zaterdag 26 april 2008

Oude boekjes en bidprentjes.Gisteren bij mijn wekelijkse bezoekje aan de kringloop vond ik deze vier oude Duitse boekjes. Eigenlijk heb ik ze gekocht omdat ik ze erzo mooi vond uitzien en niet om te lezen. Mijn Duits is niet goed genoeg om boeken in deze taal te lezen, maar ze krijgen een mooi plekje in huis.In 1 van de boekjes zat dit leuke extra'tje een handgeschreven en getekende herinnering.In het andere boekje zat dit mooie plaatje.


En verder nog dit mooie romantische plaatje. Verrassende extra cadeautjes.
Verder vond ik ook nog dit boekje over bidprentjes, het gebruik ervan en de betekenis van de afbeeldingen op de prentjes.9 opmerkingen:

 1. Ja hoor veel mooier Marja!! Nu kunnen we echt zien dat het hele leuke aanwinsten zijn! En je blog vind ik er ook mooier uitzien!
  Morgen nog lekker genieten van het mooie weer, hoop ik, ik heb de weerberichten weer gemist, maar ik hoop het! groetjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie vondst. Het zijn prachtige boeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik dacht toch echt dat ik iets had geschreven hier over de prentjes ,maar dat is dan of niet doorgekomen of t was op picasa... Naast dat t mooie boekjes zijn zijn die extra's natuurlijk dubbel zo leuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie boekjes!!!
  Wat een mooie afbeeldingen in het bidprentjesboekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat boek over bidprentjes is prachtig. Als dochter van het Katholieke Zuiden heb ik heel wat bidprentjes gezien, maar deze oude zijn erg mooi. Nu nog op zoek naar een boek over communieprentjes en dan ben je compleet ;-)
  Groet, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lovely old books, I think in general old books look better than new ones. They often have so much character and you end up thinking "how many people have held this before me?".

  Have a nice Koninginnedag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooie boekjes heb je gevonden. en leuk dat er dan nog iets extra's in zit. ik vind dat bidprentjes-boek helemaal geweldig mooi. moet ik toch ook nog eens naar op zoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een mooie boekjes heb je gevonden. en leuk dat er dan nog iets extra's in zit. ik vind dat bidprentjes-boek helemaal geweldig mooi. moet ik toch ook nog eens naar op zoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey leuke boekjes en dan die prentjes....goed gescoord meid.
  prettig weekend

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails