woensdag 23 juli 2008

Minty

Doordat het in de zomerperiode wat rustiger is op mijn werk heb ik even wat tijd om tot mezelf te komen, wat op te ruimen, ordenen, te beren en wat meer blogjes te plaatsen. Ziehier het resultaat van een middagje knutselen. Mijn naam is Minty en ik ben zittend 8 cm. klein.

Because in summer period it is quiet at my work I have some time to come to myself, do some cleaning, organise, making some bears and make some more blogs. My name is Minty I am sitting 3 inches tall.

Wanneer ik een beer uitknip uit de stof weet ik eigenlijk niet hoe ie er uiteindelijk uit gaat zien. Het patroon geeft natuurlijk wel een idee van hoe lang de armen en benen, hoe dik de buik, en hoe groot de oren gaan worden maar het vullen, de ogen, neus en het wel of niet aankleden maakt het geheel af. Het vullen is een secuur werkje en je moet oppassen dat je niet door de stof prikt of dat de naadjes weg rafelen. Bij dit beertje is dit niet helemaal gelukt hij/zij heeft een lichte beschadiging opgelopen bij de neus. Vervelende rafelstof is het. En zo zonde van al het werk/uren die er in zijn gaan zitten. Op sommige plekjes los ik dit op door met oude stopwol ouderwets te gaan stoppen, een antieke beer heeft immers ook slijtplekjes.


When I cut out a teddybear I don't know how it is going to look like. The pattern gives you an idea about how tall the arms and legs, how fat the stomach and how big the ears are going to be. But filling, the eyes, nose and give it clothes or not gives the bear its expression. Filling is a precision job and you have to do it carefully because other wise you easely stab through the material. This bear has a little damage by the nose. The material is not ideal. With old yarn/wool I make the holes closed and so it even looks more antique I think.
En dan komt het leukste het aankleden of voorzien van een kantje of bandje. Dan ga ik aan tafel zitten met mijn kant, band, knoopjes en lapjes en probeer ik iets te vinden wat ik bij het beertje vind passen. Ik kan van te voren niet iets bedenken het ontstaat gewoon zomaar.And then comes the nicest part of the job, the finishing touch. I sit at the table with lace, ribbons, buttons and al kind of materials and try to find something that fits my new teddybear.


Posted by Picasa

10 opmerkingen:

 1. Misschien niet perfect, maar wel heel lief. Wat een priegelwerkje. Petje af.
  groetjes,
  Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zal wel aan mij liggen maar ik zie niet dat er iets mis is met Minty, ik vind haar schattig. Maar ik kan me wel voorstellen hoor als je er veel werk aan gehad hebt dat je er wel van baalt dat het op het eind niet helemaal zo loopt als je hoopte.

  Ik zou het wel leuk vinden als je (wanneer je hoofd daar weer naar staat) een Flickr album maakt met al je beren. Ik denk dat dat voor berenbezoekers ook heel leuk is, maar zeker ook voor mensen zoals ik, die dit soort creativiteit heel erg kunnen waarderen en die altijd nog het kind in zich zelf bewaard hebben, of nooit volwassen geworden zijn, het is maar hoe je het bekijkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi, mooi! Dit Teddy "Minty" is gewoon prachtig. I love it. Kiss Malú

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hello Marja!!! Thank you for your nice comment on my blog! Your Teddy bear is so lovely!!! I'm really sorry for your father...I lost mine 14 years ago and I still miss him!
  I'll come back to visit you...I like your blog!!!
  Have a great week end!
  Ciao from Italy!
  Vale

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marja, leuk dat je bij mij kwam kijken. Ik heb al een eerder gereageerd op jou blog, Ik vind jou beren geweldig!!
  Natuurlijk mag je me linken, zal ik jou blog bij ..GREIJNTJES.. zetten. Daar vind ik hem het beste bij passen. leuk is het he, om zo van alles te maken, en te knutselen. Ik doe dat ook al, vanaf dat ik een kind was!!
  En je komt nooit uitgeleerd!! Dat is het leuke.Maar tot voor kort, had ik een volledige baan. Plus ik maak bijna al mijn kleding zelf,en een redelijk grote tuin. Dan kun je begrijpen,dat het hobbyen een beetje op een laag pitje was geraakt!! Maar het blijft kriebelen......dus..
  Ik vind je laatste beer, Minty heel mooi!!
  Fijn weekend,groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind t kleine ding wel iets vetederends hebben;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hej marja, your little minty is a real sweetheart! hope you are fine, greetings Mira!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg, erg, erg mooi en misschien door die slijtplekjes nog wel mooier.
  Ik heb een mooie Award voor je, kijk maar even op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuk beertje heb je gemaakt. Ik vind 'm enig!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hi Marja! What a cute cute teddy! I find it so amazing someone is able to make these with their own hands. You are a very talented lady :-)

  Groetjes,
  Katja

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails