maandag 1 september 2008

Vakantie voorbij.


Terug van 2 weken vakantie waarvan we 1 week doorbrachten in de Franse Alpen. Mijn zusje en haar man hebben daar samen met vrienden een appartement gekocht en de tweede week van onze vakantie was het appartement vrij. Aangezien het weer hier te wensen overliet en we na alle gebeurtenissen van de laatste tijd er wel aan toe waren om er even tussen uit te gaan hebben we de koffer gepakt en vertrokken vrijdag 22 augustus onverwacht een weekje naar Frankrijk. Met een tussenstop in Freiburg waar we een hotel geboekt hadden in het centrum. Een stad met sfeervolle straatjes met heelveel oude gevels, een prachtige kerk en veel leuke winkels. Helaas geen foto's gemaakt want het regende veel maar we hebben ons daar vrijdagmiddag en avond toch goed kunnen vermaken tussen de buien door de stad bekijken en wanneer het regent tijd voor een hapje en drankje.

Zaterdag vertrokken we op tijd voor de laatste 350 kilometer. Handig zo'n navigatie systeem in de auto maar waarom wilde Truus (zo noemen we haar) ons maar steeds van de snelweg af hebben. Na 2 uur snelweg op en snelweg af kwam ik op het heldere idee dat we misschien wel een verkeerde wegvoorkeur hadden ingegeven en ja hoor stond op tolwegen vermijden, nou dan laat ze je echt alle mooie bergweggetjes en dorpjes in Zwitserland zien die er maar bestaan. Dat is misschien wel leuk voor een half uurtje met mooi weer, maar wanneer het hard regent in de bergen rij je niet echt ontspannen kan ik jullie wel vertellen. Maar gelukkig probleem opgelost en verliep de rest van de route vlekkeloos. Bedankt Truus.
De route langs het meer van Geneve is prachtig langs Montreux en Evian.


We kwamen aan met slecht weer, koud en nat waren we daarom niet Nederland uitgevlucht. Sneeuw op de bergtoppen en kachel aan dat was niet helemaal de bedoeling Maar vanaf zondag verbeterde het weer en hebben we de rest van de week zomers weer gehad zo rond de 25 graden. De omgeving is prachtig en we hebben dan ook heel wat wandelingen gemaakt. Met heelveel spierpijn van het klimmen en dalen. We wilden naar het Lac d'Arvouin het meer ligt op 1625 hoogte en dat betekende 6 kilometer alleen maar klimmen en 6 kilometer dalen ( dit kost meer moeite omdat je jezelf steeds tegenhoud). Maar wat was het prachtig, zo'n meer tussen de bergtoppen, 2 verlaten huisjes/stallen tegen de bergwand koeien met van die grote koeibellen om waarvan het geluid door het hele dal klinkt. Het is eigenlijk niet op een foto te vangen zo mooi.

Het uitzicht vanuit het appartement.
Het plaatsje heet La Chapelle d'Abbondance en is vooral bekend van de wintersport (Porte Soleil) maar zomers is het hier zeker ook goed toeven hebben we gemerkt. Wanneer je van wandelen, natuur, mountainbiken, kite surfen (wij zijn zelf niet zo stoer maar het is volgens mij wel heel indrukwekkend om onder zo'n vlieger over de bergen te zweven) en lekker eten 1- of meerdere van je hobby's hebt gemaakt zul je het hier zeker naar je zin hebben.
Wil je nog meer foto's zien, of informatie over het appartement of het plaatsje La Chapelle d'Abbondance kijk dan even op Le Petit Yeti

Het appartement was zeker ook picasa proof ik voelde me er in ieder geval lekker thuis.
Een soort van bedstee, met een quilt(met roosjes) en gordijntjes in de sfeer van de omgeving.Gezellig ingericht en vanaf de bank een prachtig uitzicht op de bergen. Wanneer het schemerig werd liepen de vossen en reeen in onze "voortuin".

Dit is de andere slaapkamer en zoals jullie kunnen zien hebben mijn zus en haar vriendin ook al eens een cursus beren maken gedaan.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Marja! Welkome thuis! Gezellig dat je er ook weer bij bent! Jullie hebben het gezellig gehad, goed zo! Aan Freiburg heb ik ook heel goede herinneringen. Ik vond het ook zo'n mooie en gezellige stad. Jullie hebben trouwens ook prachtige foto's gemaakt! Zowel van de omgeving, voor ons platlanders is een berglandschap toch eigenlijk altijd mooi, als van het appartement. Leuk hoor die quilts en die quiltstof, ja ik zou me er ook wel thuis kunnen voelen, zeker als het 25-26 graden is! Nu weer aan de slag zeker? Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja die Truus is een bazige dame maar dat ze jullie nou steeds het bos in stuurde is ook overdreven.
  Fijn dat het weer in ieder geval heeft meegewerkt want dat hadden jullie wel verdiend.
  Aan de foto´s te zien hebben jullie een mooie vakantie gehad maar nu weer veilig thuis en dus lekker bloggen.
  Groetjes, M

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jullie zo genoeten hebben. Je foto's zijn mooi geworden, alleen mis ik de foto's van je voortuin !!!!!
  Maar we kunnen niet alles hebben, toch !!!
  Je kunt er nog wel even van nagenieten, nu het gewone leven weer z'n gangetje gaat.

  Groetjes,Thea

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails