vrijdag 6 juni 2008

Foto's bewerken

Weer iets leuks ontdekt op de computer, gisteravond een beetje zitten rommelen met een fotobewerkingsprogramma. Wat een leuke dingen kun je daarmee doen.
Hier alvast een eerste probeerseltje.
I found something nice on the computer, yesterday I played a little with this photo software and this came out of it. Such nice things you can do with it.
This collage is the first one I create.

6 opmerkingen:

 1. Ha, Marja!
  Ja meestal zit ik vroeg achter de pc. Ik help iedereen op gang en als iedereen dan bezig is en ik toch nog niet op de badkamer kan, zet ik vaak al eventjes de pc aan...
  Vandaag is zoonlief vrij en hebben we lekker uitgeslapen en met z'n 2-en ontbeten en ben ik dus later.
  Picasa fotobewerking kan nog steeds niet op de Mac gebruikt worden en als straks Picasa 3 uitkomt dan kan dat ook niet, zo heb ik begrepen, maar als ik heeel eerlijk ben kan het me weinig schelen. De mac heeft overigens wel het zeer gebruikersvriendelijke I-photo waar je ook wat kunstgrepen mee uit kunt halen. Maar zoals je weet ben ik geen liefhebber van het postzegelperspectief en ook niet zo van gekunstelde foto's, sorry. Ik ben nog steeds van mening dat zulke foto's jouw tuin totaal geen recht doen. Maar het is natuurlijk leuk om er mee te spelen en als jij daar nou lol in hebt nou dan vind ik het natuurlijk prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er grappig uit. Welke programma heb je gebruikt? Ik wil me binnenkort eens gaan verdiepen in photoshop zodat ik mijn foto's die niet helemaal geworden zijn wat ik ervan gehoopt heb nog een beetje kan helpen.
  Groetjes, M

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben het helemaal met lidwien eens, hoe leuk dit soort programmas ook zijn.... t is ook niet mijn ding.. Hoewel ik al heel wat picassa wonderen heb zien voorbij komen , ben ik zelf meer van de puur natuur foto. Maar wellicht is het een leuk tijd verdrijf, t ziet er namelijk wel gelikt uit ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hm, ik heb dan toch weer een andere mening over foto-bewerkingsprogramma's. Uiteraard is het slechts een 'tool', maar je kunt er wel je fotografie mee verbeteren, mooier maken en corrigeren. En ik denk dat je toch wel wat artistieke feeling en oog ervoor moet hebben om zo'n programma te kunnen gebruiken. Ik vind je eerste poging heel mooi en ik zou zeggen: ga gewoon door! Van gefotoshopte topmodels moet ik ook niets weten, geef mij dan ook maar liever puur natuur en 'waarheid'. Maar deze vorm van fotobewerking vind ik een artistieke uiting, net als scrapbooking of welk ander soort kunst-uiting dan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmm... ik vind het toch wel wat hebben hoor! Tuurlijk, puur natuur foto's blijven "mijn" ding, maar waarschijnlijk meer omdat ik gewoon een superkluns op de p.c. ben! Maar af en toe zo'n geshopte foto ertussen is toch wel mooi! Ik vind het in ieder gaval ontzettend knap van je dat je dit toch "zomaar" gedaan hebt!
  Ik heb trouwens ook nog erg genoten van je tuinfoto's van je vorige post, wat ziet het er allemaal prachtig uit bij je!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails