donderdag 26 februari 2009

Knopen/Buttons


For my foreign readers: I don't have the time at the moment to translate the text you can use google-translate.


Voordat ik begon met het bijhouden van mijn blog had ik 1 knopendoos daar bewaarde ik mijn oude en nieuwe knopen in. Ik gebruik de oude knopen vooral bij mijn hobby beren maken. Maar sinds het bloggebeuren is mijn knopen verzameling behoorlijk gegroeid.

Ik sta sinds kort bij de kringloopwinkel waar mijn vriendin werkt (daar ga ik eerdaags ook eens een post aan wijden, want een vriendin bij de kringloop brengt zo vaak leuk dingen voor je mee) bekend als het knopen meisje. Wanneer er een doosje of zakje met knopen binnen komt krijgt ze de knopen in haar handen gedrukt met de woorden "hier voor je knopenvriendin het knopenmeisje".

En jullie weten niet hoeveel knopen er in zo'n grote pot passen. Nou ik dus eigenlijk ook niet, maar het uitzoeken en sorteren kost me aardig wat tijd, maar ik moet zeggen werkt wel rustgevend en je komt dan soms ook van die geweldige mooie knoopjes tegen.

Brengt me op het idee om er een prijsvraag van te maken:


Raad hoeveel knopen er in de pot zitten.


Degene die het dichtst bij het juiste aantal zitten krijgen van mij een pakketje knopen toegestuurd.


Beschilderde, houten ministammetjes, zilver, goud, bewerkt, rood, blauw, groen, hartjes, paarlmoer, drukknopen, marineknopen, ptt knopen, glas en nog zoveel meer.Bewaren doe ik ze op kleur in glazen voorraadpotten.

Dus voor ideetjes: Wat te doen met zoveel knopen sta ik altijd open !!!!!

Het kan even duren voordat bekend is hoeveel knopen er in de pot zitten, niet alleen omdat het er heelveel zijn maar ook omdat we er even een weekje tussenuit gaan.

17 opmerkingen:

 1. ik zeg: 783.... zal er wel naast zitten maar 't mee doen is al leuk!!!

  ik heb ook een oud handgemaakt doosje vol met knopen..ooit eens van mijn moeder gekregen,het zit zo bomvol dat hij net dicht past....

  ik wens je een mooie week toe,hopelijk heb je mooi weer dan hebben wij het misschien ook...mijn meiden hebben volgende week ook vrij...heerlijk...

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat mooi, ik had ook zo'n grote verzameling, maar met m'n stomme kop jaren geleden allemaal weggegeven, ;p, hoe dom kun je izjn, nu start ik weer opnieuw, maar die kringloop das een goed idee, ik mot er toch eens heen. wat je ermee kunt doen....... dozen maken en versieren, tassen maken en versieren...... ik kom wel helpen!!!!!!! doeiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zeg 530. Gewoon een gok natuurlijk, want als ik zie hoeveel er in mijn knopen potten zitten!! JA ook ik verzamel knopen voor van ales en nog wat, lol.

  Veel plezier en maak er een fijne week van

  BeantwoordenVerwijderen
 4. love all the beautiful buttons and button jars!
  hugs
  vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knoopjes zijn altijd leuk !!
  Ik heb een keer een jurk en voor m'n man een vest gemaakt. En helemaal vol met aparte knopen genaaid !! Was een zwarte ondergrond, dus het zag heel erg leuk uit. Was wel voor de Carnaval!!

  Wat zul jij veel potten hebben staan, want er zijn zoveel soorten en maten. Knopenmeisje vind ik best wel een mooie naam voor je !!

  Alvast een mooi weekend gewenst !

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haaa knopenmeisje! Ik raad 1500! Mmmm ik heb al heel wat gesorteerd, maar nog nooit geteld, dan had ik nu een voorsprong gehad.
  Ik gebruik van die grijze en beige knopen, de favoriet van de Nederlandsche huisvrouw (is er iets veranderd?), ik doe ze aan een echt touwtje en doe dat om een bruin pakje (van dat papier waar je moeder vroeger de friet op uit liet lekken).
  Ik maak ook knopenkaarten. Jij hebt, dat heb ik in een eerdere post gezien, in ieder geval 1 mooie knopenkaart, die kopieer je, plakt het papier op een kartonnetje en zet er weer knopen op. Zo kun je ook leuke verjaardagskaarten maken. Heb je de knopenarmbanden al gezien op het internet of het knopenboeket? Ik wil wel foto's naar je sturen.

  Ik wens jullie een hele fijne vakantie, geniet ervan!
  groetjes L.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb mijn kinderen ooit als Knoopje naar het carnaval laten gaan.(toen ze 4 waren )..daarvoor had ik een oud shirt en een oude spijkerbroek volgenaaid met oude knopen....was geen algeheel succes maar ik vond het leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gok 1234. Wat doe je jezelf aan?! Nu moet je ze ook nog tellen!! Ik heb zelf net 1,5 kg aan knopen gekocht. Ik weeg ze wel, maar tellen gaat me echt te ver. Lili had al goede ideeen wat je ermee kan doen. Ik ben van plan om mijn knopen op hartjes of kussentjes te naaien, er een kransje mee te maken en ze te gebruiken met een kaars in een windlicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat dacht je van een schilderijlijstje helemaal vol plakken met knoopjes, en dan in de hoek een lief klein boeketje papieren/zijden roosjes? Of een schattig kransje? Of een kussen met een rand, of zelfs helemaal vol met knopen? Of i.p.v. een merklap, een knopenlap? Woehaa...!!! Ik denk dat ik nu maar stop, voor ik doordraaf!
  Ik gok......1197
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het gaat toch alleen over die grote pot hè ??
  Ik schat het zo'n beetje op 650 ;o)
  Groetjes RINI

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een parel van een knopendoos! Prachtig! En wat een hoeveelheid knopen heb jij, ongelofelijk! Ziet er allemaal even leuk uit.
  Groetjes, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige verzameling knoopjes! Ik herken dit hoor, al vindt ik nooit geen knopen bij de kringloop (misschien hebben ze hier ook een knopenmeisje?), maar ik heb een emmer vol van mijn oma geerft. Alles heb ik op kleur gesorteerd (leuk kinderklusje, ze zijn hier dol op mijn knopendoos) en in zakjes gedaan. Had ik maar ruimte om ze ook zo in potjes te doen...
  Veel plezier in dit weekje-weg!

  Oh, ja ik denk dat er zo'n 899 knopen in zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ich finde deine Vorratsgläser mit den knöpfen sehr schön. Du hast ja eine ganze Menge.
  Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeee wat een knopen heb je!!
  ik gok op 777 :D

  Mooie foto's heb je ervan gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heerlijk al die potten met knopen.. word ik helemaal hebberig van :) Hoeveel zitten er in die pot ? Ik gok : 678 stuks.
  Laats zag ik een foto van een hart (ik denk van ijzerdraad) van allemaal verschillende witte knoopjes !
  Groetjes, Janneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi,
  wat leuk al die knopen in een pot, ik heb er nog maar heel weinig verzameld maar ik gok dat dit er vast wel 888 zijn (gewoon een leuk getal). Wat ik ook leuk vind is dat je een volger van mijn blog bent geworden.Nou ik zet me bij jou ook neer maar wel bij beide blogs want ik vind ze alletwee erg leuk.
  Fijne week, groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ha, leuk als je bekend staat als het knopenmeisje. Knopen zijn klein maar oh zo mooi soms, ik heb ook een aantal potjes .Ik gok dat er 995 in zitten, ga je ze echt allemaal tellen?

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails