vrijdag 13 juni 2008

Waarom is tuinieren zo leuk? Why do I love gardening?


Via de blog van Anja en naar een idee van Yolanda Elizabeth ben ik ook eens na gaan denken over de redenen waarom ik tuinieren zo leuk vind.Wij zijn in het gelukkige bezit van 1 tuin en 2 balkons. Om van onze tuin te genieten moeten we wel een autoritje maken van ongeveer 25 kilometer. De tuin ligt prachtig aan het water, dicht in de buurt van natuurgebied de Nieuwkoopse plassen.
Het is hier heerlijk vertoeven, wandelen, fietsen en hardlopen.
Polders, water, weilanden, natuur, bloemen, planten, dieren, mooie oude boerderijen, huizen en natuurlijk de rust.

By the blog from Anja and an idea off Yolanda Elizabeth I have been thinking about why I love gardening.
We are the owners of 1 garden and 2 balcony's. When we want to enjoy the garden we have to drive 25 kilometres. The garden is surrounded by water, nearby naturarea the Nieuwkoopse plassen.Its very nice to be here, walking, biking and running. Water, grassland, nature, flowers, plants, animals, beautiful (old) farms and houses.We all find it here.Tuinieren is leuk omdat wanneer je het aantrekkelijk maakt voor allerlei soorten dieren je deze ook daarwerkelijk op bezoek krijgt. Vlinders, kikkers, vogels, bijen, eenden, zwanen enz. zijn de dieren die je graag ziet. Iets minder blij ben ik met slakken.

Ieder jaar broeden er koolmeesjes in het vogelkastje, in de coniferenhaag broedt een merelpaar en nog een ander soort vogeltje waarvan ik nog steeds niet weet welke vogel dit is.

Gardening is nice because there are visitors in your garden when you put the right plants in it, when there is water, a birdcage an places where they can hide.


Ik geniet van dit soort plaatjes in de tuin. De kikkerschaal waar regelmatig vogels komen drinken, en het dromerige meisje heeft een plekje gekregen waar ze het beste tot haar recht komt tussen de rozen, het vingerhoedskruid en de geranium.

This picture's I love, the frogscale is used by birds as a drinking place and the dreamy girl is lovely between roses, digitales and geranium.


Tuinieren is geduld hebben, 1 van mijn favoriete planten is buxus ik heb ze dan ook bijna allemaal zelf gekweekt uit 1 buxusplant. Het duurt jaren voordat er ook daadwerkelijk een struik, haag en bol staat. En deze vogel is ook ooit een uitlopend takje geweest.


Tuinieren is ontspanning door inspanning je kunt er zo lekker je hoofd mee leeg maken.

I think that gardening makes you feel good in mind and body.Tuinieren geeft je allerlei cadeautjes waaronder dit soort boeketjes.

Gardening gives you presents like this lovely bunch of flowers.Verse aardbeien.

Fresh Strawberry'sOns balkonnetje, niet groot maar wel veel kleur en geur.

Our balcony, small but a lot of colour and smell.


Mijn tuin maakt me blij, soms verdrietig als ik het even niet meer overzie, geniet momenten bij het 's morgens opstaan wanneer het zonnetje schijnt en dan met een kopje thee genieten van de rust, altijd een plekje in de zon maar als het te warm wordt ook in de schaduw, de tuin geeft mij soms ook spierpijn, onverwachte bezoekers, verassingen van zomaar aangewaaide planten, maar ook planten die zomaar verdwijnen, vogels, vlinders en andere dieren, oogst, boeketjes en heelveel mooie plaatjes.

My garden makes me happy and sometimes sad when I find it to much work, waking up with the sun a cup of tea, a place in the sun but when it get to warm also shade, sometimes my muscle's give me pain because of working to long in the garden, unespected visitors , plants that come by the wind or disappear, birds, butterfly's and other animals, harvest, flowers and a lot of beautiful picture's.

6 opmerkingen:

 1. Wat een luxe twee balkons én een tuin aan het water. Nou alles ziet er geweldig uit. Hoe uit is die buxusbol met vogel wel niet als je die helemaal vanuit een stekje hebt opgetrokken? Knap hoor. En wat is dat voor een roze bloem in je bovenste collage, die grote foto bedoel ik. Het lijkt een beetje op een roos maar dan klopt het blad niet. Hij is in ieder geval prachtig en misschien kun je me laten weten wat het is zodat ik je kan na-apen.
  Groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, prachtig, prachtig en wat een geduldige mensen zijn jullie toch om dat allemaal helemaal zelf op te kweken. Chapeau! Hopelijk is het dit weekend weer mooi weer zodat jullie ervan kunnen genieten. De tuin is nu op z'n mooist, met dat groeizame weer van de afgelopen tijd. Ik wens jullie een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt het tuinieren/hebben van een tuin prachtig verwoordt èn verbeeld!
  Wat een succes met de buxus, ik heb dit ook gedaan en als je geduld hebt wordt je inderdaad beloond!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Prachtig Prachtig, echt waar. Ontzettend mooie foto's en een heel pakkend geschreven stukje. Ik heb zitten genieten. Hopelijk volgen velen je voorbeeld en kunnen we allemaal even genieten van 'andermans groen' :)

  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk blogje zo vol inspiratie!!! (en zoals je weet kan ik dat op dit moment héél goed gebruiken!) Ik hoop dat je nog veel tuinfoto's zult plaatsen, daar maak je vast heel veel mensen blij mee, mij in ieder geval!!! Bedankt voor je verhaal en foto's! Het was genieten van je rondleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldig antwoord op mijn vraag. Ik ben net terug van vakantie en vind deze post van je. Dat is nog eens leuk thuiskomen.

  Marl1 zei het al: prachtig verwoordt en verbeeldt.

  Happy gardening Marja!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails