maandag 5 mei 2008

Knipwerk en genieten.

Wat was het prachtig weer dit weekend, caravanweer. En dat betekend veel in de tuin werken, jammer genoeg zijn we alleen in de gelegenheid om in de weekenden naar ons tweede huisje te gaan, en wanneer het weer dan niet meezit of je gewoon andere afspraken hebt dan blijft het tuinwerk liggen. Ik ben nog nooit zo laat geweest met het voorjaars gereedmaken van de tuin maar dit weekend toch weer een heleboel werk verzet waaronder het snoeien van de buxushaagjes, bollen, pyramide's en vogeltjes.
Bijna alle meters buxushaag heb ik zelf gestekt en nu beginnen het dan ook echte haagjes te worden. Dat stekken van buxus is zo gemakkelijk en van de 100 stekjes die je in de grond steekt krijgen er 99 wortels, het is alleen een kwestie van geduld, veel geduld, het ene voorjaar stekken het andere voorjaar poten. En dan duurt het toch wel een aantal jaren voordat je kunt zeggen het is een haag, en bollen, pyramide's en vogeltjes duurt nog veel langer.
Maar het is zo leuk om te zien dat het wat wordt blijf ook nog steeds stekjes maken omdat er voor buxus altijd wel ergens een plekje is, en anders geef ik ze gewoon weg.
Ik was alleen wat overijverig met het snoeien want let ik steeds op dat ik het snoer van de electrische schaar niet meeknip ( echt iets voor mij, heb namelijk ook al eens het snoer van de vijverpomp doorgeknipt stond gelukkig geen stroom op), nu had ik een topje aan met koordjes en jullie raden het al koordje verdwijnt in de motor van de schaar en dat betekende de rest van de hagen met de heggenschaar knippen. Maar dat is wel weer goed voor de spierballen zullen we maar denken.
Wat is het weer netjes die strak geknipte haagjes geeft meteen zo'n opgeruimd gevoel.

In de tuin werken is leuk maar waarvan ik het meeste geniet wanneer we bij onze caravan zijn dat is wakker worden met het zonnetje, vroeg opstaan een potje thee zetten en dan buiten genieten van de vogels die volop zingen, wormen en insekten af en aan slepen omdat er jongen zijn, de bijen en hommels die het ook al zo druk hebben, de eerste vlinders (koolwitje en citroenvlinder), de zon op je gezicht en de ochtend stilte/rust want die is echt anders dan wanneer je later op de dag van het mooie weer geniet.
Geluk zit hem in kleine dingen.9 opmerkingen:

 1. haha ik moet wel lachen om je bolletjes shirtje ;) Ik moet ook de buxushaagjes sneien , denk ik ?? maar heb geen idee hoe, ik heb altijd t idee dat er een bepaalde techniek is .. moet t eens oopzoeken ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb totaal geen kaas gegeten van tuinzaken en heb me er ook nooit echt in verdiept (we hebben ook nog geen tuin), maar dat van die buxus-stekjes vind ik wel een interessant gegeven. Wat me wel opvalt bij ons, is dat onze buxusstruikjes na een tijdje niet meer zo mooi groen zijn, maar bruine blaadjes krijgen. Ik heb geen idee waar dat aan kan liggen. Misschien aan de grondsoort? Teveel of te weinig water? Mooie tuinplaatjes heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, heel herkenbaar: angst om het snoer van de heggeschaar door te knippen.Is mij al 1 keer overkomen :) Maar mijn man nog vaker :)) dus wie snoeit er tgenwoordig de buxus ? Wat heerlijk om zo van de natuur te genieten he !
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig snoeit mijn man hier de buxus want zoiets zou mij ook kunnen gebeuren. Ziet er weer mooi strak uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dear Marja,
  this was my first visit on your blog, but not my last!
  Wonderful pictures and so cute bears!.
  Have a nice springtime and my greetings from Germany
  Gabriele

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's! En ik vind je nieuwe blog outfit ook mooi (ik ben al weer een tijdje niet langs geweest, dus misschien loop ik een beetje achter, maar ik dacht ik noem het toch maar even).
  Groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I did not know it is so easy to propagate Buxus, thanks for the tip. We still need to plant some Buxus (small hedge) to our garden. By boyfriend doesn't let me near any electrical cutters though he managed to cut the cord himself once ;-)

  Is that last picture from your garden?

  Groetjes,
  Katja

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's zeg. Ik heb vandaag ook (voor het eerst) mijn Buxus geknipt. Ik ben voor de bolvorm gegaan. Het is niet perfect, maar aardig oké, al zeg ik het zelf. Misschien nog tips? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een klus, al dat snoeiwerk! Maar het resultaat mag er zijn! Hopelijk krijgen we een heerlijk lange zomer, zodat je er optimaal van kunt genieten!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails