maandag 20 oktober 2008

Poppen berenbeurs Ahoy, f.o.t.w. en klusjes.Afgelopen vrijdag en zaterdag was de jaarlijkse grote Poppen en Berenbeurs er weer in Ahoy Rotterdam. Na een aantal jaren niet geweest te zijn hebben we er zaterdag maar weer eens een dagje uit van gemaakt. En wat was het weer leuk en wat zijn er toch veel creatieve mensen. Alhoewel ik wel het idee had dat de beurs minder standhouders had dan de jaren daarvoor en het ook een stuk minder druk was, maar dat zal allicht te maken hebben met het feit dat de mensen de hand op hun knip houden op dit moment.
Last saterday I went to the Doll and Bearfair at Ahoy in Rotterdam. Every year in October there are many doll and bearmakers in Rotterdam to show their handmade dolls and bears. It was a great day with lots of inspiration and new ideas. Natuurlijk kon ik het niet nalaten om twee pakketjes te kopen met de materialen en patronen van Niko en Sepp. Twee heel verschillende beren, maar daardoor krijg je zelf ook weer nieuwe ideetjes en leer je weer andere technieken.
Of course Ihave bought some things. Two bear packets with materials and patterns, some lace and other bearmaking stuff. Ook nog wat kantjes en een lap lichte stof. Wordt vervolgt.

Deze week ook nog een bezoekje gebracht aan de kringloopwinkel waar ik o.a. deze stopflessen vond. Ik heb nog steeds genoeg om er in te stoppen. Het is een ideale manier om kleine frutsels te overzichtelijk te bewaren, en vind ze nog steeds voor redelijke prijzen.

Deze leuke kleine puzzle kon ik niet laten liggen voor die 30 eurocent.
Met dit poppenkledingkastje heb ik ook nog leuke plannen dus wordt vervolgt.
En ook nog een rood/witte kop en schotel voor mijn rood servies verzameling.
En last but not least deze rieten mand, altijd leuk als decoratie- en opbergmand.

Genoeg te doen na mijn berenbeurs en kringloopbezoek en ik was deze week al aan een ander klusproject begonnen mijn stoeltjes.


Het begin is er de bekleding is eraf. Wat een werk was dat al die spijkertjes en nietjes eruit halen. Inmiddels is de stoel geverfd in de kleur parelwit en staat nu te wachten op een nieuw stofje. Ik twijfel nog een beetje welke stof, de ene dag ligt de rozenstof erop en de andere dag het streepje, misschien kunnen jullie me even helpen met raad.

6 opmerkingen:

 1. Hee Marja, de beurs is dus alweer geweest. Ik dacht eigenlijk het eerste weekend van november, maar goed, voor afgelopen weekend had ik al plannetjes. Jij hebt leuke dingen gescoord, zowel op de beurs als bij de kringloop.
  Ik vind de kleuren van het streepje net iets mooier. Die rozenstof heb ik ook en voor mijn smaak is het eigenlijk iets te fel. Ik vind ook het wit te wit bij je stoel, vrijblijvend adviesje hoor!
  Ben weer benieuwd naar je nieuwe beren! fijne week, groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben jaloers op het rode kopje. Ik hoop er steeds een paar te vinden op een rommelmarkt, maar tot nu toe is het niet gelukt.
  Ik ben een CK fan, maar ik vind het streepje ook beter passen.
  Het stoeltje zal zeker mooi worden!
  groetjes,
  Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het streepje staat voor wat meer "safe", de roos voor wat meer "gedurfd", ik vind de laatste wel heel erg mooi! Maar hier schiet je waarschijnlijk niet veel mee op! Je vondsten zijn weer enig! Het puzzeltje is een schatje, het kopje weer een plaatje en dat kastje is echt een top-stukje! Ik had ook al gehoord van iemand die op de beurs stond, dat het toch rustiger was dan andere jaren, jammer hè! Maar jij hebt in ieder geval weer wat leuke doe-het-zelf-spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een leuk poppenkastje !
  Ik heb gisteren bij mijn zus ook zo'n klein kastje op de foto gezet, kastje is ongeveer 20 cm hoog, en er staat nu een antiek poppenserviesje in, zo leuk !!!
  het serviesje heeft ze gekocht van mensen die nu zelf al 70 jaar zijn en de moeder van die vrouw had er als klein kind mee gespeeld, dus het zal wel een 100 jaar oud zijn
  zal de foto wel op picasa in mijn album zetten :-)

  groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de rozenstof het mooiste, maar je zult moeten kijken , wat het beste bij de rest past !!
  Het moet natuurlijk een geheel worden. Schiet je weinig mee op, he ! Maar ik denk, dat je er vast wel uit komt !!

  Liefs, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben bang dat je gewoon nóg een stoeltje moet gaan zoeken, want ik vindt ook beide lapjes mooi! Ik heb natuurlijk geen idee hoe het er verder uit ziet in de kamer waar het stoeltje komt te staan, maar de roosjes zijn mijn eerste impuls..
  Wat heb je mooie stopflessen gevonden! Die vindt je hier echt nooit.. Ik heb ook een rood-witte verzameling servies goen en heb deze week ook twee kopjes en een schoteltje op de kop getikt, dat komt morgen nog op mijn blog te staan. Grappig he!?

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails