maandag 9 februari 2009

Haken, borduren en beren.

Ik was ze in blogland al verschillende keren tegen gekomen. Maar een patroon ervan kon ik na veel googlen en in mijn oude handwerkboekjes zoeken niet vinden. En na wat uitproberen en uithalen is het me gelukt om zelf een patroon te bedenken van deze rozentaartjes.






Dit berenborduursel met roosjes is een projectje uit de "doos nog niet af/nog te doen/nog graag willen maken".



Naar aanleiding van de beer Chummy uit mijn vorige post bedacht ik deze beer Rosalinde (hoeveel namen met rozen kan ik nog verzinnen ?). Ze is gemaakt van 3 soorten mohair in 3 verschillende kleuren(rose, wit en ecru). De snuit van de beer is bewerkt met oogschaduw om haar er een beetje vintage achtig uit te laten zien.


Haar voetzooltjes zijn met een scheermesje bewerkt waardoor ze ook een oude uitstraling krijgen, en op haar voetzool als kenmerk voor een echte Rosabeer/Rosabears een geborduurd roosje.


Ik bracht vorige week nog een bezoekje aan de poppenhuizen en berenbeurs in Noordwijkerhout waar ik wat materialen kocht om mijn beren aan te kleden. Waaronder lint, knoopjes en dit soort roosjes.





Dit beertje heet Pink Princess. Jullie krijgen haar nog niet helemaal te zien. Ze gaat morgen op de post naar haar nieuwe baasje Marian van The Princess of pink.






8 opmerkingen:

  1. YAY!!!!! OH Pink Princess ziet er zo al ZO lief uit, JOEPIE!!
    Ik heb al een heel mooi plekje voor haar, in mn vitrine kast.

    En die andere beren, oh die zijn ook ZO mooi. Geweldig en die taartjes, joh enig! Ja het is heel moeilijk om daar patroontjes van te vinden idd. Heb zelf een paar genaaid maar zelfs daar heb ik lang naar gezocht.

    Groetjes van Marian, Princess of Pink ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou zeg, het heeft wel zoden aan de dijk gezet je blogpauze! Wat een activiteiten! Leuk die 'cupcakes' zo onder zo'n stolp. Nou ja, als je er zo'n beertje bij zet is natuurlijk alles leuk! Maar ook zonder zijn ze heel goed gelukt. Je beren zijn weer helemaal geweldig, kan me zo goed voorstellen dat Marian al helemaal enthousiast is.

    Ja, ja ik gaf 2 awards tegelijk weg. Omdat ze ook wel zo ongeveer hetzelfde inhouden: Met wie zou je in de buurt willen wonen en dan ook een glaasje limo drinken. Nogmaals, het is de stille tijd van award giving, maar niet minder gemeend, ik begrijp wel dat niet iedereen zin heeft om weer aandacht aan zo'n award op de blog te besteden. Dus dat laat ik gewoon aan de 'bekroonden' over.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. meid geweldiggggg, ik vind ze zo lief en zo mooi tot in de details aangekleed. Echt prachtig. En die laatste, ik denk dat diegene voor wie die is een gat in de lucht springt!!! Prachtig. Doeggg, jeany

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi Marja!

    ik kijk ook nog heel veel op internet hoor....maar het huisje van brocaatje vind ik het einde!! dus dat word ik grote lijnen wel mijn voorbeeld...

    en wat heb je weer leuke beren,taartjes gemaakt SUPER!!!!!
    dat is toch ook nog een project ...een beer(tje) maar dat zal nog wel een tijdje duren ;)

    fijne week!
    groetjes manuela

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik vind ze echt geweldig mooi, die beertjes die jij maakt. lijkt me echt een priegelwerkje, maar het resultaat is iedere keer weer geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Marja

    Wat maakte je mooie beren! Mooi!
    Ik hou van mohair. Hier in Brazilië niet, gebruik dan een andere stof. Maar ongetwijfeld de mooiste mohair is!
    Ik hou van alle nieuwe teddybeer.
    Ik heb nog een beer, een dag dat ik zal krijgen als hun eigen land.
    Er is nog steeds zeer warm, vochtig en benauwd. Ik hou niet van de zomer. Ik geef de voorkeur aan de herfst en de winter rsrsrsrsrs ...

    Een kus
    Malu

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wow, wat een schitterende beertjes weer, ik vind dat echt zooooo knap van je!!! En die rozentaartjes zien er uit om op te eten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi,
    bedankt voor je lieve woorden op mijn blog.
    Wat een lieve foto van het beertje met stolp!
    OOh beertjes kan ik niet weerstaan, ze kijken altijd zo lief!

    Groetjes Suzannea

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Lente, breien, quilten en nog wat meer...............

Hoe snel de dagen soms voorbij vliegen zag ik nu ik een nieuw blogje schrijf. Ik was er van overtuigd dat ik vorige week nog een blog plaats...