnige koninginnendag toewensen. Met naar ik hoop leuke vondsten op al de vrijmarkten die er in het hele land gehouden worden.

8 opmerkingen:

 1. Je foto's zijn wederom prachtig...en mijn kleine mannetje weer mooi in beeld.
  En de gedroogde rozen....tja helemaal mijn smaak.
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie foto's weer!!!
  een zakdoekjesboom...nog nooit van gehoord maar kan me voorstellen dat het een mooi gezicht is als ze heen een weer wiegen op de wind....
  ik wens jou ook een leuke dag toe morgen!!!

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marja, wat weer een prachtige foto's. De zakdoekjesboom kende ik nog niet, wat een mooie boom en de foto van kraai is ook geweldig genomen, het is net of hij er even voor ging poseren.
  Je heb een prachtige tuin, kan me voorstellen dat je kleinzoon zich daar kostelijk vermaakt.
  Fijne Koninginnedag morgen.
  Groetjes Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, wat een prachtige foto's!!! Zucht.... ik blijf hoop houden, maar nu zijn de trampoline en schommel nog heel belangrijk. Ach mijn tijd komt nog wel!
  Ik geniet echt met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hallo Marja.
  wat een mooie natuurfoto,s,en een prachtige tuin wel veel werk zeker.
  zakdoekjes boom, nooit van gehoord,heet hij echt zo,wel heel apart,en die kraai, hij kijkt je aan of hij wil zeggen, kom hier met die hap.mooi hoor groeten
  OMA NIJN

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marja, nice pictures. Your garden looks huge, especially for Dutch standards :-) I bet those 500 buxus plants kept you busy for a while ;-)

  Prettige Koninginnedag!

  Groetjes,
  Katja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je weer een schitterende foto's gemaakt Marja!! Hmmm, een zakdoekjesboom, nog nooit van gehoord, laat staan gezien, maar misschien komt dat nog.
  En wat hebben jullie toch een prachtige kleinzoon, schitterend die blonde krulletjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer een praachtige aflevering op je blog .
  De zakdoekjes boom vind ik helemaal het einde !
  Lieve groet van Rini

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails