woensdag 1 oktober 2008

Vogelhuis/Birdhouse

Dit zelfgemaakte vogelvilla staat te pronken op de gallerij, ik heb iets met vogels en vogelhuisjes en deze villa stond al een hele poos op de lijst "nog te doen". Het was een hele klus maar leuk is ie geworden dit Hans en Grietje huisje. Zagen (heeft H. gedaan) en in elkaar lijmen. Het dak heb ik gemaakt van ijsstokjes (nee ik heb niet al die ijsjes zelf opgegeten, je kunt ze per zak kopen) en ze zijn er stuk voor stuk opgeplakt met een lijmpistool.


This birdvilla is standing outside on the gallery, I love birds and also birdhouses and this was on the "list to do". It cost me a lot of time but I think its becomes a real Hans en Grietje (from the fairy-tale) home. The roof is made of ice sticks and I glue them one by one.

De raampjes en deur zijn eerst op karotn getekend en daarna uitgesneden, een kantje dient als gordijn.


The windows and door are made of paper, and lace is used for the curtains


De villa heeft een echte veranda.


Het schilderen van de klimplanten was een leuk werkje en heb ik een beetje uit de losse hand gedaan.De dakversieringen heb ik uit stevig papier gesneden.


Het vogelhuisje komt uit het boekVogelhuisjes van Andrew Newton-Cox en Deena Beverley. Ik heb uit dit boekje nog een vogelhuisje gemaakt maar dat laat ik een andere keer zien.

8 opmerkingen:

 1. Wat is-tie leuk geworden! Ik herinner me dat je zoiets in aanbouw een keer op Picasa hebt laten zien. Prachtig Marja! Wat een bofkonten die vogels daar in L.
  Ik heb mijn Halloween pak klaar, maar ja nu nog minimaal een week wachten voordat ik wat kan laten zien :-(. Het is anders wel knutselweer!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hei Marja!
  The bird-house is GORGEOUS! It`s like from fairy-tale:) I also love birds, always feed them in winter-time and watch them from my kitchen window.
  Greetings from very rainy and windy Finland:))
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee meid, wat is het een mooi huisje geworden, past heel goed in mijn Hüttenzauber, ;) ben nl helemaal in de beierse sferen, Op mijn andere site ben ik daar mee bezig. Maar ik moest je even vertellen dat ik je verhaal over je pa en ma geweldig vond, wat moet je dat veel doen als je in die tuin wandeld. Zo heb ik voor het raam 2 bootjes staan, toen mijn ma begon te dementeren en ik haar ophaalde, liet ik haar altijd zelf zoeken waar ik woonde, en ze ging altijd op de bootjes af, Nu, naar haar dood, staan de bootjes voor het raam, zodat ze mijn huis nog kan vinden.
  Heel veel liefs van Jeany

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bei de wei, ik heb een linkie naar jou gemaakt via Jeany's brunnen, ik hoop dat je dat niet erg vind, wil nl vaker terugkomen kijken, doegggg

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hay Marja,

  wat heb je een superrr huisje gemaakt!leuk om te doen he!
  Ziet er echt gezellig uit..
  Oh ja de collage's maak ik gewoon met paint dus knippen en plakken haha........net zoals ik bezig ben voor je swap hihi
  fijn weekend hoor,groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die is mooi !Zeer sjiek !! Ik heb ook een vogelhuisjes tic. Maar heb er geen enkele zelf gemaakt. Ga de naam van je boek en de auteur even noteren.Wie weet, weer een nieuwe hobby. Dat vind ik nu zo leuk aan bloggen, je ziet van alles, en komt op allerlei ideeën. Iedereen maakt het toch op z'n eigen manier en met ander materiaal.En dat is ook goed, zomaar klakkeloos alles namaken, daar houd ik helemaal niet van!!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marja Hi!

  Dit huis was gewoon prachtige vogel! Loved it was perfect! Ik hou van deze miniaturen van huis ... en een kus goede zondag!
  Malu

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo mijn vrouw is vrijdag 24 april 2009 overleden door verkeersongeluk ze was gek met vogels zie hier onwijs mooie huisjes staan kan iemand mij vertellen waar ik zulke mooie kan kopen voor mijn vrouw
  alvast bedankt

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails