zondag 13 april 2008

Ik en mijn pop/Me and my doll.

Vorige week was er een challenge, show your doll collection, deze sprak mij erg aan omdat poppen in een meisjes leven, in ieder geval in het mijne, vaak toch wel een belangrijke plaats innemen.
Helaas door omstandigheden is mijn poppen verzameling niet meer in mijn bezit. Maar ooit begon hier mijn creativiteit, op de oude singer naaimachine van mijn moeder naaide ik als 9-jarige de mooiste creatie's voor mijn skipper (zusje van Barbie) en later ook voor de poppen van mijn zusje.
Rechte lapjes werden kokerrokjes en 2 lapjes waar enigzins het model van een t-shirt met mouw in zat maakte het compleet.
Nog iets later maakte in poppen van jute, klei en stof en haakte en breide voor mijn kinderen poppen en beesten.
Mijn dochter werd op haar verjaardag en met sinterklaas verrast met een koffer met allerhande genaaide, gebreide en gehaakte poppenkleertjes.
Waar ik meestal al maanden van te voren mee bezig was. Mijn moeder was niet zo bewaarderig, spullen die niet meer gebruikt werden of waar je uitgegroeid was werden weggegeven of gingen in de vuilnisbak. De poppen die ik later zelf maakte zijn door omstandigheden ook niet meer in mijn bezit.
Vandaar waarschijnlijk dat ik nu de neiging heb om juist alles te bewaren omdat het altijd nog wel eens van pas kan komen.

Wat ik nog wel heb is deze foto van mezelf met pop.


Last week there was a challenge, show your doll collection, I like this challenge because dolls are very important in a girls life I think. Here my creativety started, when I was 9 years old I sew dollclothes for my Skipper on the old Singer sewingmachine of my mother.
Later on my daughter was suprised on her birthday and Sinterklaas with a suitcase full of dollclothes made by me. By circumstances I don't have any dolls left my mother threw away the things we don't need anymore. And the dolls I make later aren't in my possession anymore by other circumstances.
I do have this picture off myself with my doll. It is about 47 years ago.

5 opmerkingen:

 1. Hello,
  You certainly may link to my blog, thank you for visiting on Show and Tell Sunday, it is so nice to meet you, looking forward to many more visits Pinkie Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn moeder gaf ook alles weg waar wij niet meer mee speelden, dat was toen zo, wij woonden ook helemaal niet in een huis om alles te bewaren. Ik weet niet waar dat bewaarderige vandaan komt. Ik heb het ook en vind ook veel dingen 'zonde'. Jammer om dat mooie papier weg te gooien, die lintjes. En ik kan soms ook met spijt dat ik iets niet meer heb terugdenken aan dingen. Iets breken, zeker een oud en uniek stuk, vind ik ook niet fijn, of nog erger als iemand hier in huis door een lompe actie zoiets breekt...dan denk ik echt niet scherven brengen geluk!
  Maar ik vind het een prachtige foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een enige foto! Tja, jammer dat je ze niet meer hebt, maar er is bij ons thuis, zoals bij zovelen, ook een hoop weggegooid/gegeven, toen kon je natuurlijk niet vermoeden dat je het later zo leuk zou gaan vinden, toen was het gewoon "rommel".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geweldig om jou te zien als kleine meid! Eigenlijk toch een toffe uitvinding die camera's en de fotografie: zo kun je het verleden toch nog naar het heden halen en bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Related Posts with Thumbnails