donderdag 1 mei 2008

Beren maken/Bear making


Beren maken 1 van mijn vele hobby's. Ik ben ongeveer 10 jaar geleden begonnen met het maken van beren. Door eerst een cursus te volgen leerde ik de beginselen van het beren maken. De eerste beer was een echte teddybeer, meer om mee te spelen, maar al wel met een oud kanten kraagje. Door toch regelmatig nog cursussen te volgen leer je de fijne kneepjes van het beren maken. Materialen en technieken veranderen waardoor de beren een andere uitstraling krijgen. Mijn voorkeur gaat uit naar oud uitziende beren en niet zo naar aangeklede beren, hoewel er berenmaaksters zijn die ik daar ook weer erg om bewonder zoals bijvoorbeeld de beren van Anna Koetse. Zij heeft met haar beren dan ook al heelwat prijzen gewonnen.
Op de foto zie je 5 beertjes in wording, en om enig idee te krijgen van hoe klein ze zijn heb ik er een muntstukje van 50 eurocent bijgelegd.
Iedere beer die ik maak is weer anders ook al gebruik ik hetzelfde patroon, maar door andere stof te gebruiken, de stof kaal te plukken, in te smeren met boenwas en de beer aan te kleden met knoopjes, lintjes en lapjes zijn ze allemaal steeds anders.
Beren maken is ook zo'n hobby die je overal kunt doen en mee naar toe kunt nemen.
Ik zorg bijvoorbeeld met vakantie's dat ik er een aantal geknipt heb liggen, doe de onderdelen in boterhamzakjes, garen, spelden en schaar erbij en je kunt aan de gang. Zelfs tijdens lange autoritten is het een leuke bezigheid.Posted by Picasa


One of my hobby's is making teddybears, I start with making bears almost 10 years ago and still find it a great hobby. I like old look-a-like bears the most and through the years I learned a lot about making teddybears.
The materials became different and I learned how to give them an old fashioned look by using the scissors and polishing wax. I took them with me even on holidays because it is a hobby that doesn't need much space in your suitcase. I cut them out at home put the parts in a plastic bag with thread, needles, pins and a pair off scissors and it goes with me everywhere.
Even on long trips in the car it is a nice job to do.
I also use lace and old buttons to make them look nice. They are all one of a kind. When I use the same pattern the other one is always different because of the stuffing, the material, the place of the ears, eyes and the nose.
At the top picture there are five bears I have to put together, there is a 50 cent coin to give you a idea how small they are.

8 opmerkingen:

 1. en ik weet hoe klein ze echt zojn ;))maar wat een werk en wat een geduld moet je hier voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die lieve kleine beertjes. Ik heb één keer een beer gemaakt, maar ben te precies om er een hobby van te maken. Heb ook nog ergens een boek liggen met patronen enzo, wie weet na de overgang wordt ik rustiger ;-)
  Prettig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooooh.....wat een leuke kleine beertjes!!!!! Ben helemaal verliefd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt heel leuk die kleine beertjes.
  lijkt me wel een priegelwerk, maar een heel mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi even over je berichtje bij mij.. als je alleen maar letters en codes en dergelijke ziet heb je waarschijnlijk de linkst tab aan staan en zit je naar de html te kijken (kan dat) Verder kun je bij t uploaden van de foto's aan geven of je ze klein middel of groot wilt weergeven, ik klik dan de 'klein aan' Kan t zijn dat je bovenstaande moet proberen??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je hier even laat zien welke 'ingrediënten' er voor zo'n beer nodig zijn! Ik vroeg me altijd al af hoe die nou precies gemaakt werden, maar het is blijkbaar met stukken 'berenstof' die dan opgevuld worden, of niet? Mijn oudste broer had als kleine jongen ooit een echte Teddybeer van onze grootouders gekregen en daar zat aan de binnenkant stro in.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind ze echt prachtig , ga er gewoon weer zin in krijgen die hobby weer op te pakken , wie weet ben jij daar dan wel de "oorzaak" van !
  Rini

  BeantwoordenVerwijderen
 8. http://villaextra.blogspot.com/9 november 2008 om 09:01

  Ik ben helemaal verliefd op je beertjes...maar heb je ook een site met een overzicht welke er nog te bestellen zijn??..ben al aan het zoeken geweest op google maar is niet gelukt...

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails