woensdag 9 april 2008

Next Stop Thrift Shop

Eerste stop de Kringloopwinkel.

Afgelopen vrijdag was een super kringloopdag voor mij. Eigenlijk was ik een beetje laat het was druk en dan weet je al dat er niet veel van je gading bij zal zijn. En toen ik alweer op het punt stond om naar buiten te lopen zonder ook maar enige aankoop keek ik nog even in de glazen vitrine waar de wat meer waardevoller spullen staan uitgestald. En zag ik het goed? stond er een gedeelte van mijn servies nog een keer kijken en ja hoor mijn 't Molentje servies.
Ik kreeg het er helemaal warm van want er stond onder andere een koffiepot met filter en een theepot. Wauw, maar de prijs die er voor gevraagd werd (75 euro) vond ik eigenlijk te hoog. Na ongeveer 3 keer de kringloop doorgelopen te hebben trok ik de stoute schoenen aan om te vragen of ik alleen de koffiepot en theepot kon kopen want de rest had ik al.Maar daar was niet over te onderhandelen het was of alles, of alleen de koffiepot en theepot voor het totale bedrag ( zegt die leukerd gooi je de rest toch gewoon weg, die begrijpt er dus duidelijk niets van) er moest natuurlijk nog iemand bijkomen, en na mijn uitleg over hoe lang ik dit al spaarde en hoe graag ik het wilde hebben ging er een behoorlijk bedrag vanaf (uiteindelijk betaalde ik er 50 euro voor) en kon ik het servies meenemen.
Maar ik was op de fiets en hoe neem je het mee zonder dat je thuis de scherven bij elkaar kan rapen en lijmen.
Natuurlijk !! Hans even bellen (werkt er nog geen 5 minuten vandaan), wat heb je nu weer gekocht???
Maar natuurlijk die lieverd stond binnen 5 minuten voor de deur en kon ik de doos zo in de auto zetten.

Wat kan een mens blij zijn zeg, de adrenaline gierde door mijn lijf (Hans zou zeggen het moet toch niet veel gekker worden maar hij vind het allemaal ook wel weer leuk hoor, en zeker na mijn marktplaats idee, lees verderop, vroeg ie of ik niet wat vaker naar de kringloop kon gaan).
Maar toen zat ik dus met een overschot aan kop en schotels 2x een melkkannetje, 2x een suikerpotje en 2x een soepterrine.
Dus wat doe je daarmee? Dat zet je op marktplaats.
Er zijn ben ik inmiddels achter nog een aantal 't Molentje servies verzamelaars en met de verkoop van de theekopjes, melkkannetje en suikerpotje heb ik mijn theepot en koffiepot al terugverdiend.
Weer een voorbeeld van bij twijfel altijd kopen (zie verhaal theebeurs).
En daar bleef het niet bij ik vond deze week ook nog dit 10-delige gebakstel.
Voor in mijn rode servieshoekje.Een aantal decoratieve oude kleine boekjes, 3 schilderijtjes met afbeeldingen van Redoute, een paarlenmoer kinderserviesje met roosjes, oude garenklosjes en nog een glazen bokaaltje.


Jullie begrijpen het natuurlijk wel, voorlopig even geen kringloop wil ik anders nogwel gewoon ons huis binnen kunnen lopen zonder dat ik over de nieuwe aanwinsten heen moet springen. Maar zeer zeker een geweldige kringloopweek.

14 opmerkingen:

 1. Prachtig verhaal en heerlijke vondsten! Ik zal het mijn B. ook nog eens laten lezen, vooral die opmerking 'bij twijfel altijd doen' deed het hem! Wat kan je hier toch van genieten hè? Je hele week goed natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje zeg wat heb jij goed gescoord. Leuke kringloop en mooie spullen, je hebt er goed aan gedaan deze spullen te kopen en heb je er genoeg van dan maak je ruimte en verkoop je het weer. Ik geef maar onmiddelijk toe dat ik van mijn spullen geen afstand kan nemen daarom ook mij uitpuilende kasten. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha wat een goede koop dus! moet je vaker doen helemaal als je er kennis van hebt en t geld alweer hebt terug verdiend! Helemaal goed he ;) Ik zeg altijd bij twijfel niet doen trouwens haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou nou, jij bent geslaagd zeg! Heel gaaf van die serviesdelen. En die taartbordjes vind ik ook erg mooi, zullen zeker goed staan bij jouw passie voor rood!

  Enne... als het zo'n succes is, dat kringloop-gedoe... dan ga je deze week toch nog een keer :D ? En past het dat niet meer in je huis dan zet je toch weer (wat anders) op MP ? :D

  Groetjes en bedankt voor het meedoen hoor! Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hello Marja
  I have first today seen that you have
  a Award for me.I'm not each day on the PC.Thank you very much for the
  Award!
  Beautiful dishes!!!I like that dishes
  with the flowers.It looks very nice.
  Groetjes Regina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn nou kringloopschatten om U tegen te zeggen! Dat bloemetjes-servies kende ik niet, maar vind het heel charmant. Veel plezier met al je aankopen! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je succes! En wat een leuk servies is dat, ik had het nog nooit gezien, maar ben er helemaal weg van. Geniet maar lekker van je kopje koffie en thee uit je nieuwe kannen!
  M

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jouw thrift-week begint wel heel erg goed!!! Wat heerlijk hè, zulke vondsten,als een kind zo blij ben je dan! Geniet er lekker van en ik hoop dat ik deze week ook iets leuks kan vinden. Maar juist nu is de locale kringloop gesloten wegens verbouwing...grrr...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje wat een heerlijke spulletjes heb je gevonden! En wat fijn dat je redder in nood zo dichtbij werkt. Altijd handig!!Natuurlijk heb ik een lichte voorkeur voor het rode servies maar ach ja dat kan ook niet anders haha!!! En wat een mooie vorkjes liggen erop...
  Heerlijk he als je dan zon vondst hebt van je verzameling... mmm eigenlijk is dat voor mij alweer te lang geleden. Ik ga maar weer eens snel op zoek!
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Your teapots are beautiful. I would be afraid to use them for fear of breaking one of the lovelies. I like your photo collage. I may have to try that some time.

  For your daily dose of vintage goodness & a bit of silliness, stop by Confessions of an Apron Queen, the home of Vintage Thingies Thursdays.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig verhaal!! Ik vindt het servies heel mooi en lievelijk aandoen.. En wat een slim idee om de overbodige dingen op marktplaats te verkopen. Ik vindt de taartbordjes ook heel mooi, ik verzamel rood servies namelijk ook! (zie mijn blog, een ouder berichtje) We hebben al een heleboel borden, kop en schotels en suiker en melk setjes, maar ik ben nog op jacht naar de bijzondererde dingen als vleesschaaltjes, eierdopjes, dienschalen e.d. En ik heb allerlei desings door elkaar gehusseld.. Trouwens, mijn moeder ook, daar heb ik deze tick van! Zelfs mijn overgrootvader was al gek op "oude rotzooi".. Zou het in je genen zitten? Het heeft iets met jachtinstinkt te maken denk ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is een leuk verhaal. Wat een mooi servies spaar je, leuk als je dan zomaar onderdelen bij de kringloop tegen komt. Veel plezier ermee.

  Groetjes Roelina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk verhaal over je serviesje.Het is echt een heel mooi serviesje en dat heb je goed gedaan de rest zo door te verkopen op Marktplaats.Jij noemt het het Molentjes servies maar wie is de maker ervan want ik vind het erg mooi en zou er wel wat meer van willen zien.
  Groetjes,
  Nicky

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk verhaal. Helemaal herkenbaar (inclusief de steun van mijn man...;-) Ik spaar ook al een paar jaar 't Molentje, nadat ik een groot deel had georven van mijn oma. Ik ben sindsdien het internet aan het afstruinen om te achterhalen wat deoorsprong is van dit servies. Heb jij daar een idee over? Gr. Erika (heb nog geen blog)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails