maandag 24 maart 2008

Buxus


Een van mijn favoriete planten (behalve natuurlijk de rozen) in de tuin. Ooit begonnen met 1 miezerig plantje en nu een tuin vol met buxushaagjes, bollen, stuiken, twee bollen met geknipte vogeltjes en nog wat struikjes waarvan ik nog niet weet wat het gaat worden.
Geduld is bij tuinieren een schone zaak, makkelijk te stekken maar pas resultaat na een aantal jaren.
Van het snoeiafval maak ik nieuwe stekjes door ze schuin af te snijden en gewoon in de aarde te steken en dan maar wachten.
Bijna alle stekjes slaan aan en maken worteltjes en dan zet ik ze op de plek waar ik ze wil hebben.
Knippen doe ik met de electrische heggeschaar en het fijnere werk, zoals deze vogel, gewoon met de huishoudschaar.
Het tuinseizoen zit er weer aan te komen alhoewel je het nu nog niet zou zeggen met al die winterse buien.
De tuin is nog lang niet voorjaars klaar, aangezien we alleen in de weekenden in de tuin kunnen werken en het de afgelopen weekenden alleen maar slecht weer was.
One of my favourite plants in the garden.

3 opmerkingen:

  1. Hey Marja, je tuin zal er straks, ondanks deze 'achterstand' wel weer helemaal geweldig uitzien. Door een swap ben ik in aanraking gekomen met een duitse vrouw, Carol, van Boxwood Cottage (zie de bovenste link in mijn linkenblok) die ook een hele mooie tuin heeft èn een groot aantal tuinblogs als linken in haar blog heeft. Misschien kun je, nu het toch nog slecht weer is, via het internet inspiratie opdoen. NB Er zitten ook Nederlandse tuinblogs bij (dat zeg ik ivm klimaat en de grond). Ja, het wordt nu wel tijd voor beter weer hè en zeker in het weekend. Volgens mij hebben we in tijden al geen droge zondag meer gehad. Cya!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig hoor, ik ben ook dol op buxussen. Maar zelf heb ik ze eigenlijk niet, wij hebben nog een 'tuin-voor-de-kindertjes' met een schommel en grasveldje (dus geen gazon..). Maar ééns komt de dag dat ik ook aan de buxusjes ga, misschien moet ik toch alvast wat gaan kweken, het duurt inderdaad wel lang voordat je er een vorm van kunt maken...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi marja
    I love buxus.I have many bux in my
    garden but no figures.
    Of course you can me at your list place.I feel me very honoured.Your
    blog I have at my read list sat down.
    Your english is very good.Speak you
    a little bit German?
    Hugs,Regina
    Here in Germany snow it and it is very cold.

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat.
Nice of you to leave a message.
Dank je wel.
Thanks.

Lente, breien, quilten en nog wat meer...............

Hoe snel de dagen soms voorbij vliegen zag ik nu ik een nieuw blogje schrijf. Ik was er van overtuigd dat ik vorige week nog een blog plaats...