zaterdag 4 april 2009

28 maart t/m 3 april.


Week 1
Plannen maken, plannen veranderen, weer nieuwe plannen maken. Zelfs 's nachts gaat het door, in mijn hoofd. Maar wat is het leuk om weer met iets nieuws bezig te zijn. Het verzacht het nare gevoel van iets achterlaten wat al heel lang deel van je uitmaakt en waar ontzettend veel energie ingestopt is. En ik weet zeker dat dit weer net zo mooi gaat worden.
We hebben uitgerekent dat we bijna 80 meter buxushaag nodig hebben en daar komen we niet aan. We hebben nu ongeveer 50 meter en dat is niet genoeg om het meteen zo te maken zoals we het eigenlijk graag willen hebben. Maar de indeling van de tuin moet wel van het begin af aan goed zijn, zodat we daar verder op kunnen door borduren. We besluiten om de resterende 30 meter te gaan kopen en niet weer jaren kweken om een haagje van 30 centimeter te krijgen. Na wat gezoek op internet vind ik, in de buurt, een buxus kweker die de planten voor een redelijke prijs verkoopt We bestellen de struikjes en kunnen ze zaterdag afhalen. 210 stuks zijn het er.
We mogen een paar dagen eerder al beginnen op de tuin omdat de vorige eigenaar woensdag zijn laatste spullen heeft weggehaald en de tuin vrij is. Dus zaterdagmorgen koppelen we de aanhanger achter de auto en rijden naar Woerdense Verlaat om daar eerst de buxusvogels op te halen en op de terugweg de bestelde buxus af te halen. Een regenachtige dag maar prima weer voor nieuwe aanplant. De volgende dag zijn we al vroeg uit de veren en met koelbox en natuurlijk een thermoskan koffie gaan we richting tuin. Het eerste werkweekend is aangebroken. En had mijn vader nu niet gezegd dat alleen de grond achterin slecht te bewerken was !!! Na al de regen van gisteren is het net of je je spade in een bonk klei steekt inplaats van in een meegevend mooi stukje grond. Maar het moet gebeuren de plantjes moeten de grond in. Eerst zetten we als volleerde landmeters de paden uit, meten is weten, en beplanten we de eerste vakken. Gebroken maar voldaan van de hele dag buiten zijn en het resultaat zien van twee dagen planten en verplanten liggen we 's avonds al heel vroeg in bed.

Hier worden de eerste buxusstruikjes geplant voor de eerste twee vakken.

En na gedane arbeid is het tijd voor een pauze. In onze glazen huis welteverstaan want het weer wil het eerste weekend niet echt meewerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails