zondag 7 september 2008

F.O.T.W.

Elly van My Everyday Things heeft de "findings off the week"post bedacht en aangezien ik toch bijna iedere week wel probeer om even bij de kringloop langs te gaan lijkt het me een goede reden om ook mijn weekvondsten te laten zien.Het was deze week een wat karige week maar toch nog een paar leuke vondsten gedaan.Allereerst een glazen stopfles, daar kun je er geen genoeg van hebben vind ikzelf.Het staat leuken opgeruimd en je ziet in 1 oogopslag waar je iets gelaten hebt. Bij onze kringloop betaal ik tussen de 40 eurocent en 1,50 euro al naar gelang de grote van de pot.
Elly from My Everyday Things has made some post about her "findings off the week". I found it an great idea and I will show my findings off the week also this sunday and I hope many more sunday's. First I found a pot for my lace, buttons and other hobby material.


Een leuk blikje met een romantische afbeelding.

A nice tin with a romantic picture.


En een blikje met roosjes.


And a tin with roses.Ze staan voorlopig gezamelijk op mijn (ook van de kringloop) dienblad op de tafel in mijn hobbykamer.


I put them on the tray (also from the thriftshop) in my hobbyroom.En deze rood/witte suikerpot past weer leuk bij mijn andere rode servies, hoewel ik persoonlijk het wit iets te wit vond heb ik hem toch maar meegenomen.

And this red/white sugar-bowl.


De kringloop winkel bij ons in de buurt is op dit moment zeer negatief in het nieuws, de regionale krant staat er vol mee. Er is een "klokkenluider"geweest die aan het licht heeft gebracht dat er onder het personeel heel veel gestolen en verhandelt word zonder dat de gebrachte spullen ooit ook maar de kringloop winkel van binnen zien.

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie suikerpot! Ik heb er een hele verzameling van, van dat rood/witte servies..Leuk hoor! Ook die blikken zijn prachtig, en dan die mooie stopflessen. Ik heb zulke nog nooit gezien bij onze kringloop hoor! Wel heb ik twee grote ge-erft en die heb ik vol met knikkers.
  Wat een nare toestand bij jullie kringloop..hopenlijk blijft hij wel bestaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke spulletjes heb je weer gescoord. Die stopfles is ook erg mooi, altijd handig inderdaad voor hobby-dingetjes als lintjes, knoopjes etc. vul maar in.... Wat een gedoe bij de kringloop, wat een manier om jezelf te verrijken, zielig toch!
  Groetjes en fijne week alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je meedoet!!! Ik was gisteravond niet thuis, maar voeg je nu gelijk toe! Nou, noem deze buit maar magertjes! Ik vind alles echt helemaal geweldig, vooral die blikjes....prachtig!!! En dat suikerpotje is ook een schatje!Jammer hè, dat er misbruik gemaakt wordt van dit soort dingen door de hele verkeerde mensen. Maar goed, jij hebt in ieder geval nog mooie dingen gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt prachtige dingen gescoord Marja! Ach ja misbruik... Het is vaak heel moeilijk om aan te geven wat wel en wat niet mag. Wanneer mag het personeel zelf dingen kopen, voor of nadat het aan het publiek getoond wordt en wie bepaalt de prijzen en hoe doet diegene dat? Allemaal lastige zaken. Hier worden de spullen die echt de moeite waard zijn geveild en zijn de prijzen vaak veel hoger dan die ik in de blogs lees. Soms ook nergens op gebaseerd. Een windlicht dat voor 1 euro afgeprijsd bij Blokker staat, staat voor 7,50 bij onze kringloop! Na veranderingen schiet men dan ook heel vaak door naar de andere kant. Hier stond het grofvuil station op een dergelijke negatieve manier in de aandacht. Nu mag er dan ook niets maar dan ook echt niets meer gebruikt worden door de mensen die er werken. Werd je vroeger door een grote optocht van tuinkabouters en andere tuinkitch begroet als je binnengereden kwam, nu is alles kaal! Dat hadden we toch ook niet bedoeld? Maar ja het is hier nu altijd het 1 of het ander, nooit eens de gulden middenweg. We leren het nooit en altijd moeten de goeden met de kwaden lijden.

  Iets leuks om mee af te sluiten; je krijgt van mij een award voor je andere blog. Ik vind ze allebei leuk, maar wilde die andere ook wat meer onder de aandacht brengen. Award op te halen in mijn blog. Tot ziens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey, wat leuk dat je ook meedoet aan Elly d'r FOTW. Je hebt leuke spulletjes gescoord, en helemaal niet magertjes. Vooral die blikjes vind ik erg lief.
  Jammer dat het zo'n gedoe is bij jullie kringloop. Zonde dat dat zo moet gaan, en ik hoop dat dat wel goed komt en dat ie blijft bestaan.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zolang men ons het plezier van het kringloop-struinen niet afneemt, vind ik het allemaal wel goed...
  Een tijdje geleden zag ik bij de kringloop van Brugge een grote vrachtwagen staan, die met allerlei prachtige spullen (heiligenbeelden, mooie kastjes en lampen enz.) werd ingeladen, door een luidruchtige bende mannen van buitenlandse origine. Ik heb dat tafereel een tijdje staan bekijken en dacht er zo het mijne van. Al die mooie - echt antieke - spullen heb ik nog niet vaak in de kringwinkel zelf zien staan, helaas. Het leek erg veel op ´gesjoemel´...
  Jouw bezoek aan de kringwinkel was dan wel weer de moeite waard. Proficiat met de award voor je mooie blogs!! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails