vrijdag 5 december 2008

Cadeau
Omdat mijn dochter pas is gaan samenwonen in hun geheel opgeknapte huis heb ik voor haar verjaardag een cadeau gemaakt. Ze vond haar huis nog niet helemaal gezellig er ontbrak nog wat aankleding/sfeer.

Benodigheden: strokrans, groen, gedroogde roosjes, zilvermos, lijmpistool, krammetjes, binddraad, lametta, glinstersteentjes en wat inspiratie.

De krans omwikkelen met groen, tillandsia, spagnum o.i.d. (materiaal moet wel droog zijn in verband met de gedroogde roosjes). Plaats van de roosjes bepalen. Roosjes vastlijmen met lijmpistool.Kistje met zilvermos.De krans met krammetjes volsteken met het zilvermos.

De roosjes heb ik ingespoten met vernis (action) om een klein beetje glans te geven en de kleur wat beter te behouden.

Nog wat glittersteentjes er opgeplakt. En wat lametta er overheen gedrapeerd.Een nestje van lametta en een glazen kerstbal.
Onder de stolp krijg je zo een sfeervol geheel.Ik zag op de blog van Thea dat zij pompoenen en bollen van mos gemaakt had, en bedacht me daar ooit eens een foto van gemaakt te hebben op onze fietsvakantie langs de Loire. Vandaar dat ik deze foto plaats. Thea misschien nog een ideetje ????

5 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de uitleg, het is helemaal niet zo moeilijk, maar je moet net even weten hoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw wat mooi en ziet er toch redelijk te doen uit, moet ik dus ook maar eens gaan proberen. Wist je trouwens dat ik ook nog een 'serieuze' blog had? :) Jeany's Brunnen, daar knutsel ik ook nog wel eens wat op.Ik ga je daar linken oke? Maar zoiets moois als jij, daar moet ik me nog aan wagen, echt prachtig!!!
  Fijn weekend meid, doeg Jeany

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi die krans voor je dochter Marja, en die stolp maakt het helemaal af.
  Leuk dat je de foto van die bollen al zo snel geplaatst hebt.
  Ik zie dat ze gemaakt zijn met bolletjesmos. Daar heb ik ook nog een kistje van staan,maar weet nog niet precies wat ik daar van ga maken.Het bruist van de ideeën hierboven!!! Haha....het liefst maak ik dingen die niet veel kosten, want je weet natuurlijk nooit wat je verkoopt. En dingen die ik zelf leuk vind,dat is dan niet zo erg, als die over blijven!!!
  Zo ik ga koken, en na het eten, nog even wat kransjes en slingers rijgen.Ik maak wel weer foto's, zodat jullie kunnen zien, waar ik mee bezig ben.

  Fijne avond Marja.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je dochter kan trots zijn op een moeder die dit even inelkaar flanst. Heel erg goed gelukt.
  Die bollen met mos en ornithogalum vond ik ook prachtig, eenvoudig maar juist door zijn eenvoud heel erg mooi.
  Fijn weekend meid.
  Groetjes Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, prachtig prachtig!
  Je dochter boft maar! Bedankt voor je lieve mailtje Marja, december is inderdaad af en toe gewoon te druk, maar hoop nu snel weer aan de blog te kunnen en natuurlijk bij iedereen langs te gaan. Hup op naar je andere blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails