woensdag 25 maart 2009

Outdoor Wednesday.

Its Outdoor Wednesday again. Visit A Southern Daydreamer for the participants of this week Outdoor Wednesday.

Vorige week was het voorjaar in Nederland. En dat betekend hard werken. Voorjaarsschoonmaak in de tuin. Deze mand van Lonicera nitida zag er na een fikse snoeibeurt weer uit als een mand.

Last week Spring was here and that means work. Springcleaning in the garden. These basket of Lonicera nitida looks afther a lot of cutting just like a basket.


Ik ben gek op Buxus. Een struik die je makkelijk kunt stekken, wel wat geduld opbrengen, en die prachtig in vorm te snoeien is. Er is eigenlijk maar 1 nadeel aan Buxus en dat is geduld !!!

I love Buxus. Buxus is easy to propagate bu cuttings and great for topiary. The only thing you need is patience !!!!!
The birds on the Buxus I had seen in a garden magazine. I saved the picture and used the model for my own buxus bird.
De vogel op de buxus zag ik jaren geleden in een tuinblad. Het artikel heb ik uitgeknipt en bewaard, en toen mijn buxus eindelijk zo groot was om er een vogel op te knippen ben ik met de foto in mijn hand het model er in gaan knippen. Na 3 jaar modelleren is het nu alleen nog een kwestie van bijhouden.


Meneer gans (mevrouw zit op het nest haar eitjes uit te broeden) brengt een bezoekje aan mijn tuin.
Mister goose (misses goose is sitting on her nest) brings a visit to the garden.

Ik hou van mijn tuin, en van tuinieren. Maar na lang nadenken, en de voor-en nadelen te hebben afgewogen, hebben we besloten om ons plekje af te staan. 3 jaar heeft het geduurd voor ik deze beslissing kon nemen. Maar er komt iets anders voor in de plaats wat zeker weer net zo leuk en mooi gaat worden. Dat is wat voor mij de doorslag heeft gegeven.

13 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's Marja!! En wat knap dat je die buxus zo hebt kunnen modelleren, niets voor mij ben ik bang. En zo te lezen gaan jullie een spannende nieuwe fase tegemoet. Veel succes!! Ik zou zelf wel kleiner willen wonen, dochterlief heeft het over op kamers gaan en dit huis is dan te groot voor mij, maar ja, een flatje vinden is hier niet eenvoudig. Er wordt veel gebouwd voor 55 plussers, maar voor mensen zoals ik, ziet het er wat minder rooskleurig uit. Maar we blijven hopen op iets leuks ;-)

  Fijne woensdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marja,
  wat een prachtige foto's, heerlijk hoor dat de natuur begint te ontwaken. Ook nog van harte met je Awards, je hebt ze dubbel en dwars verdiend want je post was erg leuk.
  Geniet er maar lekker van, groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtig Marja, en je tuin afstaan lijkt me best moeilijk maar je krijgt er vast veel vrije tijd voor terug!! Mooie foto's..daar kan je altijd van blijven genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooooo...wat jammer !!Ik kan me voorstellen dat het lang duurde voor je een besluit kon nemen !!

  Moeilijk...moeilijk !

  Mijn tuin is mijn alles !!Ook bijna elk plantje zelf gestekt en gekweekt, dus dan weet je 't wel !!!
  Vooral als alles er een beetje groenig uit gaat zien, vind ik het heel mooi !!

  Groetjes,Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The plant sculptures (is that how they're called?) are beautiful. I guess you do need patience. One mistake and you'll have to wait months to let it grow again! :-) The statues draped/partially hidden within the plants I like too. Feels like I'm entering a secret garden :-)

  Happy Outdoor Wednesday!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto,s heb je gemaakt . Moeilijk besluit lijkt mij om de tuin af te staan, we genieten nog maar even van de mooie foto,s.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Happy Outdoor Wednesday! Beautiful pictures... I love the statues!
  Thanks for sharing your photos.~ Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful photos...Happy Wednesday to you...hugs and smiles Gl♥ria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful Pictures, beautiful garden. thank you for sharing.
  Sue

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wonderful photographs! I like the topiaries best.
  Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb het te druk om op al je blogposten te reageren, dus hier maar even een 'verzamel' reactie. Mooie post met weer prachtige foto's! Leuk die actie foto van je! Ik ben wel heel erg benieuwd! Ik heb een kennis die ook Marja heet en die mij laatst een mailtje forwardde (nou ja dat zal wel geen nederlands zijn, maar je begrijpt wat ik bedoel!). Dat begon met zoiets als; 'ik heb pas een cursus mozaieken gedaan en terwijl ik daar zo aan bezig was vielen ineens al mijn gedachten op hun plek en wist ik wat ik zou gaan doen.' Ik dacht even dat hij van jou afkomstig was!! Maar ik moet nog geduld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails