vrijdag 31 oktober 2008

Rose en Blauw


Gewoon zomaar wat foto's van de kleuren in mijn huis.
In het mandje ligt een geborduurde lap.


Allemaal kringloopvondsten van de afgelopen jaren.
De theedoeken komen bij de Zeeman vandaan.Onder de schaal de andere geborduurde lap, komen ook allebei uit de kringloopwinkel.Zaterdag kocht ik een beetje ongemotiveerd 2 bossen chrysanten en een grote bos gerbera's. Onderweg naar huis had ik zoiets van "wat heb ik nu voor een combinatie gekocht" toen ik de bossen gezamelijk, in het door de bloemenman, ingepakte pakketje zag zitten. Thuisgekomen hebben ze een dag in een emmer water gestaan. Ik had er niets mee. Toen ik uiteindelijk mijn twee windlichten ermee opgemaakt had werd ik er toch wel heel vrolijk van. En nu, nu de chrysanten uitgekomen zijn vind ik ze zelfs een plaatsje op mijn blog waard.
7 opmerkingen:

 1. Goh ik wist eigenlijk helemaal niet dat jij ook blauw hebt en wat voor een blauw! Prachtig antiek serviesgoed zeg! En zo goed gemixed en gematched. De theedoeken en borduursels erbij zijn ook helemaal leuk. Je roze foto's zijn ook mooi. Ik kreeg een paar weken geleden van mijn buurvrouw een grote bos bonte gerbera's met herfstblad. Vond het aanvankelijk niets maar toen ze in de vaas stonden werd ik net als jij er ook heel erg vrolijk van. Kleur is leuk! Nu heb ik al een paar weken die knaloranje lampionnetjes in het kader van Halloween, maar meer nog omdat ik dan zo aan mijn oma moet denken. Die had ze altijd in de herfst. Ik ga gewoon eens kijken of ik de zaden die toch in de vruchten moeten zitten kan zaaien.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm wat hebben wij een karige kringloopwinkel... zulke prachtige vondsten zijn hier niet te doen hoor. Ik ben zelf gek op roze en op gerberas, dus ik vind je roze composities helemaal prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's en wat een leuke sfeertafereeltjes!! En wat een herkenbare hobby: blauw wit servies!!! Helemaal leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. soms heb je inderdaad ineens een kleur in huis dat je denkt .... waarom.. zo heb ik een takje blauwe distel gekocht van de week... geen idee of ze nog uitkomen die mooie blauwe bloemetjes. En net als Lidwien heb ik al een aantal weken de oranje lampionnetjes uit een gekregen boeket op een emmer in de tuin liggen. Fijne zondag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi!! Ik wist al dat je roze serviesgoed verzamelde, maar dat blauw is ook zo leuk! (ik verzamel roze en mijn man en zoon zijn van de weeromstuit met blauw begonnen. Ze hebben al een heleboel!) Soms denk ik dat blauw makkelijker te vinden is! Het kookboek ziet er ook heerlijk en mooi uit...ik ga volgende week eens even in de bieb snuffelen...

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails