zondag 10 augustus 2008

Special bear for a special friend.
Eindelijk weer tijd voor een nieuwe post. Door alle gebeurtenissen van de laatste tijd is er gewoon niet van gekomen. Het overlijden van mijn vader, de begrafenis en het leegruimen van zijn huisje waren aangrijpende gebeurtenissen. En dit was niet het enige verdriet waar we mee geconfronteerd werden. Een dag voor het overlijden van mijn vader overleed de opa van onze schoonzoon, hij overleed in Spanje, het duurde 10 dagen voordat het lichaam terug was in Nederland, waardoor de begrafenis een week na die van mijn vader plaatsvond. En of dit nog niet genoeg was moest mijn dochter vorige week haar paard laten inslapen. Een zeer emotionele gebeurtenis waar zij en ook wij veel verdriet van hebben. De fut/rek was er even helemaal uit en langzaam proberen we die weer terug te vinden.


Intussen gaat het leven ook weer zijn “gewone” gang, dochter en schoonzoon hebben de sleutel van hun appartement en zijn druk aan het klussen. Klussen hoeven wij niet, maar we zorgen er wel voor dat ze hier ‘s avonds kunnen eten. En dat betekend dat ze meestal niet alleen komen maar ook hun meehelpende vrienden mee komen eten. Jullie willen niet weten hoeveel pannenkoeken we al hebben gebakken, aardappels staan schillen, schalen lasagne hebben gemaakt, soep en grote pannen macaroni hebben gekookt.
Maar wat is het gezellig zo’n groot gezin aan tafel.
Dus jullie begrijpen zeker wel dat mijn hoofd even niet naar bloggen stond.


Maar vandaag is mijn vriendin jarig en ik wilde haar iets zelfgemaakt geven, ze had me al zo vaak gezegd dat ze graag eens een beer van mij wilde hebben dat ik vond dat ik er ook 1 voor haar moest maken. Dus dat was overwerken deze week.
Een vriendin met het hart op de juiste plek verdiend ook wel een speciale beer met een hart.

Het is een grote beer geworden zittend meet ie 30 centimeter.
Het is een echte teddy geworden en niet geknipt of geschoren dus niet old looking.


At last time for a new mail. By all events of the last time there has not come ordinary of. The dying of my father, the burial and holds of its maisonnette were seizing events. And this only sorrow was not where we were faced. A day before my dad past away the grandpa of our son-in-law died, he died in Spain, it lasted 10 days before the body was in the Netherlands, as a result of which the burial took place a week after those of my father. And if this was not yet enough my daughter had let fall asleep her horse last week . A very emotional event were she and also we have had much sorrow of . .

Meanwhile life will be also ordinary pace, for daugther and son-in-law have the key of their apartment and they are busy for doing odd jobs. We don‘t have to help them in the house but we ensure that they can eat at our house in the evening. And that meant they generally not only come along, but also their helping friends come to eat. You do not want know how many pan wafers we already have baked, potatoes stand peel, have made scales of lasagna, soup and large pans with macaroni we have cooked. But what is it sociably such a large family to table. Therefore you understand certainly, however, that my head did not stand just as to bloggen.

But today its my friends birthday and I want to give her a handmade teddy. So I did some overtime this week to give her this bear with a heart. A special bear for a special friend because she is always there for me when I wanted to talk, cry and laugh. She is my best friend.
It has become al large soft teddy with a curly fleece.

17 opmerkingen:

 1. Hallo Marja,
  Het is niet niks wat jullie meegemaakt hebben de laatste tijd. Ik wens je nog veel sterkte daarmee.
  De beer die je voor je vriendin gemaakt hebt is (alweer) een schatje.
  groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marja, het is fijn om weer een post van jou te lezen. Een ongeluk komt nooit alleen zeggen ze weleens en in jullie geval lijkt dat ook waar te zijn. Goed dat je toch de energie op kon brengen om zo voor je dochter en haar vriend en hun helpers klaar te staan. Ik vind de beer voor je vriendin ook weer prachtig geworden. En je hebt er ook schitterende foto's van gemaakt! Veel plezier op de verjaardag van je vriendin! Groetjes L.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeetje, wat hebben jullie veel te verstouwen in een korte tijd!! ik hoop voor jullie dat alles nu weer wat beter gaat en dat je dochter heel veel plezier in haar nieuwe huis heeft!

  en weer een schattig beertje!!!je vriendin boft maar!!
  fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Logisch dat jij ff geen zin had in bloggen.....is ook niet niks wat jullie allemaal op jullie bordje kregen. Hoop dat het nou allemaal wat beter gaat.
  Leuk om weer eens een logje van je te lezen.
  Je vriendin is een geluksvogel om zo'n mooie, zelf gemaakte beer op haar verjaardag te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ive been by several times before, but not sure if i've ever left a comment, but i will today!
  I'm sorry youve had so much sadness in your lives lately! I hope a rainbow and sun shine for you soon!!
  YOur best friend is very lucky, as your bear is beautiful!
  have a blessed day!!
  hugs
  vivian
  stop by and visit my blog sometime!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hello Rosabeer!
  I have also read your blog several times, and maybe left few comments long time ago. I want to tell you that I`m sorry because of your father. So much sadness...
  But I love your cute bears, they are adorable:)
  Greetings from Finland!
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Rosabeer,

  Allereerst gecondoleerd. Wat een narigheid heb je meegemaakt zeg en dat in zo'n korte tijd. Dan is het niet zo gek nee dat je hoofd niet staat naar bloggen. Neem de tijd voor verwerking want het gaat je niet in de koude kleren zitten.
  Wel heel erg lief dat jullie zo hebben gekookt voor de kinderen en hun hulp..daar zijn ze behoorlijk mee geholpen..zo konden ze fijn hun gang gaan en voor het eten werd gezorgd...top hoor.
  Trouwens wat maak je prachtige beren, ik ben werkelijk onder de indruk. Een mooi bijzonder kado voor je vriendin, echt iets persoonlijks. Nou meis heel veel sterkte en tot de volgende keer..
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Marja

  I love it, dat zijn nieuwe dragen. Gelukkige verjaardag van haar vriend. Vai win een mooi geschenk! Ik hou van de stoffen die u gebruikt voor de vervaardiging van hun beren. Ze zijn mooi!
  Hier in Brazilië is er de traditie van het maken van beren, dan is de weefsels zijn zeer moeilijk te vinden, maar ik geef altijd een manier is het belangrijk dat we moeten doen mijn beer! Kiss en een goede week. Malú

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een verdriet hebben jullie te dragen... Ik voel met je mee hoor, je hele leven slaat uit z'n voegen bij deze gebeurtenissen en het komt ook niet binnen een paar weken weer goed. Daar moet je de tijd voor nemen. Als je lekker bezig bent wil dat wel helpen je gedachten een beetje op een rijtje te houden, dus heel goed dat je aan het kokkerellen bent geslagen en die prachtige beer hebt gemaakt!
  Heel veel sterkte meissie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marja,

  Bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog. En ik wil je ook condoleren met je verlies, sterkte daar mee.
  Je hebt een heel gezellige blog en ik zal het even op mijn gemakje gaan bekijken. Wat maak je prachtige dingen zeg!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Marja,
  Bedankt voor de leuke reactie op mijn blog. Ben nu voor het eerst op jouw blog, ziet er top uit! Mag ik hem toevoegen als link? Je bent dus ook een echte crea-bea,prachtig die beren en al die potjes met knoopjes en lintjes. Daar ben ik zelf ook onlangs mee begonnen om inderdaad een beetje orde en rust te krijgen.r
  Ik kijk uit naar de foto's van de boeketjes.
  Je hebt wel een nare tijd achter de rug ik weet uit eigen ervaring wat het is om je vader te verliezen. Ik wens je dan ook alle sterkte toe om dit verlies te verwerken.
  Groetjes en tot blog,
  Bertina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tjeetje, wat een drukke en moeilijke tijd hebben jullie achter de rug! En dan ook nog eens zo'n prachtige beer maken, weliswaar voor iemand die het verdiend, maar toch... Je moet er wel de zin en tijd voor hebben (maken!). Hij is wel prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lieve Marja, 'every cloud has a silver lining'(of: achter de wolken schijnt de zon). Ik hoop dat dat zilveren randje rond die wolken er voor jullie allen opnieuw mag komen en wens jullie veel sterkte om al die verdrietige dingen te dragen. Ik las net dat je ook nog op vakantie gaat naar dezelfde streek: prima keuze, zou ik zeggen, haha. Het is daar zo prachtig mooi en überhaupt maken de bergen op ons altijd een grootse indruk. Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als jullie ook nog mooi weer krijgen, want dan ziet alles er nog iets fleuriger en aantrekkelijker uit. Wanneer vertrekken jullie? Van harte een deugddoende vakantie toegewenst met vele blijde momenten! Lieve groet, Marjolijn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een nare berichten. ik wens je heel veel sterkte de komende tijd. wat lief dat je ondanks die nare toestanden toch nog die beer voor je vriendin hebt gemaakt en dan ook nog eten klaar maakt voor de hele reutemeteut.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jullie hebben zeker een hoop narigheid meegemaakt in een korte tijd. Maar inderdaad gaat het leven weer door en moet je de draad weer oppakken. Je had wel een hoop afleiding zo met dat koken voor zo'n heel koppel. Maar dat is wel gezellig en het word zeker gewaardeerd. De beer vind ik echt heel mooi geworden. Knap hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hallo marja, wat een ellende hebben jullie allemaal meegemaakt zeg, wel dapper dat je kan zeggen het gewone leven gaat door, dat is natuurlijk ook zo maar dat moet je wel kunnen. dan is zo`n groot gezin aan tafel wel een afleiding en brengt ook wel gezelligheid met zich mee, ik vind de beer die je voor je vriending hebt gemaakt prachtig, heb je weer mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails