dinsdag 28 oktober 2008

De Heemtuin verbeeld.


Ik neem jullie mee op mijn wandeling door het tegenover ons huis gelegen park.
Genieten van de herfstpracht en een tentoonstelling in de heemtuin van keramieke beelden. Ons dorp is van oudsher verbonden met keramiek. Langs de Oude Rijn stonden al sinds de Middeleeuwen steenbakkerijen, bovendien heeft ons dorp een aantal beroemde pottenbakkers voortgebracht. In de heemtuin is een beeldenexpositie ingericht met actueel keramiekwerk van twaalf kunstenaars.


Adriaan Rees "Het landschap, met name het Hollandse Landschap, de relatie tussen de mens en zijn omgeving en de meest primitieve emoties bij mensen vormen mijn inspiratiebronnen."Gert Germeraad "het werk dat ik in de Heemtuin laat zien komt uit een serie Inner Selfportrait oftewel een portret van hoe je er van binnen uit kan zien. Dit portret gaan over angst."

Cirque de Pepin "fictie en werkelijkheid komen samen. Het beeld is niet louter sprookjesachtig, het verwijst ook naar de realiteit, naar oorlog en dreiging."
Karen Santen "organische groei, weersinvloeden, getijden, het licht, dat prikkelt allemaalt mijn fantasie." De toren is tegelijkertijd een muurtje met daarin en daarbovenop een verhaal. Hut met Loof bestaat uit 3 staanders die bescherming bieden om te mijmeren, maar de hut is ook open, zodat je je gedachten kunt laten uitwaaien.


Hans van Bentem: Lucky Horse.

Liesbeth Bos "Beschermd" de kracht van eenvoud en kwetsbaarheid laten zien.

Carla Rump "voor de heemtuin heb ik gekozen voor het thema moeder met kindoftewel Maria. Weer terug gaan naar de aandacht voor het leven, het kleine, de cultuur in plaats van enkel denken in winst en verlies.
Kunst gemaakt door de natuur zelf.
Ingrid Mol: De Vogelclub.


Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn wandeling door het, door mensenhanden, aangelegde stukje natuur. Ikzelf heb er in ieder geval weer van genoten. Zowel van de beelden alswel van de mooie kleuren die de Oktober maand nog laat zien.


7 opmerkingen:

 1. Schitterend weer Marja. Hoewel ik in eerste instantie dacht: Ook goed gedaan zeg die paddestoelen! Kunst in zo'n park vind ik de boel toch nog extra opvrolijken. Ja hoor, ik hou er wel van. Wat ik ook altijd wel grappig vind is als er van die universeel lelijke 'kunst' staat en er dan een ouder echtpaar nadert met hond en je zegt dan; Mooi hè? De leukste discussies barsten dan los. Ja van de natuur worden we stil, van kunst gaan we communiceren. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Meid, kijk hier maar eens daar zie je bij de details de inhoud van de boeken staan, veel succes, groetjes van jeany
  http://www.acufactum.de/artikel_bereich.asp?bereichid=124

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk die tentoonstelling in de heemtuin en fijn zo dichtbij...mooie foto`s heb je ervan gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's...ik heb even met je meegewandeld en meegenoten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marja, very nice autumn pictures :-) Makes me want to go for a long nice walk, with my camera of course :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails