woensdag 7 januari 2009

Gezellige opruim ideetjes

De eerste vierkante meter gehaakte sprei is klaar. Ik had me voorgenomen om 100 blokjes te haken en deze dan eerst aan elkaar te naaien om wel een beetje gemotiveerd te blijven. Toen ik deze honderd granny's afhad bedacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om in het teken van het roosjes verzamelen er een aantal met bloemen te haken om het patroon te doorbreken. Dus zoeken in mijn oude haakboekjes waar ik dit patroon vond van een bloem.
En zo ziet dus 1 vierkante meter sprei eruit. Inmiddels ben ik begonnen aan de 2e vierkante meter en het aan elkaar naaien van de granny's.

Omdat Januari een maand is waarin vele van ons aan het opruimen gaan heb ik nog wat leuke opruimideetjes. Allereerst: wat doe ik met die saaie ordners waarin ik al mijn nog te doen dingen, tuinideetjes, berenpatronen, woonideeen enz. in bewaar ? Omdat ik vele meters stof tot mijn beschikking heb en deze alleen maar mooi liggen te wezen, heb ik er een paar ordners mee beplakt. Een spuitbus lijm van de Action een schaar met een scherp puntje en een beetje geduld. Het resultaat een opbergmap die er een stuk gezelliger uitziet. Het geduld komt vooral te pas wanneer je de lijm op de map hebt gespoten en deze 10 minuten moet laten drogen alvorens de stof erop te plakken. Bij de eerst map was ik nog ongeduldig en dacht dat dit niet nodig was, de stof kon er meteen wel op. Maar dat had als gevolg dat de stof niet goed plakte en er allemaal bobbels onder verschenen die er niet hoorden. Ach aldoende leert men.


En voor al de lege wijnkistje waarvan je het zonde vind om ze weg te gooien en die vast nog wel eens ergens handig voor zijn bedacht ik het volgende opbergproject. Een likje verf, een sjabloontje, 4 houten kralen die als pootjes dienst doen en wat lint en je hebt een leuk opruimkastje/kistje voor in de badkamer. Maar doet het zeker ook goed als opbergplek voor knutselmaterialen.

4 opmerkingen:

 1. Wat een creatieve ideetjes. Ik zal ze zeker in het achterhofd houden.

  Je plaid wordt echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier valt toch altijd weer iets te genieten en wat te leren! Ik heb al heel wat meegemaakt met die rot spuitlijm van de Action. Zaten mijn crocs vastgeplakt aan het laminaat (zzzlip zzzlop zzzzzlip zzzzlop) maar hetgeen geplakt moest worden lag alweer los. Hahaha je kent misschien de uitdrukking rtfm niet (ik schat je te fatsoenlijk in). Het staat voor Read the fucking manual. Het wordt gezegd als mensen over iets klagen terwijl ze het product niet goed gebruiken noch zich erin verdiept hebben. Nou ja dat geldt dus voor mij want ik lees hier dat de lijm 10 minuten moet drogen. Gelukkig heb ik de twee spuitbussen nog bewaard. Hoezo een ondeugdelijk product weggooien, weggooien kan altijd nog!
  Mooie projecten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. archhhhhhhhhhhhhhh, waarom valt mij nu zoiets in??? Och heel eenvoudig, daar heb ik mijn 'personeel' voor, hahaha, Bedankt voor de tip. Jammer dit jaar alleen wijn in zakken gekregen, maar goed, het kan vast ook met andere doosjes. Erg leuk!!!!!!!!!!!! Komplimenten hoor. En die plaid wordt geweldig mooi, want dit al al prachtig. Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oeps, 'niet' vergeten, waarom valt mij nu zoiets niet in! Maar je snapt em wel he? ;))

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails