maandag 30 maart 2009

Kingloopwinkel-Thriftshop

Mijn vriendin is al jarenlang vrijwilligster bij een kringloopwinkel, en ondertussen is de afdeling huishoud haar afdeling geworden. En zelfs bij de krinloopwinkel komen ze vrijwilligers(sters) tekort. Ze mag me bellen wanneer er vrijwilligers te kort zijn, en bij bijzondere gelegenheden zoals kerst en nu dan pasen. De paastafel moet ingericht worden en dan kunnen ze altijd wel een paar extra handen gebruiken.
My girlfriend is for already many years volunteer at a the thriftshop, and in the meantime the department household has become her department . At the thriftshop they even had too shorp volunteers . She can me ring when there are volunteers too short, and at particular occasions such as Christmas and now then Easter. The eastetable must become arranged and then they can always use a couple of extra hands.
Het is gezellig met elkaar en voor een verzamelaar als ik ben, natuurlijk ook het walhalla. Het is maar goed dat mijn vriendin de huishoudafdeling onder haar hoede heeft en niet de afdeling curiosa anders zou mijn auto waarschijnlijk bezwijken onder de last van de vele aankopen die ik dan zou doen. De kringloop bevindt zich in een oud schoolgebouw en in ieder klasje is een afdeling onder gebracht. Curiosa, platen, boeken, huishoud, handwerken, speelgoed, electra, lampen, een koffiecorner en meubels. Wanneer er niemand aanwezig is op 1 van de afdelingen is de regel dat er ook niet gekocht kan worden. De curiosa is op vrijdag niet aanwezig dus geen gesnuffel en geen auto die van de weg word gehaald omdat ie te zwaar beladen is.

It is sociable with each other and for a collector as I am, also the walhalla. It is but well that my girlfriend has the house keeping department under its charge and not the department bric-a-brac differently my car would succumb probably under the charge of the many purchases which I would do then. The thriftshop is assigned in an old school building. and in every class a department has been brought under. Bric-a-brac, plates, books, household, hand work, toys, electra, lamps, a coffee corner and pieces of furniture. When there is nobody present on 1 of the departments is the rule that there cannot be bought also. The bric-a-brac is not on Friday present therefore no gesnuffel and no car which is obtained of the way becauseit is load too heavily.

Maar al met al ga ik bijna nooit met lege handen naar huis. Ik ga altijd even een bezoekje brengen aan de dames van de handwerk (genaamd de breibeppen). Soms vind ik daar knoopjes, lintjes, lapjes, wol of handwerkboekjes. En op de huishoudafdeling komen toch ook heel wat leuke spullen voorbij.

But all in all I never go home with an empty bag. I will always bring a visit to the ladies of the hand work (called the breibeppen). Sometimes I find there buttons, fabric, lace, wool or books. And at the household department nevertheless there also past a lot of nice stuff.


Al met al een gezellige en productieve ochtend. Want wat een spullen worden er iedere week weer binnengebracht.
De opbrengsten van deze krinloopwinkel worden besteed aan projecten in Roemenie en de Oekraine. Waar de inwoners van deze landen nog in armoede leven. Het is fijn om te zien, in de koffiecorner hangen foto's van de projecten, dat er zoveel goed wordt gedaan met geld dat bijeengebracht is door de verkoop van spullen die wij niet meer in onze kast willen hebben en/of niet meer gebruiken.


The turnovers of these thriftshopl are spent on projects in Romania and the Ukraine. Where the inhabitants of these countries still live in poverty. It is fine to see, in the coffee corner are hanging pictures of the projects, which so much is well done with money which is raised by stuff we want no longer in our cupboard and/or are no longer used by us.

13 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige kringloop! Of zou elke kringloop er (behalve die waar jijzelf naar toe gaat, uiteraard) op de foto zo 'prikkelend" uitzien? Ik was donderdag op onze kringloop op zoek naar wat grotere eieren, wat denk je? Nada, helemaal nix en ik zie er hier op de eerste foto al een staan! Waardevolle spullen worden geveild bij onze kringloop, dus echte koopjes zijn er niet te halen maar toch. De doelstellingen van de kringloop zijn natuurlijk goed. Moet je zien wat mensen niet allemaal bij de action, blokker en xenos kopen wat min of meer linea recta naar de kringloop gaat. Ik ben dol op recyclen. Onze kringloop geeft mensen die elders moeilijk aan de slag komen een kans op werk, zoals psychiatrische patiënten en ex-gedetineerden. Dat vind ik ook een goed doel. En ik moet zeggen dat ik er tegenwoordig heel wat mensen zie die er uit 'nood' kopen. Dat maakt je wel eens een beetje beschaamd; de een koopt er louter leuke spulletjes en boeken om kapot te scheuren :-O, en de ander moet er zijn/haar kleding wel kopen, maar dat neemt niet weg dat het goed is dat het er is. Hulde aan de kringloop en bij jullie ook hulde aan alle vrijwilligers die ervoor zorgen dat er minder afgedankt wordt en dat de mensen in de Oekraïne en Roemenië geholpen worden, bravo! Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk.
  Ik vind het nog steeds een raadsel wat mensen soms weg gooien.
  Ik kom wel eens op de stort en daar staan wel 50 van die betonnen tuinbeelden.
  Ik heb er twee pompoenen vandaan, die mocht ik stiekum meenemen, maar dat mag eigenlijk niet.
  Ik ben niet zo van de Blokker enz.
  Ik hou wel van hergebruiken van dingen.
  Als je een beetje creabea bent, dan kun je snel al wat leuks in elkaar flanzen.
  Ik vind dit soort projecten geweldig.
  We moeten elkaar een beetje helpen in de wereld.
  jammer dat er nog zo veel contrasten bestaan en tegenstellingen.

  Heerlijke winkel, ik zou willen dat wij zo'n gezellige winkel hadden in de buurt.

  Lieve groet, Alexandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De verleiding kan dus heel groot zijn.
  Maar wel leuk dat je soms mag invallen.
  En ook dat het naar een goed doel gaat.
  Nog een fijne week
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee Marja, wat een heerlijk log, en mooi om te lezen dat de opbrensten ook nog naar een goed doel gaan. ik ben allang niet meer naar een kringloop geweest, maar als ik je log zie krijg ik weer zin om eens rond te snuffelen. fijne week meid, morgen komt de vlg lading schijven binnen en dan begin ik aan de kleinere dame ;))), dag meid. greetz van mie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een superdingen daar.....woon je niet dicht in de buurt bij mij??
  Oh hoezo ik word hebberig....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marja,
  ooh als ik dit allemaal zo zie staan krijg ik gelijk zin om ook even te gaan kijken, ik denk morgenmiddag dan maar even tijd voor vrij maken, wie weet wat ze hier allemaal voor paasspulletjes hebben.
  Fijne week,groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. allemachtig...wat een berg eieren....waren zeker zo verkocht?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie grote kringloopwinkel, en leuk dat je kan zien naar wat voor goed doel de opbrengst gaat. Wat een grote hoeveelheid spullen, ik kan me voorstellen dat je altijd wel wat leuks tegenkomt daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat leuk jullie kringloop. heerlijk om daar eens de mouwen uit de handen te steken. en ik kan me helemaal voorstellen dat je zelfs daar wel eens moet inhouden, ach..joh, je moet maar zo denken, het is voor een goed doen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, wat een mooie en grote kringloopwinkel!! En zo netjes...hier is het een soort loods waar alles maar een beetje ingekwakt wordt, helaas... Eerder was dat anders, toen was het ook een stichting, maar nu is het van een commercieel bedrijf en ik vindt de kwaliteit een stuk minder. Mogelijk willen de mensen niet zo veel spullen geven aan een commercieel bedrijf.
  Maar het is wel héééél errug (ahem) dat je daar dan zo heel veel leuke dingen tegenkomt als je even gaat helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hi,

  the thriftshop looks great. I would like to go there. Is it possible for you to let me know the address, please.

  cheers, Muna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Thank you for sharing. It is so interesting to see what other countries are doing for charity. I'm so glad these poor people are being helped.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is wel een mooie kringloopwinkel, daar!!Ik heb vaak heel andere gezien.
  Tijdens ons weekendje weg, hebben we ook wat kringloopwinkels bezocht, en ook wat leuke dingen gekocht!!
  Fijn dat het geld naar een goed doel gaat, en dat je er ook beelden bij krijgt!! Stimileert weer, toch??

  groetjes,Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails